Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Nya filmer  (läst 484 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Daniel Hofverberg

  • Administratör
  • *****
  • Antal inlägg: 13 152
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: Nya filmer
« Svar #15 skrivet: 23 juni 2022 kl. 20:54:29 »
Det bästa resultatet får man antagligen med den norska Blu-rayutgåvan i kombination med de svenska texterna från TriArtPlay.

Självklart kan man även ta texterna från den svenska DVD-utgåvan, men eftersom texterna lagras grafiskt på DVD måste man OCR-läsa dem, och helst även korrekturläsa dem manuellt, vilket tar både tid och arbete.
Jo, precis - OCR av grafiska undertexter från DVD vill man ju helst slippa, då det kan ta ganska lång tid för att gå igenom och korrigera alla de tecken som OCR-automatiken tagit fel på. Så det kan nog vara värt 39 kr för att hyra filmen från TriArt Play för att slippa det arbetet och få en ren textbaserad textningsfil.

Med största sannolikhet lär det ju vara exakt samma undertexter på DVD som på TriArt Play; bara det att versionen på DVD redan är omkonverterad till grafisk form.

Nu kan man ju alltid hoppas att vissa filmer faktiskt har 5.1-ljud på TriArt Play, men det faktum att jag inte lyckats hitta någon sådan är ju onekligen inget gott tecken...