Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 6 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Scooby-Doo?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Lilla My
 - 13 mars 2023 kl. 00:29:53
Citat från: Tintin skrivet 12 mars 2023 kl. 23:29:23Filmisk trailer tilll det kommande datorspelet Faraos cigarrer.

Jag är SÅ TAGGAD på det här spelet!! Det ser så bra ut!
Skrivet av Tintin
 - 12 mars 2023 kl. 23:29:23
Filmisk trailer tilll det kommande datorspelet Faraos cigarrer.

https://www.youtube.com/watch?v=AzFznv8kuo4
Skrivet av Will Siv
 - 29 november 2022 kl. 19:35:08
Nu kom jag på nåt roligt:

( Spoiler nedanför, för er som inte har sett filmen )


I filmen använder Herr Sakarin Castafiores sångröst som ett vapen ( för att krossa glas skåpet med den tredje Enhörningen ) och Tintin säger "Är det hans Hemliga Vapen?" när han förstår vad dom menade med "Näktergalen från Milano"


I serie albumet "Det Hemliga Vapnet" bygger Kalkyl en ultraljuds maskin som krossar allt glas och Bordurien vill använda den som ett krigsvapen, så dom kidnappar Kalkyl och Tintin och Haddock måste rädda honom och dom får hjälp av Castafiore.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  9 juli 2022 kl. 20:57:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  9 juli 2022 kl. 20:20:25
Jag håller inte med dig, Jag tycker att dubbningen är bra speciellt Jesper. Dubbningen översågs också av den stora Tintin experten Björn Wahlberg som verkade nöjd.
Jag tycker också att dubbningen är bra, men däremot är det ju ovant med Jesper Adefelt som Tintin när man i så många år har vant sig vid Tomas Bolme och Mats Qviström i rollen...

Men Tomas Bolme skulle knappast bli godkänd i dagens läge, då han inte direkt är någon tonåring längre...
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  9 juli 2022 kl. 20:20:25
Citat från: Elios skrivet  9 juli 2022 kl. 20:15:32
Tyckte dubbningen var sådär.
Inget fel med Johan Hedenberg han är en bra Kapten Haddock. Men resten av gänget blev jag lite besviken på. Jesper Adefeldt passar inte riktigt som Tintin tycker jag. Johan Rabeus var ändå helt okej. Sen är jag ju inte ett jättestort Tintin fan i sig heller och tyckte filmen var ganska tråkig faktiskt.
Jag håller inte med dig, Jag tycker att dubbningen är bra speciellt Jesper. Dubbningen översågs också av den stora Tintin experten Björn Wahlberg som verkade nöjd.
Skrivet av Elios
 -  9 juli 2022 kl. 20:15:32
Tyckte dubbningen var sådär.
Inget fel med Johan Hedenberg han är en bra Kapten Haddock. Men resten av gänget blev jag lite besviken på. Jesper Adefeldt passar inte riktigt som Tintin tycker jag. Johan Rabeus var ändå helt okej. Sen är jag ju inte ett jättestort Tintin fan i sig heller och tyckte filmen var ganska tråkig faktiskt.
Skrivet av TonyTonka
 - 11 november 2011 kl. 19:52:56
Finns det någon chans att få höra Jacob Hård som Tintin i dagens läge?
Har även läst någonstans att Kjell Bergquist skulle ha gjort Tintin, stämmer det?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 31 oktober 2011 kl. 12:31:46
Jag håller fullständigt med. Tomas Bolme var absolut bra som Tintin, men det är svårt att jämföra då han lät påtagligt äldre än vad Tintin borde låta som; även på den tiden.

Citat från: Tonytonka skrivet 30 oktober 2011 kl. 19:16:29
Såg för övrigt att Wikipedia anger Sten Ljunggren istället för Ten Ljunggren. Vem av dom gör honom?
Det är en bra fråga. I den officiella creditlistan från SDI Media står det Ten Ljunggren, och såvitt jag kunde se stod samma namn på sluttexterna på filmen. Men eftersom Ten låter som ett väldigt märkligt förnamn, så har jag också tänkt tanken på att det kan röra sig om en felstavning... Och eftersom det finns en etablerad skådis som heter Sten Ljunggren, så låter det inte alls orimligt att det är han.

Men då Wikipedia inte angivit någon källa för rollistan, så är det svårt att kunna värdera deras uppgift (deras enda länk som berör rösterna är just Dubbningshemsidan...).
Skrivet av TonyTonka
 - 30 oktober 2011 kl. 19:16:29
Nu har jag sett filmen, och jag tycker att speciellt Jesper Adefelt gör en riktigt bra insats. Enligt mig slår han Mats Qviström med hästlängder. Dock så vet jag inte riktigt hur Thomas Bolme låter i rollen som Tintin, men kan ha hört hans insats någon gång tidigare.
Johan Hedenberg var också riktigt bra, men har inte hört Åke Lindström i rollen heller. Dock så gillar jag Kenneth Milldoffs insats, (Då jag växte upp med honom i rollen, verkar för övrigt inte vara många som gillar hans insats som Haddock)
Magnus Roosman och Christian Fex var bra som Dupontarna, Ten Ljunggren var också bra.
Såg för övrigt att Wikipedia anger Sten Ljunggren istället för Ten Ljunggren. Vem av dom gör honom?
 
 
Skrivet av Lilla My
 - 30 oktober 2011 kl. 01:19:06
Jag tycker också att animationen är superb, den kunde inte gjorts på ett bättre sätt. Karaktärerna kommer till liv, något de aldrig skulle kunna göra med live action på samma sätt.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 30 oktober 2011 kl. 00:59:36
Ärligt talat är animationen så fantastiskt välgjord så skillnaden mot live-action är ganska liten utseendemässigt - det ser nästan ut som att det är riktiga människor, och det är främst på Milou som man faktiskt märker av att det är animerat. För bättre datoranimation än så här går nog inte att få.

Fördelen med animation gentemot live-action är ju att det är möjligt att få till en del "kameravinklar" (bildvinklar) och andra lösningar som vore svårt eller omöjligt att åstadkomma med spelfilm.

För 3D-effekterna är också animation en stor fördel, för det är väldigt få spelfilmer som lyckats få till övertygande 3D. Nog för att jag lika gärna ser filmer utan 3D, men många filmbolag vill ju satsa på 3D i stor utsträckning i dagens läge.
Skrivet av Elios
 - 30 oktober 2011 kl. 00:26:23
Ja jag tycker det är lite synd att den är animerad för den känns mer logisk med riktiga människor.  ???
Skrivet av Lilla My
 - 29 oktober 2011 kl. 19:07:03
Jag föredrar dock filmen såhär, än att han plötsligt skulle ha kastats in i filmen mitt i. Dessutom var det ju inte så värst mycket från själva skatthämtningen som Kalkyl faktiskt bidrar med, så han hade vart rätt värdelös.

Precis kommit tillbaka från filmen (engelsk tal). Så JÄVLA bra var den! Nu ska jag läsa Tintin hela natten! ;D
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 29 oktober 2011 kl. 17:06:13
Japp, men långfilmen är ju (trots titeln) en filmatisering av båda två albumen; kombinerat med vissa beståndsdelar lånat från Krabban med guldklorna (då kapten Haddock introduceras i filmen, medan han redan fanns med i bilden i albumet Enhörningens hemlighet).
Skrivet av Pigge
 - 29 oktober 2011 kl. 16:18:40
Om vi talar om albumen så kan man konstatera: Kalkyl är ju inte med i Enhörningens hemlighet men introduceras i Rackham den rödes skatt. Det är ju där de träffas för första gången så det är ju en fri tolkning av herrarna Spielberg/Jackson där.