Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Goliat

#541
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
2 december 2022 kl. 14:52:11
Citat från: Anders M Olsson skrivet  2 december 2022 kl. 14:46:56Varför castar du inte direkt från datorn till din Chromecast? Om du inte behöver undertexter kan du göra det med VLC Media Player (Välj Uppspelning / Renderare / [Namnet på din Chromecast]).

Om du måste ha undertexter går det förstås att bränna in dem. Beroende på hur snabb dator du har kan det kanske ta fem minuter för ett avsnitt med växeln -preset ultrafast i ffmpeg. Filen blir då ganska stor, men det gör förmodligen inget om du bara ska titta på ett avsnitt och sen radera filen.
ffmpeg -i kometernas-jul.s01e01.kometernas.jul.del.1-13778797-tv4play.mp4 -vf subtitles=kometernas-jul.s01e01.kometernas.jul.del.1-13778797-tv4play.srt -c:a copy -preset ultrafast "Komternas jul - s01e01 - med undertexter.mp4"
Om du inte vill ha besvär med att koda om och bränna in texterna finns det spelare som spelar direkt till Chromecast från Windows, och även tar med undertexter. Airflow kostar bara 20 dollar för en permanent licens.
https://airflow.app/

(Det finns även en gratis applikation som heter Soda Player, men det varnas allmänt för den eftersom den troligen innehåller spyware.)
Varför inte mkvtoolnix? 
#542
Citat från: gstone skrivet  2 december 2022 kl. 10:18:08Kan någon ladda upp Åsnans Shrektakulära jul ?

Den svår att få tag på :-\
Den dyker upp då och då på tradera har jag sett.
#543
Citat från: Hey Arnold på svenska skrivet  1 december 2022 kl. 23:00:18Hur många avsnitt har dubbningshemsidan just nu med Hey Arnold och vilka saknar?
Det är samma som du har tyvärr. 
#544
Citat från: Hey Arnold på svenska skrivet  1 december 2022 kl. 22:25:14Hoppas att Hey Arnold! kan få samma behandling.
Det gäller att hitta fler avsnitt bara. Men vi får se vad som händer i framtiden. 😄 Är dock upptagen till februari, händer en hel del saker här så inget lär ske innan dess mer än små ljud-projekt och kanske nån titelskärm. 
#545
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
1 december 2022 kl. 21:33:41
Citat från: Will Stewart skrivet  1 december 2022 kl. 20:52:24Det händer också när Findus möter brevbäraren ( Johan Ulvesson )

Men det ser bara konstigt ut.
Jo, jag vet. Ser märkligt ut. Lite udda artistiska val. Det var egentligen meningen att det skulle vara så att "bok-karraktärerna" skulle komma till liv.

Edit: men jag håller med. Totalt misslyckat. Men för övrigt är den relativt bra gjord för tiden. Med effekterna med Findus (Ika)
#546
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  1 december 2022 kl. 01:58:32Nu verkar äntligen alla avsnitten vara färdiguppladdade till Archive.org, även om det bara är tre avsnitt som är spelbara i webbläsaren än. Det verkar ha tagit väääääldigt lång tid den här gången (om nu inte uppladdningen avbrutits igen, så att det förklarar den långa tiden?)...

Tack så mycket till @Goliat och @Ovanliga dubbningar för de här avsnitten, trevligt att äntligen få se serien i bättre kvalitet. :)
Bara kul att folk får ta del av liten del som annars skulle gå förlorat. 😄
#547
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
1 december 2022 kl. 20:31:54
Citat från: Sabelöga skrivet  1 december 2022 kl. 19:17:50Intressant, tack för att du delade med dej av skärmbilder <3
Det är mycket möjligt, jag vill minnas jag såg serien på DVD för inte så länge sedan för att ladda upp inför julen. Då var den sekvensen i början av första avsnittet avklippt som du säjer, där Gustavsson kommer in i bild och sedan "fryser". Trots att ljudet fortsätter spela.
Nope, medvetet val, det ska föreställa att de är som från boken. Findus stannar upp efter han kastar en snöboll också senare trots andra figurer rör sig.
 
Samma sak när den gick på tv, fanns en tv-inspelning från vhs på youtube flertal år sedan också.
#548
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  1 december 2022 kl. 14:20:33Jag har tyvärr lite problem med min utrustning, och har därför inte lyckats digitalisera Rudolf med röda mulen än. Men jag jobbar på saken, och hoppas få ordning på allt inom kort. :)

Jag hoppas du har annat att jobba med under tiden, så att du inte blir hängandes i luften av att jag inte lyckats digitalisera kortfilmen än...?
Lyckas du i värsta fall få över ljudet och skriva ner titlarna på engelska på avsnitten?
#549
Citat från: A skrivet 30 november 2022 kl. 22:01:06Hur visste de att Andreas Nilsson skulle spela Duckula redan i avsnitt 0?
Avsnitt 0 är en crossover med Dundermusen.

Har dock inget svar på din fråga.
#550
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 30 november 2022 kl. 01:53:59Tyvärr hade Archive.org avbrutit uppladdningen ("Upload failed - Try again"), så därför kom det inte längre än till sex avsnitt - något jag dessvärre inte upptäckt. Nu har jag startat om uppladdningen igen, men den fil som avbröts fick jag förstås lov att starta om från början... :(
Ajdå. Hoppas de funkar.
#551
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 29 november 2022 kl. 15:15:12https://www.ginza.se/product/pettson-box/336121/
Teck, jag har dock varken bluray eller dvd-spelare. :/ Så har ingen möjlighet tyvärr.

På denna dvd verkar det finnas två till avsnitt.
#552
Citat från: Will Stewart skrivet 29 november 2022 kl. 14:22:15Vilka är det du saknar?
Pettson tältar enbart (tror jag, inte hittat att fler ska ha gått än de jag nämnde på skymningssagor, jag har som sagt 5 st av dem.
#553
    Citat från: Will Stewart skrivet 16 november 2022 kl. 19:32:17Jag menar den från "Skymmningsagor" med Nils Eklund som berättare.

    Inte den animerade versionen ( dubbad av KM )
    Jag har varit lite tyst i tråden ett tag, men jag har följt Findus & Pettson sedan 2015 på SVTplay (inkl. Öppet Arkiv), de enda som verkar legat där är dessa från skymningsagor:

    • Sagan om Rävjakten
    • Sagan om Stackars Pettson
    • Sagan om när Pettson får Julbesök
    • Sagan om Kackel i Grönsakslandet
    • Sagan om Pannkakstårtan

    Men inte när Pettson tältar, så enbart de ovan jag har.

    Hittar ni någon av de två jag saknar + fler (om så är fallet) hojta till. :)

    EDIT: Från skymningssagor alltså.

    PS. Någon som har datum på dessa när de visades på tv för första gången? [/list]
    #554
    Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 29 november 2022 kl. 09:36:49Trevligt! Det ska bli trevligt att se serien. Verkar dock dröja ett bra tag till, bara fyra avsnitt som finns än och inget som är färdigbehandlat...
    https://archive.org/details/greve-duckula
    Det hoppas jag också. Tyvärr sändes Greve Duckula innan jag hade tillgång till TV3, så jag har bara sett serien under semestrar och liknande (när man varit på campingplatser och dylikt med tillgång till TV3)...
    Fem verkar finnas upp nu, men inte klara som nämnts.

    Många verkar känna till Greve Duckula så man tycker ju att fler bör ha spelat in serien.
    #555
    Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 29 november 2022 kl. 02:06:30Nu har jag satt på uppladdning av de avsnitt som Goliat varit vänlig nog att skicka av Greve Duckula, så om jag känner dom rätt kommer den troligtvis vara färdiguppladdad på Archive.org under förmiddagen eller tidiga eftermiddagen - men kommer troligen dröja längre än så innan alla avsnitt är spelbara online. :)
    Spännande. Kul att det är på g. Hoppas också att fler avsnitt dyker upp i framtiden. ☺️