Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Dubbningar och röster / SV: yogi björn
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 11:56:57
Vilka är rösterna / Avsnitten på denna VHS ?
#2
Här kommer nästa specialare;

Nalle Puh karaktärer

>Nalle Puh;
- Anders Pontén
- Christian Hedlund
- Olof Wretling

Några fler förslag?

>Tiger/Tigger;
- Andreas Nilsson
- Anders Öjebo
- Olof Wretling

Några fler förslag?

>Nasse;
- Kurt Löf

Några fler förslag?

>Ior;
- Jan Åström
- Torsten Wahlund
- Adam Fietz
- Gunnar Ernblad
- Kenneth Milldoff

Några fler förslag?

>Kanin;
- Andreas Nilsson
- Steve Kratz
- Dick Eriksson
- Olof Wretling
- Hasse Jonsson

Några fler förslag?

>Kängu;
- Suzanne Reuter
- Jasmine Wigartz
- Malin Olsson
- Sara Edwardsson
- Nina Hjelmkvist
- Ylva Hällen
- Doreen Månsson
- Philoméne Grandin
- Margareta Sjödin
- Annelie Berg Bhagavan
- Maria Rydberg
- Annica Smedius
- Myrra Malmberg
- Lizette Pålsson
- Sharon Dyall
- Pernilla Wahlgren
- Carola
- Lena Ericsson
- Louise Raeder
- Linda Ihreskog

Några fler förslag?

>Ru;
- Leo Hallerstam
- Anton Nyman
- Erik Berglund

Några fler förslag?

>Uggla;
- Bert-Åke Varg
- Olof Lundström
- Hans Wahlgren

Några fler förslag?

>Sorken;
- Steve Kratz

Några fler förslag?

>Christoffer Robin;
- Gabriel Odenhammar
- Samuel Elers-Svensson
- Trolle Carlsson

Några fler förslag?

>Berättaren;
- Olof Thunberg
- Sture Ström
- Dan Bratt
- Gösta Prüzelius

Några fler förslag?

>Diverse Heffaklumpar, Tesslor & Jagularer;
- Anders Öjebo
- Andreas Nilsson
- Steve Kratz
- Roger Storm
- Johan Hedenberg
- Gunnar Ernblad
- Ulf Källvik
- Ingemar Carlehed
- Peter Wanngren
- Hans Gustafsson
- Niclas Ekholm
- Anders Byström
- Monica Forsberg
- Christel Körner
- Bertil Engh
- Birgitta Fernström
- Lena Ericsson
- Stefan Berglund
- Jonas Kruse

>Kessie;
- Annelie Berg Bhagavan (med sin Kvacki-röst)
- Cecilia Schiöld-Olin

Några fler förslag?

Steff;
- Dick Eriksson
- Jan Modin
- Fredrik Dolk
- Johannes Brost

Några fler förslag?

Heff;
- Steve Kratz
- Jonas Kruse
- Gunnar Ernblad
- Magnus Schmitz

Några fler förslag?

Skallesaurusen;
(om karaktären hade talat)
- Gunnar Ernblad
- Kenneth Milldoff

Några fler förslag?

>Heffa;
- Eddie Hultén

Några fler förslag?

>Mamma Heffaklump;
- Kajsa Ernst

Några fler förslag?

>Ditte;
- Zoë Ackerman

Några fler förslag?
#3
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
Senaste inlägg av Daniel Hofverberg - Idag kl. 11:16:43
Citat från: DingoPictures2005 skrivet Idag kl. 09:25:07Nej men har kollat Ancestry databas och hittade ingen med namnet Brochmann som kan ha använt E och H som initialer.
Hittar du någon med något snarlikt namn som Brochmann, och/eller med andra initialer som eventuellt skulle kunna misstolkas som E och H? Det finns ju som sagt gott om möjligheter att läsa fel, om man skriver av en slarvigt handskriven arvodeslista...

Så Brochmann skulle ju lika gärna kunna vara exempelvis Brochman eller Broshmann, och det finns säkert flera bokstäver man skulle kunna misstolka som E och H; beroende på om dessa var skrivna med versaler eller gemener...

Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 09:18:41I en arvodeslista finns det knappast någon orsak att ange något annat än skådespelarens riktiga namn. Den är bara ett internt dokument som aldrig har varit avsett att publiceras, så varför skulle man skriva smeknamn, artistnamn eller pseudonymer där?
Nej, det har du i och för sig rätt i. Är det någon som själv alltid använder ett smeknamn, och sällan kallar sig själv vid sitt riktiga namn, så finns det väl en viss möjlighet att Per-Axel Branner skrivit det i arvodeslistan; men i övriga fall borde det som sagt vara skådespelarens riktiga namn så som han folkbokfördes.

Det har ju som sagt aldrig varit avsett att publiceras, utan bara ett internt dokument för att underlätta utbetalning av ersättningar.
#4
Off-topic / SV: Coronaviruset
Senaste inlägg av Scoobydoofan1 - Idag kl. 11:09:54
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 15:54:15Det korta svaret är väl att till viss del hade alla rätt. För 95% av befolkningen runt om i världen är nog Covid-19 relativt ofarligt - jobbigt och irriterande, men inte farligare än den årliga influensan. Men så har vi en mindre andel som drabbas hårt av Covid-19, i synnerhet de första gångerna, och som blir inlagda på sjukhus eller ännu värre dör.

