Forumnyheter:

Just nu blockerar Gmail alla e-postmeddelanden som skickas från Dubbningshemsidan, inklusive forumet. Vi beklagar detta och gör vårt bästa för att lösa problemet. Om du p.g.a. detta inte får viktiga e-postmeddelanden för att exempelvis nollställa lösenordet eller aktivera ditt konto, vänligen kontakta webbmastern på den alternativa e-postadressen (då inte ens manuella mail till Gmail går fram just nu).

Huvudmeny

Bananmannen (1983)

Startat av gorehound, 24 februari 2013 kl. 00:19:43

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

gorehound

Den här tråden skulle jag ha skapat för ett bra tag sedan, men det  verkar som den slank förbi av någon anledning. Lyckades för några månader sedan få tag på en gammal kassett med den tecknade serien "Bananaman" (Bananmannen på svenska) från TREFA video. Så jag rippade två avsnitt ifrån den som ni kan kika på här:


http://www.youtube.com/watch?v=CE8Qkt8Biq4

Daniel Hofverberg

Jag har också den VHS-filmen, och jag minns att jag som barn var väldigt förtjust i Bananmannen.

Serien har för övrigt även visats på TV4 under 1990-talet, om än inte exakt samma avsnitt som släpptes på VHS. TV4s dubb gjordes av Eurotroll, vilket alltså innebär att båda dubbningarna regisserats och producerats av Lasse Svensson, men de båda dubbningarna hade ändå helt olika röster.

Erika

GSP Films dubbning har även använts vid visningar på SVT. Om jag inte minns helt fel, så ingick "Bananmannen" i "Gomorron Sverige". Det bör ha varit sent 80-tal.

De medverkande i dessa två avsnitt är:

Per Sandborgh - Berättaren i introt
Gunnar Ernblad - Berättare
Staffan Hallerstam - Erik/Bananmannen
Per Sandborgh - Kråkan
Gunnar Ernblad - Polischef O'Reilly
Beatrice Järås - Barnvakten
Beatrice Järås - Nyhetsuppläsaren
Peter Harryson - General Fördärv
Per Sandborgh - Dr. Gloom
Per Sandborgh - Gentleman-Eddie
Peter Harryson - Polis

Lite osäker på vilka som gör rösterna till de övriga medlemmarna i Stora ligan, en av dem hörs det klart och tydligt att det är Peter Harryson. De två andra säger tyvärr inte så mycket, men jag tycker de två påminner lite om Gunnar Ernblad och Per Sandborgh.
Den kvinnliga nyhetsuppläsaren (hennes namn nämns inte i det här avsnittet) heter Fiona i original, men jag minns inte om hon fick behålla sitt engelska originalnamn.

Omdubben har jag inte sett på år och dar, så där minns jag knappt något.

Daniel Hofverberg

Tack så mycket för rollistan.

I den andra dubbningen (tekniskt sett är det väl inte en omdubb, då jag inte tror att samma avsnitt dubbades båda gångerna) medverkade:

Peter Sjöquist
Niclas Wahlgren
Charlotte Ardai Jennefors
Dick Eriksson
Joakim Jennefors

Jag kommer inte ihåg vem som spelade respektive karaktär, men ska ta mig en titt när jag får tid. De flesta av dessa borde man väl känna igen hyfsat väl...

Daniel Hofverberg

Jag har tagit mig en titt på ett par avsnitt av Eurotrolls andra dubbning av Bananmannen, men det var svårare än jag trodde att identifiera rösterna. Men jag känner mig hyfsat säker på att Erik/Bananmannen spelas av Peter Sjöquist, och Kråkan är utan tvekan Dick Eriksson.

Men därutöver är det betydligt svårare, och just nu är jag knappt säker på någon.

Elios

Daniel. Har du kvar den VHS:en utav Bananmannen och skulle kunna lägga ut den här på archive.org eller vad det nu heter!? 

Daniel Hofverberg

Citat från: Elios skrivet 15 augusti 2022 kl. 07:24:14Daniel. Har du kvar den VHS:en utav Bananmannen och skulle kunna lägga ut den här på archive.org eller vad det nu heter!?
Det borde jag ha, även om jag inte har tittat på den på många år. Jag kan ta och leta när jag kommer hem. :)

gstone

Är den här serien ens bra ?

Verkr rätt så lamee.