Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Steffan Rudvall

#1
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 21:48:03Inte än, nej. :(
Hur länge sedan var det du överhuvudtaget fick svar från Disney? Det verkar som att det valt att ignorera Dubbningshemsidan de senaste åren...
#2
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 21:11:17Ungefär som med Dumbo då, alltså att han inte är föräldralös men är ifrån sin mamma?
Ja, föräldralösa är de ju inte men nästintill då i alla fall Simba växer upp utan sina föräldrar.
#3
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 21:04:38Simba är ju inte heller föräldralös, hans mamma lever ju.
Han är inte föräldrarlös men han är ifrån sina föräldrar och han är ju en främling för Timon och Pumbaa när de stöter på honom.
#4
Här är den svenska bioafficien. Föräldralös och främling stämmer väl dock mer in på sonen Simba. Det sägs väl aldrig rakt ut i originalfilmen från 1994 men det ska väl inte föreställa att Mufasa är föräldralös han har ju en bror dessutom.

#5
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 12:46:02Här planeras det snabbt får jag säg.

Och 4 filmer om Frost, låter lite väl mycket tycker jag, dom kan väl omöjligt har börjat planera handlingar redan, iallafall inte fyran.

Själv har jag Zootropolis på DVD, och den är jättebra film även fortfarande, men uppföljare brukar försämras är min uppfattning. Visst Bilar 2 var inte dålig men sedan försämrades filmen när tredje filmen skapades.
Jodå arbetet med Frost 3 och 4 är i full gång. Trean och fyran kommer bli en berättelse i två delar.

Intressant att du tycker du Bilar 2 är bra många brukar ju se den som det svarta fåret när det kommer till Pixar uppföljare.
#6
Citat från: Anders M Olsson skrivet Igår kl. 12:27:16Ugh! Här haglar uppföljarna! :( Kan de inte komma på några helt nya och originella historier som inte bygger på tidigare succéer?

Enligt tidigare principer skulle uppföljare inte vara numrerade. Men det har ju visat sig att Disney inte håller speciellt hårt på principer, utan ändrar dem precis som det passar dem för dagen.
Uppföljare är väl dock att föredra framför deras ständiga remakes.
#7
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 11:14:44Har nu fått svar från Svensk filmdatabas, och dom nämnde att man kan beställa ett personarkiv från Doreen Denning, som man kan läsa på plats i deras bibliotek i Stockholm. För att hitta något om personen, så dom skulle ju inte sagt det om inte det finns ett chans att hitta något.

Tyvärr bor jag inte i Stockholm, men är det någon här som gör?

Oklart varför Svensk Filmdatabas nämner Doreen Denning, men jag väntar på svar angående det.

Fick nu svar och hon hade tydligen ansvar för svenska versioneringar (röstregi) av ett flertal Disney-produktioner från Snövit och framåt.

Så finns det någon vänlig själ här som vill beställa den och leta efter info om E.H. Brochmann?
Doreen Denning är mycket senare så hon började arbeta med Disney på slutet av 60-talet så det leder ingenstans. Om det hade varit Per-Axel Branners arkiv hade det varit en hjälp men inte nu. 
#8
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
Igår kl. 09:14:58
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 09:07:53Men är detta inte dvd:en till Avatar Den siste luftbändaren?
https://www.tradera.com/sv/item/130113/632598304/avatar-bok-1-3-hela-anime-serien-svenskt-tal

Visst asdyr, men bör vara rätt iallafall.
Intressant att de kallar den för anime serie...
#9
Citat från: MOA skrivet 27 maj 2024 kl. 21:21:01Fanns det fler profiler vid namn Bosse eller Bo Bergstrand? En av Sveriges mest okända VA
Han dubbade ju Tintin 1981 så han bör ju ha varit i alla fall i 20-årsåldern då så det där kan ju omöjligt vara han i alla fall.
#10
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 27 maj 2024 kl. 20:43:24Bosse Bergstrand som någon efterfrågade
Är det verkligen rätt? Ser lite ung ut för att ha dubbat på 80-talet...
#11
Citat från: MOA skrivet 27 maj 2024 kl. 10:34:56Var dom lätta att hitta?
Om man vet var man ska leta, bilden är tagen från samma plats där jag tagit bilderna som används på Jan Nygren och Tor Isedal kollagen.

Spoiler
#12
Dubbningar och röster / SV: Aladdin (Disney)
27 maj 2024 kl. 20:29:08
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 27 maj 2024 kl. 20:19:03Vesa Matti Loiri är en välkänd finsk komiker.
Spelar bland annat Uuno Turhapuro
Jo det förstår jag, men hur känd man än är kan man inte bara strunta i manuset och börja improvisera det funkar ju om man är originalrösten då det inte finns någon animation ännu. Men man kan ju inte börja improvisera sånt när man dubbar till andra språk.
#13
Dubbningar och röster / SV: Aladdin (Disney)
27 maj 2024 kl. 20:27:47
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 27 maj 2024 kl. 20:20:26Myrra spelar dock Jasmine och inte Maria.
Myrra har ju dubbat mycket, så har alltid funderat på varför hon inte dubbad Jasmine i serien.
Vad bra att vi har ett svar då, hon var i London och spelade musikal som många andra kända svenska musikalartister också gjort.
#14
Bild på Fred ur filmen Scoob! från 2020, bilden har hängt med i ett bra tag nu fast att jag till och från har bytt.

Fred.jpg
#15
Off-topic / SV: Generationer.
27 maj 2024 kl. 07:57:47
Citat från: Rufus skrivet 27 maj 2024 kl. 07:36:28I och med att den här avdelningen heter Off-topic, borde det vara vara okej med utsvävningar just här.
@Daniel Hofverberg får gärna komma med ett svar då det är hans forum, men jag uppfattar Off-topic som att det handlar om sådant som inte passar in på andra avdelningar av forumet. Det vill säga att namnet inte säger att man kan sväva ut och totalt gå ifrån ämnet.