Josefin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anders M Olsson

Sidor: [1] 2 3 ... 156
1
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Idag kl. 07:39:28 »
Kanske det, men samtidigt är det ju inte alla som är jätteförtjusta över tilltaget med Premier Access på Disney+ (däribland det här ärendet, plus många biografägare som har uttryckt oro), så frågan är väl om Disney vågar sig på att fortsätta med det på mer permanent basis om man inte längre har pandemin att skylla på...?

Ett bråk med en redan välbetald skådespelare som inte kan få nog, utan vill ha ännu mer, går säkert att lösa. Det går hur som helst knappast någon nöd på Scarlett Johansson.

Då ska man nog vara mer orolig för eventuella långsiktiga effekter för biografägarna. I den branschen finns inga stora marginaler.

2
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Igår kl. 20:46:03 »
Augusti 2022 skämtar du, över ett helt år, det är ju sista juli 2021 idag!

Jag förmodar att det är halvt på allvar, halvt på skämt som Daniel skrev så. Disney kan ibland ta väldigt god tid på sig att ta fram creditslistor, även om jag nog tycker att ett år verkar vara i längsta laget. Tar de så lång tid på sig har de säkert glömt bort ärendet, och då behöver man påminna dem.

3
Dubbningar och röster / SV: Disneyfilmer på Blu-ray
« skrivet: Igår kl. 15:36:04 »
Jag har en viktig sak att säga; för några veckor sedan så upptäckte jag att varken Elgiganten eller MediaMarkt längre har DVD & Bluray filmer, så nu kan jag alltså bara köpa filmer i livsmedels-affärerna och vad värre är; jag hittar inte de Bluray-filmer jag söker i affärerna! (hittar visserligen Själen och Raya och Den Sista Draken men dessa tänker jag vänta med tills priserna sänks och Luca kommer inte förräns i september och även denna kommer vara dyr första halvåret, dessa tre kanske kan vara lämpliga julklappar)

Jag måste tyvärr ge dig rätt. Jag var idag och tittade på MediaMarkt och Elgiganten i Lund. MediaMarkt hade bara en liten korg med osorterade reafilmer från Musikservice, och hos Elgiganten hittade jag inga filmer alls. T.o.m. ICA Maxi har ett mycket bättre sortiment.

Rena videobutiker finns knappast längre. Jag tror inte Hemmakväll har några butiker kvar där man kan köpa eller hyra film, utan det är bara godis som gäller.

Vi får nog vänja oss vid att handla på nätet om vi vill ha DVD eller Blu-ray. Discshop, Ginza, CDON och ytterligare några nätbutiker är fortfarande välsorterade, men hur länge till?

Ytterst handlar det förstås om att folk inte köper speciellt mycket film på skiva längre, och då finns inte heller underlag för att ha stora välsorterade butiker där man kan komma in och bläddra i sortimentet.

4
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Igår kl. 07:11:24 »
Jag hittar dock inga belägg för att Encanto verkligen kommer att släppas på Disney+ samtidigt som biopremiären, men jag förmodar att det främst är det globala läget med pandemin och smittspridningen världen över som avgör det (d.v.s. om det finns risk att folk inte vågar gå på bio på grund av smittspridningen, så att Disney måste ta till andra metoder för att inte gå miste om värdefulla intäkter). I Sverige gissar jag att det kommer vara ganska lugnt i november, då alla som vill vaccinera sig (från 16 år och uppåt) ska ha fått sin andra spruta i god tid innan dess, men det är ju omöjligt att sia om hur det kommer se ut i resten av världen (och Disney fattar förmodligen beslut om Premier Access utifrån hela världen)...

Det är inte alls säkert att en eventuell fortsättning av "premier access" på Disney+ måste bero på hur pandemin utvecklar sig. Om det har visat sig ekonomiskt lönsamt för Disney är det fullt möjligt att de kommer att permanenta försöket och släppa alla kommande filmer på samma sätt.

Det har diskuterats i flera år att filmbolagen gärna skulle vilja släppa sina filmer på hemvideo samtidigt som på bio, men biografägarna har spjärnat emot. Nu är tiden kanske mogen att löpa linan fullt ut? Det behöver inte nödvändigtvis betyda katastrof för biograferna. I bästa fall kan "premier access" bli ett komplement till bio som ökar publiken för Disneys nya filmer utan att i motsvarande grad sänka antalet biobesök.

5
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Igår kl. 03:57:27 »
Fast jag misstänker att du ogärna vill vänta 10 månader med att få reda på rösterna. Med andra ord är det vanligtvis enklare och framförallt mycket snabbare om någon istället kan ta kort med mobilen under eftertexterna på bio när dubbcredits visas, så att man kan skriva av dubbcreditsen därifrån. Om jag ser filmen och det finns läge för det brukar jag själv försöka göra det, men annars kanske någon annan kan hjälpa till. :)

Om Disney gör likadant som den senaste tiden kanske Encanto kommer att publiceras för en extrakostnad på Disney+ samtidigt som biopremiären. Till skillnad från spelfilmerna tycker jag faktiskt att det kan vara värt pengarna att köpa "premier access" till den filmen, inte minst eftersom jag gärna vill se den både svenskdubbad och på originalspråket. Kostnaden blir i så fall jämförbar med att se den två gånger på bio.

Med premier access på Disney+ är det inga problem att ta skärmdumpar av dubbningscreditsen.

6
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 16:00:19 »
Det är väldigt konstigt att den inte räknas då den fyller alla kraven.

Ja, lika konstigt som att Frost II räknas som klassiker i Storbritannien trots att den inte uppfyller kravet på att inte vara en uppföljare.

Men sen finns naturligtvis den oskrivna "generalklausulen" som kan upphäva alla tidigare specificerade regler:
- Disney äger rätt att efter eget gottfinnande följa eller strunta i ovanstående krav, samt att modifiera kraven precis som det för stunden passar dem. :)

7
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 15:38:19 »
Eller så undrar vi alla varför den inte är numrerad...

Det intressanta är att i Storbritannien har både Frozen II och Raya and the Last Dragon klassikernummer på ryggen (57 och 58 respektive), samt även på framsidan längst ner.


8
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 15:17:43 »
Vad är problemet med att Han frågar igen? Han vill väl bara vara 100 % säker!

Det är inget problem. Det troligaste är väl att han har glömt att han redan har fått svar på frågan, och då behövdes det bara en liten påminnelse i all välmening.

9
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 15:06:07 »
Så det är officiellt att den inte räknas som Disneyklassiker i här?

Ja, och det beskedet gav jag dig redan den 11 maj:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=11151.msg102163#msg102163

10
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 13:55:03 »
Okej, det var verkligen dålig stil av dem, numreringar drar trots allt in större intäkter...

Jag skrev ju att Luca kommer att ha Pixar-nummer 24 på ryggen!Att Raya och den sista draken inte hade något nummer berodde på att Disney inte räknade den som klassiker. Varför de inte gjorde det vet bara Disney själva...

11
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 13:15:12 »
Jag har förresten en känsla om att de fysiska utgåvorna av filmen kommer lida av samma problem som Raya och den sista drakens.

Jag vet inte om man kan kalla det för ett "problem", men för de nordiska länderna kommer Luca i två DVD-utgåvor, en för Sverige och Finland, samt en för Danmark och Norge. På Blu-ray blir det bara en utgåva för alla fyra länderna. På ryggen kommer det att stå Pixars klassikernummer 24. Man kan knappast klaga på språket på framsidan eftersom filmen heter likadant på alla språken.

Så länge som filmen kommer på DVD och Blu-ray stör det inte mig att omslagen blir gemensamma för flera länder.

12
Första avsnittet i andra säsongen finns nu på Nickelodeon UKs officiella YouTube-kanal:

https://youtu.be/cpmbvEocYQ0

Tyvärr är avsnittet regionslåst till Storbritannien och Irland, så man måste använda VPN till något av de länderna för att kunna se det (eller ladda ner med youtube-dl).

Det trevliga är att avsnittet är i full HD 1080p till skillnad från 10 Play i Australien som bara har halva upplösningen.

Det tråkiga är att Nickelodeons logga i övre högra hörnet är lite väl iögonenfallande. 10 Play har förvisso även sin logga i övre högra hörnet, men betydligt diskretare.

Inte heller på YouTube har avsnittet några undertexter.

13
Dubbningar och röster / SV: Miraculous
« skrivet: 29 juli 2021 kl. 09:58:38 »
Hon är avstängd nu.  :P

Såvitt jag vet är det ingen som har blivit avstängd, i alla fall inte nyligen.

Förändringen är bara att man måste vara registrerad medlem för att kunna posta, men det går fortfarande bra att registrera sig som medlem. Om någon har blivit nekad att göra det kan i så fall bara Daniel svara på.

14
Dubbningar och röster / SV: Monsters At Work
« skrivet: 28 juli 2021 kl. 13:44:22 »
Avsnitt 5 (Mörkläggningen):

15
Dubbningar och röster / SV: Disney Prinsessor (Röster och annat)
« skrivet: 26 juli 2021 kl. 12:21:55 »
Det hade varit kul om Prinsess sagor vol 3 hade släpps även här, men men.

Varför det? Även om Prinsess-sagor inte är rent bedrägeri är det inte långt ifrån. Varje volym innehåller bara två riktiga tv-avsnitt. Resten är amatörmässig smörja, kanske gjort av unga förmågor under upplärning.

Det hade varit mycket bättre om Disney hade satsat på säsongsboxar med serierna Den lilla sjöjungfrun och Aladdin m.fl.

Den lilla sjöjungfrun finns på Disney+, och där finns avsnittet Giggles som ingår i Prinsess-sagor volym 3. Tyvärr har Disney+ inte publicerat tv-serien Aladdin, men den kanske kommer så småningom.

Sidor: [1] 2 3 ... 156