Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket är den första bokstaven i alfabetet?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Svingo
 - 11 oktober 2017 kl. 10:33:27
Ja, ska man be en firma överföra super-8 till digitalt ska det absolut vara något vettigt format, inte lågupplöst DVD. Även suddig super-8 kan tjäna på att inte suddas ut ännu mer av DVD (ibland fortfarande interlacead).
Jag har själv överfört ca 30 super-8 filmer till bluray, med hjälp av en videokamera helt enkelt, det blir inte alls lika bra som när proffsen gör det givetvis, men det är stor skillnad på bilden på blurayskivorna och dvd-skivorna. Och då har jag ändå försökt använda högsta möjliga bitrate för DVD, med hcenc som ändå är en rätt ok kodare. Vet inte om det är det här trådstartaren är ute efter.

Jag ska lämna in några extra "värdefulla" super-8-filmer för digitalisering, men då är det givetvis ett krav att jag ska få resultaten i något vettigt format, typ h264 i hög bitrate på usb-sticka. Lär inte betala för DVD.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 11 oktober 2017 kl. 07:05:58
Naturligtvis kan man digitalisera i HD, men vad är det för material?

Du kan aldrig få bättre upplösning på slutresultatet än ditt utgångsmaterial. Om du t.ex. har en VHS-kassett är det ganska meningslöst att försöka göra en högupplöst digital kopia.

Om du däremot har utgångsmaterialet på film (16mm och uppåt) kan det vara värt att digitalisera i HD eller full HD. Fast då måste du nog låta ett labb göra jobbet. Det är få privatpersoner som har filmscanners hemma...

8mm är ett gränsfall. 8mm film är oftast ganska suddig, men med en kamera och optik av hög kvalité kan man i vissa fall få tillräckligt bra resultat för att motivera scanning i HD.
Skrivet av Samlaren
 - 11 oktober 2017 kl. 00:02:54
Jag har en avlägsen dröm om den ens funkar, men är det möjligt om man har utrustning att digitalisera så det kan bli i hd m.m?

Eller hur gör t.ex Warner eller Disney när de gör det med sina serier och filmer? Måste man ha första videoströmmen?