Det de flesta är överens om är väl att det inte är hållbart i längden att upprätthålla tillräckliga restriktioner för att det ska få någon större effekt, då det skulle få så enorma konsekvenser på ekonomi och folkhälsa att stänga ner hela länder i två års tid.

När pandemin började trodde ju många att allt skulle vara över på några veckor eller max ett par månaders tid, och utifrån den tankegången fanns det en logik att stänga ner länder och få folk att stanna hemma så mycket som möjligt - men så blev det ju inte riktigt; och vem som helst förstår ju att om man inte träffar en enda levande människa på två års tid, och aldrig far till jobbet, så lär man drabbas av helt andra problem...

Alla experter är ju överens om att vid det här laget har nog alla i världen haft Covid-19 minst en gång, de flesta troligen mer än en gång, vare sig man vet om det eller inte.
Fast frågan är hur hårt Sverige egentligen drabbades i jämförelse med våra grannländer...? Faktum är att sett till hela pandemin hade Sverige lägst överdödlighet i hela Europa, ungefär jämförbart med Norge och mycket bättre än Danmark och Finland:
https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/sveriges-overdodlighet-lagst-i-europa/

Nu är visserligen överdödlighet ett något trubbigt verktyg, då det inte säger något om vad någon har dött av - men det finns inte så många andra sätt att jämföra olika länder, i och med att alla länder mäter dödsfall på olika sätt så att det inte går att jämföra officiella siffror mellan olika länder.

Däremot är det ju tydligt att Sverige drabbades väldigt hårt precis i början av pandemin, då många dog på framförallt äldreboenden. Men sen svängde det, och under resten av pandemin klarade sig Sverige bättre än de flesta länder i Europa. Det har givetvis att göra med att många andra länder hade så hårda restriktioner precis i början att de med tiden insåg att de inte gick att upprätthålla i längden - och om man knappt har träffat en enda människa på flera månader säger ju sunt förnuft att man istället inte har någon som helst motståndskraft när man väl börjar träffa människor igen efter några månader...

Och som sagt: det går inte att isolera sig i två års tid och aldrig träffa en enda människa; om inte annat så kommer hela landets ekonomi att gå under och alla företag går i konkurs - plus att det knappast är bra för folkhälsan heller.
Förstår den delen till en punkt men det förklarar ändå inte med tanken på att det ar runt 30x som gick bort jämfört med Norge, Danmark och Finland. Såklart att det var många som gick bort i äldreboende och det är nånting som hälsomyndigheterna borde skämmas över, men som du har skrivit tidigare Daniel så har den nuvarande och dom tidigare regeringarna inte gjort nånting när det gäller pensionärer eller dom äldre, det var dom som drabbades hårt av det här från början.
#5
Göran Eskils hade passat till följande karaktärer;

- Collien = De 101 Dalmatinerna

(tyvärr är jag ej 100% säker på detta eftersom jag inte hittar klipp med honom på YouTube och enligt Google verkar det finnas fler än en person som heter så och flera av dem var rentav på tok för unga för att vara den jag syftar på, han testade för rollen i originaldubbningen så det är hämtat från luften, kanske det rentav t.o.m. var han som gjorde rollen i riktiga originaldubbningen)

Några fler förslag?
#6
Ragnar Arvidsson hade passat till följande karaktärer;

- Danny = De 101 Dalmatinerna

(tyvärr är jag ej 100% säker på detta dels för att jag inte hittar några klipp med honom på YouTube och dels för att det verkar finnas flera olika med det namnet, han testade för rollen i originaldubbningen så det är hämtat från luften)

Några fler förslag?
#7
Lena Granhagen hade passat till följande karaktärer;

- Perdita = Pongo och De 101 Dalmatinerna

- Askungen

- Duchess = Aristocats

Några fler förslag?
#8
Bengt Blomgren hade passat till följande karaktärer;

- Pongo = Pongo och De 101 Dalmatinerna

(tyvärr är jag ej 100% säker på detta eftersom jag inte hittar klipp med honom på YouTube och det finns många med det namnet, musikern från 1948 var bara 13 år när originaldubbningen gjordes och klippen jag hittar på YouTube har bara när han spelar, Bengt Blomgren testade för Pongo i originaldubbningen så det är hämtat från luften)

Några fler förslag?
#9
Dubbningar och röster / SV: Trailerröster
Senaste inlägg av Will Siv - Idag kl. 10:06:04
Citat från: gstone skrivet 11 april 2024 kl. 12:57:04Jag kan svära på att den onda fen har ny dialog i en blu ray trailer.

Vem dubbar henne där ?
Kanske Irene Lindh.
#10
Birgitta Alm hade passat till följande karaktärer;

- Lady = Lady och Lufsen

- Fina = Törnrosa

Några fler förslag?