Josefin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erika

Sidor: [1] 2 3 ... 140
1
Dubbningar och röster / SV: Disneyfilmer på Blu-ray
« skrivet: Igår kl. 13:48:56 »
Jag gick igenom hela affärerna och kollade...

Måste vara de där fördömda streamingstjänsterna som ställt till det...

Eller att allt färre personer köper dvd/blu-ray-filmer. 

2
Om Dubbningshemsidan / SV: clara liljeberg
« skrivet: 26 juli 2021 kl. 05:50:28 »
Tar och låser tråden, ser ingen poäng i att ha den öppen längre - och som Daniel skrev i ett tidigare inlägg, skicka PM till oss om liknande i fortsättningen.

3
Dubbningar och röster / SV: Supertrion
« skrivet: 20 juli 2021 kl. 21:35:01 »
Vill minnas SVT har sagt att de inte kan lägga upp Supertrion på SVT Play p.g.a. rättigheter. Men om du har tillgång till Viaplay kan du se den där. :)

Fågelvägen 3 visas nog inte just nu i SVT Barn, därför finns den inte på SVT Play. 

4
Filmer och TV-serier / FLYTTAD: supertrion
« skrivet: 20 juli 2021 kl. 21:28:20 »

5
nu har jag lärt mig läxan så du behöver inte ringa till polisen för den är bara tecknat så man får hitta på precis vad som helst och jag vill att disney skapar en handritad drakkärlekssaga där draktjejen jenny blir störtkär i mushu som var stiligare än nånsin och att kinas invånare är djur istället för människor där vakterna var noshörningar och mulan och shang blir svanar och prinsessorna i kejsarens palats var tranor för tranor är bra på kung fu och att det får plats med palace pets så nu tänker jag skapa ett nytt forum där det bara är folk som jag som är trött på människor kan skriva mina inlägg och nu tänker jag leva livet som drakande i en magisk tekanna om du inte kollade på zootropolis som kan komma på bättre tankar. :'( :'(

Men du kan ju alltid skriva och teckna den själv! Visserligen blir det "bara" en s.k. fan-fic alt. fan-serie, men ändå!

---

Sitter och funderar på vad som skulle kunna fungera som en Disney-klassiker... Spöket på Canterville av Oscar Wilde, kanske? Visserligen har Disney redan varit och nosat på den i form av en serie som fanns med i en KA-pocket för en gäng år sedan. Tror det ska även finnas en spelfilm som Disney legat bakom, men jag tänkte mig en animerad film.

Sedan kom jag även att tänka på den klassiska serien Alverfolket av Wendy och Richard Pini, fast den skulle nog inte passa som en Disney-film... 

Folksagan Katarina Nötknäppare (finns bl. a. en skotsk variant, men även en nordisk) har jag tjatat om tidigare, men den skulle passa finfint som en Disney-klassiker! Även isländska folksagan Prins Lini skulle passa som en Disney-klassiker. 

6


Okej, kan ni återgå till ämnet?

7
Nej för ole ornered  suger. >:(

Nej, det gör han verkligen inte. Mycket bra skådespelare.

Visserligen måste inte du digga honom, men kom gärna med något djupare än "han suger". Försök motivera varför han inte är bra i dina ögon (och öron).

8
Dubbningar och röster / SV: Ainbo: Amazonas väktare (2021)
« skrivet: 16 juli 2021 kl. 09:50:59 »
Va märkligt. Kom verkligen inte upp något när jag sökte.

Vart var du på forumet när du sökte? Sökte du inom denna forumavdelning ("Dubbningar och röster"), eller på forumets huvudsida? Jag fick upp båda trådarna när jag sökte (och var kvar) inom "Dubbningar och röster".

9
Dubbningar och röster / SV: Ragge Räv
« skrivet: 15 juli 2021 kl. 06:05:43 »
Jag förstår att du är arg över filmen helt saknande utsatta credits, men du kan inte vräka ur dig det ena och det andra. Lugna ner dig, och så får vi hoppas Daniel kan få tag på credits. :)

11
Filmer och TV-serier / SV: Lost Media
« skrivet: 13 juli 2021 kl. 15:03:41 »
Men eftersom att Nickelodeon har visat den ganska flitigt borde de ha tillgång till ljudbanden.

Fram tills 2003, ja - sedan dess vet vi inte vad som kan ha hänt med ljudbanden.

12
Dubbningar och röster / SV: Tycker Ni Dubbning E Gay?
« skrivet: 13 juli 2021 kl. 14:40:33 »
Är detta någon ny slags trend? Alltså, skapa trådar där man frågar om dubbning är sexigt osv. Låter dock tråden (och även den andra) vara fortsatt öppen tills vidare...

13
Filmer och TV-serier / SV: Lost Media
« skrivet: 13 juli 2021 kl. 14:32:01 »
Den borde finnas i Nickelodeons arkiv så Lost Media är det inte direkt.

Inte så säkert, men man kan alltid hoppas att dubbningen finns bevarad. :)

14
Off-topic / SV: Äga Bil, skaffa körkort osv
« skrivet: 13 juli 2021 kl. 13:37:04 »
Egentligen är det väl migränen som är huvudorsaken till varför jag inte får ta körkort, men kan även bli trött av för mycket intryck och klarar inte riktigt av att hantera stress.

 

15
Sant, fast om vi ska hårdra saken finns det ju faktiskt mer än en förlaga också, då Snövit är en folksaga som berättats via muntlig tradition sedan (troligen) medeltiden och vid senare skede tecknats ned. Den version som officiellt fungerat som förlaga till Disneys film och de flesta andra filmatiseringar är ju den version av folksagan som bröderna Grimm nedtecknade (var nu de fick den ifrån?), men det finns många andra versioner av Snövit världen över med mer eller mindre stora skillnader.

Jag vet att Snövit (liksom andra folksagor) finns i flera olika varianter (med skillnader) världen över, men åsyftade i första hand på den version som bröderna Grimm nedtecknade. Dock slog det mig nu, de brukade väl bearbeta (vilket de väl egentligen redan gjorde från första början samt både lade till nya folksagor och plockade bort andra) de insamlade folksagorna inför varje ny upplaga av sin sagosamling. Beroende på vilken upplaga av Bröderna Grimms sagor man har haft tillgång till inför en filmatisering av just deras nedtecknade version av Snövit kommer påverka filmen. Det, och att man vill nog lägga till (eller ändra) som gör att filmatiseringen sticker ut lite.

Bröderna Grimm fick väl en stor del, kanske det mesta, av sagorna genom att intervjua vänner och andra i deras omgivning som kunde sagor som bevarats genom muntlig tradition.

I det sammanhanget skulle jag vilja propagera för en helt storslagen film, en dramadokumentär, om bröderna Grimms liv. Filmen har nästan inte funnits tillgänglig på mer än 50 år, men en grundlig restaurering har nyss blivit klar, och den kommer på Blu-ray och 4K Ultra HD senare i år.

Filmen heter Bröderna Grimms underbara värld och här finns information och länkar till en trailer:
https://www.in70mm.com/news/2021/grimm/index.htm

Om jag bara fick välja en enda film att se i år måste det bli den! Så bra är den!

Tack för tipset, den ska jag absolut ta och se! :)   

Sidor: [1] 2 3 ... 140