Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Konstiga dialoger i filmer

Startat av Disneyfantasten, 24 januari 2023 kl. 22:39:24

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Disneyfantasten

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 28 mars 2023 kl. 21:56:08Det stämmer i och för sig men det betyder ju inte att det man gör inte är olagligt.

Jag sa aldrig att det inte var olagligt, bara att folk som varken har hem eller pengar inte har det så lätt för sig och därmed måste göra vad de kan för att skaffa mat.

Lilla My

Citat från: Disneyfantasten skrivet 28 mars 2023 kl. 21:47:54Så om du var utsvulten och inte hade ett enda öre på dig, vad skulle du göra?
Grejen är att vakten är lite av ett rövhål, det är ju hela poängen. "Jag skiter i att du svälter och behöver mat, mitt jobb är att skipa rättvisa och du stjäl - därför ska jag sätta dit dig".

Disneyfantasten

Citat från: Lilla My skrivet 29 mars 2023 kl. 04:47:07Grejen är att vakten är lite av ett svin, det är ju hela poängen. "Jag struntar i att du svälter och behöver mat, mitt jobb är att skipa rättvisa och du stjäl - därför ska jag sätta dit dig".

Jo, jag är väl medveten att Razoul är hårdhudad och inte bryr sig om hur gammal personen ifråga är, han är lagens väktare fast på ett lite väl överdrivet sätt.

TonyTonka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 28 mars 2023 kl. 20:44:17I Timon och Pumbaa avsnittet Föräldraskap i Florida (Never Averglades) så säger Timon att hönor värper ägg, vilket utan tvekan är sant, men hönor är inte de enda djur som lägger ägg, det gör alla fåglar, likaså alla Krokodildjur (krokodiler, alligatorer, kajmaner, gavialer) och alla sköldpaddor, en många ormar och många ödlor. När ägget kläckts så föds en alligator och trots att det inte alls är det minsta lik en höna överhuvudtaget så envisas Timon ändå med att tro att det är en höna, t.o.m. när alligatorn hittat en flickvän, jag menar, alla borde ju kunna skillnad mellan hönor och alligatorer, så det borde inte vara så svårt för Timon att skilja på en höna och en alligator.

Faktum är att i 2003-års specialutgåva på DVD så säger t.o.m. "Skynda dig det finns alligatorer i de här vattnen" (vilket Pumbaa rättar med "krokodiler")
Rättelse: Det är Pumbaa som tror att krokodilen är en höna, inte Timon. :)
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Disneyfantasten

Citat från: TonyTonka skrivet 29 mars 2023 kl. 08:27:20Rättelse: Det är Pumbaa som tror att krokodilen är en höna, inte Timon. :)
Varför tror du det? Pumbaa tror att han lagt ett ägg när alligator-ägget rullar av en lastbil och hamnar under honom, Timon förklarar för Pumbaa att han inte kan lägga ägg för att han dels är ett vårtsvin och att han dels är en hane, sen förklarar Timon "hönor värper ägg, och oavsett vad det är för höna i ägget så är du inte - jag repeterar - inte dess mamma", efter det så kläcks ägget och en alligator-unge visar sig, som tror att Pumbaa är hans mamma, och Timon visar klor, brett huvud och sågtandad svans, dessa grejer har INTE hönor (utom klor på fötterna kanske) och ändå säger Timon att det är en höna, en ful höna dessutom, så jo, det är Timon som envisas med att tro att alligatorn är en höna trots att den inte alls är det minsta lik en sådan.

TonyTonka

Jag hade för mig att avsnittet handlade om att Pumbaa trodde krokodilungen var ett vårtsvin, och att Timon konstant försökte rätta honom, men det är mycket möjligt att du har rätt, det är åratal sedan jag senast såg avsnittet.
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Disneyfantasten

Citat från: TonyTonka skrivet 29 mars 2023 kl. 09:55:11Jag hade för mig att avsnittet handlade om att Pumbaa trodde krokodilungen var ett vårtsvin, och att Timon konstant försökte rätta honom, men det är mycket möjligt att du har rätt, det är åratal sedan jag senast såg avsnittet.
Det är inte en krokodil som sagt utan en alligator, fast krokodiler och alligatorer är släkt med varandra, så 100% fel var det inte.

gstone

I serien Muppets Mayhem använder dom ordet Bolagsbrud flera gånger.

Dom avänder det som om det vore ett etablerat ord men jag har aldrig hört det.

Det troligast jag tror är fallet är att det är en översättning av ett existerande engelska uttryck som låter konstigt när översätter det till svenska.
No good deed goes unpunished
No act of charity goes unresented
No good deed goes unpunished
That's my new creed
My road of good intentions
Led where such roads always lead
No good deed
Goes unpunished!

MOA

Svårt & tro att dom sjunger Rocka Fett om Baby Looney Tunes

Steffan Rudvall

Citat från: MOA skrivet 15 maj 2023 kl. 10:03:42Svårt & tro att dom sjunger Rocka Fett om Baby Looney Tunes
Varför skulle det vara konstig?

Simon Axelsson

Citat från: gstone skrivet 14 maj 2023 kl. 22:13:39I serien Muppets Mayhem använder dom ordet Bolagsbrud flera gånger.

Dom avänder det som om det vore ett etablerat ord men jag har aldrig hört det.

Det troligast jag tror är fallet är att det är en översättning av ett existerande engelska uttryck som låter konstigt när översätter det till svenska.
Det är ju en sammanslagning av bolag och brud, med andra ord: bruden från skivbolaget. Inte det minsta konstigt enligt mig. 
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats