Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#16
Citat från: Marcusen skrivet 18 juni 2024 kl. 11:25:22Den innehåller ju Babysitter Blues så den är ju ovanlig så priset är inte allt för överdrivet.
Då är det nog fortfarande värt att söka efter den VHS utgåvan av Nya Äventyr Med Nalle Puh och göra den länken tillgänglig.
#17
Hittade nyss den här VHS utgåvan på Tradera, det var så eftertraktad att priset gick upp till 520kr.

https://www.tradera.com/en/item/302150/624943730/vhs-nalle-puh-det-stora-honungs-ranet
#18
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 juni 2024 kl. 10:46:50Precis, och ingen av dessa är med på DVD-boxen (även fast den första filmen från 1969 ju borde ha funnits med utifrån att det "ska" vara en komplett samling från 1960-talet).

Jag gissar att någon som inte varit insatt i utgåvans innehåll har översatt den brittiska utgåvans rubrik "All Six Remastered TV Specials", och dragit slutsatsen att "TV Specials" inte är ett begrepp som är vedertaget i Sverige (vilket väl i och för sig är en korrekt slutsats). "TV Specials" säger ju ingenting om längden, så har man inte själv sett på DVD-skivornas innehåll eller sett någon av specialerna är det kanske inte så långsökt att personen som översatt har antagit att TV-specialerna är av långfilmslängd och därmed översatt det med "långfilmer".

Klantigt, men då omslag oftast designas av andra avdelningar som inte varit inblandade i innehållet, så känns det kanske inte långsökt att ett sådant misstag kan uppstå - även fast man kan tycka att någon borde ha upptäckt det innan det gått ut i tryck...
Dom borde ha gjort nånting liknande som Scanbox gjorde med sina DVD utgåvor av Snobben Box 1 och Snobben Box 2, båda DVD boxarna är väldigt fina och DVD omslagen är också välgjord och dom boxarna var i hög standard, likadant som Familjen Flinta Säsong 2 DVD box och DVD omslagen.
#19
Citat från: Marcusen skrivet 17 juni 2024 kl. 20:50:40Är inte det falsk marknadsföring? Vadå "De sex långfilmerna i remastrat skick!" De är inte långfilmer inte i närheten när de är en halvtimme och i 576p märks det inte om det är remastrat.


Fråga dom som gjorde DVD utgåvan av Snobben samlingen från 60 talet.
#20
Dubbningar och röster / SV: Scooby Doo
14 juni 2024 kl. 06:17:07
Citat från: Oskar skrivet 13 juni 2024 kl. 19:25:21Vad har Lilo & Stitch har med Warner Bros göra. Och vi får se om nya Scooby doo serier blir succe eller inte det där får publiken familjen först hand avgöra om det är bra eller inte.
Lilo & Stitch användes som exempel när dom efterföljande serierna som var producerad i Japan och nåt annat land inte hade så bra mottagning, den Japanska serien var dålig och tog bort karaktärerna från original serien, och den andra serien var nerlagd efter bara 13 avsnitt.
#21
Dubbningar och röster / SV: Scooby Doo
13 juni 2024 kl. 09:14:00
Citat från: MOA skrivet 12 juni 2024 kl. 19:54:31Åh nej, det där ser inte ut att hålla länge
Den ser lika dålig ut som serierna som var uppföljare till Lilo & Stitch, och Stitch och den andra serien var urusel, väldigt dåligt. Den här nya Scooby Doo serien är ett annat exemplar på att den kommer vara dålig, den kanske inte är så dålig som den nuvarande serien som är ett skämt och att dom ens godkände den nuvarande serien så är frågan om dom har ett par skruvar lösa i skallen, oavsett så verkar den här nya serien vara lika dålig, ingen poäng att se på den nya serien. Det är bättre att hålla sig till Våran Scooby Doo serien från 2002.
#23
Citat från: DingoPictures2005 skrivet  7 juni 2024 kl. 12:39:47phew då var det bara länken som inte funkade.
Denna länk funkar dock.
Länken fungerar inte längre.
#24
Citat från: Lennartsson skrivet  6 juni 2024 kl. 14:07:46Filmerna kanske är både ovanliga nog och säkra för de har inte släppts på DVD och skulle vara intressant att se.
Inte bara det utan det finns inga nya DVD utgåvor av Snobben med SVT dubbningen som är utgiven på Scanbox DVD utgåvorna.
#26
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 juni 2024 kl. 01:21:44I mina ögon, ja - men liknande auktioner tidigare har faktiskt ibland gått upp betydligt mer än så, så hur skrämmande det än må låta är 1200 kr för "Köp nu" ett inte alls så orimligt pris... :(

Jag tycker själv att det är för mycket pengar för en box med tre DVD-utgåvor, men fördelen med "Köp nu" är i alla fall att det är ett fast pris så att alla vet vilket pris som gäller och kan ta ställning till om det är värt det - inte alls samma risk som vid auktioner att folk höjer maxbudet "i stridens hetta" och plötsligt kommer upp i lite mer pengar än de hade tänkt sig...
(Jag är säker på att jag inte är den enda som någon gång har gått lite för långt med nya maxbud, när man ser att någon annan fortfarande har högsta budet och man verkligen vill ha varan ifråga; så att man inte alltid tänker sig för innan hur högt upp man är beredd att gå och plötsligt har gått lite högre upp än man hade tänkt sig)


Sen kan man ju dock fråga sig varför just Scanbox gamla DVD-utgåvor av Snobben är så eftertraktade, som ju trots allt inte alls kan jämföras med exempelvis sällsynta Disney-filmer...? Visst kanske några har upptäckt att Snobben-specialerna på Apple TV+ är omdubbade och därmed vill få tag i originaldubbningarna, men ärligt talat känns det inte som att tillräckligt många i landet borde vara intresserad av en TV-dubbning från SVT för att motivera att priserna stiger så här högt - inte minst som Snobben sannolikt huvudsakligen riktar sig till barn, som knappast bryr sig om vilken dubbning som används i någon högre grad; i synnerhet en dubbning som de aldrig har hört och som producerades innan de föddes...
En anledning är kanske för att dom som lägger bud och köper DVD boxen av Snobben är på grund av att köparna växte upp med dubbningen och med tanken på att DVD utgåvan, samma sak med andra DVD utgåvor som inte längre är utgiven längre blir bara mer och mer eftertraktad med tiden är för att inga nya exemplar kommer in på marknaden, det är det som redan finns i marknaden och hos privatsamlare, vem vill sälja från sin egen DVD samling? Ingen vill göra det, det kan också bero på varför man säljer, man kanske behöver pengar eller nånting liknande osv. Poängen är att äldre DVD utgåvor är mer eftertraktade idag jämfört med igår, Familjen Flinta Säsong 2, Snobben, Yu-Gi-Oh! GX, Justice League Vol 4, Justice League Vol 5 DVD utgåvorna är ett exemplar, men det blir mer och mer svårare och man har enormt stor tur om man hittar dom DVD utgåvorna det är man söker efter på Tradera osv.
#27
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juni 2024 kl. 12:22:39Vem är det som anser att den inte är ovanlig...? Det är väl en definitionsfråga, men jag anser nog att SVT-dubben av Snobben bör ses som ovanlig då de flesta DVD-utgåvor med Snobben inte är helt lätta att få tag i längre. Några av Scanbox volymer finns förvisso på Tradera för tillfället, men åtminstone vissa av dem till kraftiga överpriser; och Warners DVD-utgåvor hittar jag inte åt alls där just nu.
Ett exempel på det är att Påsk utgåvan av Snobben från Scanbox hade 55 bud och priset gick upp till 520kr, det andra var hela samlingen utan box omslagen såldes för 2550kr, den andra var båda DVD utgåvorna med box omslag, dom var nya, dom såldes för 1830kr, det var 6 bud på den. Så man kan säga med säkra ord att hela samlingen är inte bara ovanlig, men är sällsynt och svårt att få tag på, praktisktaget omöjligt att hitta.
#28
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
28 maj 2024 kl. 09:20:56
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 28 maj 2024 kl. 09:14:58Intressant att de kallar den för anime serie...
Stilen av animation är baserad på det från Japan, man kunde väl räkna Avatar Den Siste Luftbändaren som ett kärleksbrev det är om man vill tänkta så eller? Inte bara det utan det var ett bra val från Nickelodeon att fortsätta med serien och att den är utgiven på DVD i Norden.
#29
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
28 maj 2024 kl. 08:42:58
Sök på Tradera efter Familjen Flinta, Justice League, Avatar Den Siste Luftbändaren, Batman The Animated Series, Snobben, Prinsen av Egypten/Josef Drömmarnas Konung och andra eftertraktade DVD utgåvor och det är mycket svårare och praktisktaget omöjligt att hitta dom nämnda DVD utgåvorna. Dom finns praktisktaget inte, särskild om andra vill köpa dom DVD utgåvorna.
#30
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
22 maj 2024 kl. 12:43:57
Citat från: Jonas9881 skrivet 21 maj 2024 kl. 21:55:24Känns som norsk omslag, men det är ju absolut möjligt att det finns svensk tal ändå.

Och säljaren verkar vara inte så bra, då han har fått negativa recensioner och 3 dagarsen till och med. Nog ingen man ska köpa ifrån
Hur sällsynt är dom 3 DVD utgåvorna av Teen Titans? Varför fick inte Sverige samma DVD utgåva som Norge när det gäller den serien?