Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - moviefan

Sidor: [1] 2 3 ... 124
1
Dubbningar och röster / SV: Simba - lejonkungen (Simba the King Lion)
« skrivet: 13 november 2021 kl. 21:17:26 »
Den sången kommer jag tyvärr inte ihåg på rak arm. Vad är det för sång, och när/var förekommer den?

Den enda sången jag kommer ihåg här och nu är sången under eftertexterna, som i Sverige som bekant var dubbad till franska (då den svenska dubbningen tydligen har gjorts utifrån den franska dubbningen, och inte det italienska originalet).

Kommer inte ihåg alla  avsnitt den förekommer i. Har för mig i avsnittet då Simba är vuxen och gift sig med sin drottning. 

2
De flesta filmer som gått på bio har svensk bildversion även på VHS. Vad gäller Polarexpressen så har den svensk bildversion även på DVD.

Har Polarexpressen på bluray, och har engelsk bildversion tyvärr. 

3
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
« skrivet: 9 november 2021 kl. 19:04:11 »
Vilka har ni på dvd  ?  Hur är dvd utgåvorna, är de verkligen 5 timmar, som det står på cdon ? 

4
Dubbningar och röster / SV: Sofia den första
« skrivet: 8 november 2021 kl. 19:23:51 »
Verkar vara Charlotte Ardai Jennefors tycker jag...

Låten är med i sista avsnittet på serien, tror jag.

5
Dubbningar och röster / SV: Sofia den första
« skrivet: 8 november 2021 kl. 19:03:17 »
https://www.youtube.com/watch?v=gsWFlZwfThY

Vem sjunger och spelar den elake ?  Mycket bra låt också  ;)

6
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
« skrivet: 8 november 2021 kl. 19:01:01 »
Jag gillar verkligen Selmas saga, den var så mysig.  ;)

7
Dubbningar och röster / SV: Simba - lejonkungen (Simba the King Lion)
« skrivet: 3 november 2021 kl. 18:42:01 »
Bra fråga! Jag har inte full koll på mina VHS-band, så jag kan ha fler avsnitt som jag ännu inte hittat åt - men enligt mina anteckningar ska jag åtminstone ha 29 avsnitt med svenskt tal. :)

Kan inte du lägga upp svenska versionen av djungelns sång på youtube ?

8
Dubbningar och röster / SV: Aladdin (2019, Live Action)
« skrivet: 3 november 2021 kl. 18:28:12 »
https://www.youtube.com/watch?v=SLbZN5VnKkk

Min version av Speechless.  När det gäller de andra låtarna så gillar jag nya versionen av A Whole New World, Arabian Night är mycket bra med.   

9
Dubbningar och röster / SV: Simba - lejonkungen (Simba the King Lion)
« skrivet: 31 oktober 2021 kl. 09:34:05 »
Det är omöjligt att veta om likheterna mellan Lejonkungen och Kimba the White Lion är avsiktliga, undermedvetna eller en tillfällighet. Det kan vara ett subtilt plagiat, men det är också fullt tänkbart att de inblandade undermedvetet påverkats utan att ens tänka på det - och likheterna är heller inte stora att det inte skulle kunna vara rena tillfälligheter. Visst är exempelvis namnet Simba misstänkt likt Kimba, men å andra sidan betyder ju "Simba" lejon på swahili, varför det är fullt möjligt att komma på namnet på egen hand.

Kort sagt är det bara regissörerna och animatörerna som kan veta med säkerhet, och man kan knappast lita på att de skulle vara ärliga i frågan, så vi kommer aldrig kunna få någon 100-procentig klarhet i frågan.

Oavsett hur det förhåller sig med Kimba the White Lion, så är ju Lejonkungen hursomhelst kraftigt inspirerad av Shakespeares Hamlet. Det har ju även manusförfattarna medgett, och det är inget anmärkningsvärt då mängder av filmer är mer eller mindre uppenbart inspirerade av Shakespeares pjäser. Det skulle man ju också kunna se som rip-off om man så vill, men är förstås inget olagligt med då upphovsrätten sedan länge gått ut på alla Shakespeares verk.

På samma sätt har ju Simba - lejonkungen mig veterligen aldrig officiellt åtalats eller ens anklagats för att vara något plagiat av Disney, så rent formellt sett kan det inte ses som någon rip-off; även om man förstås har all rätt att tycka det - det finns liksom skäl att misstänka att manusförfattarna inspirerats av Disney, även om man inte kan bevisa det juridiskt...


Hursomhelst tycker jag i alla fall att Simba - lejonkungen var en ganska trevlig och charmig serie. Visst, den kommer inte gå till världshistorien som något kinematografiskt mästerverk och animationen är relativt simpel - men det är ändå en charmig, underhållande och fullt sevärd serie. Jag borde verkligen ta tag i saken och digitalisera alla avsnitt jag spelat in av serien, efter alla dessa år. :)

Hur många avsnitt har du inspelade ?

10
Jag tycker faktiskt att 2019 års Aladdin är riktigt bra. Den har förvisso inte riktigt samma charm och känsla som 1992 års klassiker, men är ändå välgjord och underhållande - och erbjuder ett något större djup och ett större fokus på Jasmin än den tecknade klassikern, som gör att jag tycker att den känns mer rätt i tiden. :)

Jag tycker ändå att 1992 års film är bättre, men 2019 års nyfilmatisering är bättre än väntat och definitivt sevärd. Och det ena behöver ju inte utesluta det andra - 1992 års film finns ju kvar, så man kan fortfarande njuta av den även om man också tycker om 2019 års film...

Jag är inte så förtjust i själva tanken på eviga remakes från Disney, som har gått överstyr under senare år (och lär bli ännu värre), men i just det här fallet tycker jag att det fungerar bra och att den nya filmen absolut har ett existensberättigande.

Håller med, jag gillar verkligen Jasmines sång Speechless.  :D

11
Dubbningar och röster / Översättning av sångtexter
« skrivet: 30 oktober 2021 kl. 17:15:59 »
Vilka sångtexter tycker ni har bra översättning ?   Jag gillar Hela min värld, En helt ny värld, En värld full av liv samt några fler. Jag gillar verkligen sången Speechless från nya Aladdin.  Översättningen av den duger.   :D  Esmeraldas bön har fin översättning också.  Synd att inte Someday från samma film översattes. 

12
Jag gillar Disneys version från 1992, även live action från 2019. 

13
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / SV: Discshop läggs ner
« skrivet: 30 oktober 2021 kl. 17:06:20 »
Har ni shoppat på www.kaptenkrok.se ?

14
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 30 oktober 2021 kl. 17:04:20 »
Visst har Bumbibjörnarna även svensk bildversion ? 

15
En dokumentär gjord för programmet P3 Dokumentär 2010:

https://sverigesradio.se/avsnitt/65245

Mycket intressant  ;)

Sidor: [1] 2 3 ... 124