Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#10411
Filmer och TV-serier / SV: Robert Forster (1941-2019)
14 oktober 2019 kl. 16:21:41
Jag känner till Robert Forster, men han har ärligt talat inte gjort något stort intryck på mig. Jag kan inte minnas att jag tyckt att han vare sig varit alltför bra som skådis eller speciellt dålig, utan har snarare gått ganska obemärkt förbi...
#10412
Dubbningar och röster / SV: Svanprinsessan
13 oktober 2019 kl. 13:58:55
Citat från: moviefan skrivet 13 oktober 2019 kl. 12:57:33
Finns inte 8an på dvd ?  ???
Nej, tyvärr inte; av någon märklig anledning. Den finns att streama på Viaplay, och förutom det finns den på några digitala hyr- och köptjänster (SF Anytime, iTunes och Blockbuster).

Den har dubbats till de fyra skandinaviska språken, men åtminstone på Viaplay saknas tyvärr helt utsatta dubbcredits.
#10413
Dubbningar och röster / SV: Flåklypa Grand Prix
13 oktober 2019 kl. 10:28:34
Citat från: Elios skrivet 13 oktober 2019 kl. 07:09:03
Är den för övrigt värd att stå på hemsidan då den ju faktiskt egentligen är en norsk film?^^
Ja, absolut. Men åtminstone på min VHS-utgåva saknas helt svenska dubbcredits, så därför har jag tyvärr inte lyckats få fram några credits. :(

Om andra utgåvor faktiskt har kompletta credits utsatta, så vore det oerhört intressant (inte omöjligt, då filmen ju getts ut av flera olika distributörer).

Citat från: Elios skrivet 13 oktober 2019 kl. 07:09:03
Sedan till sist men inte minst undrar jag lite om det fanns en tvåa som kommit och om den här dubbats till svenska!?  ???
Egentligen finns det hela tre (fristående) uppföljare till Flåklypa Grand Prix, även fast alla kommit långt efter originalfilmen från 1975, och alla tre har dubbats till svenska:

Solan, Ludvig och Gurin med rävsvansen (ibland endast kallad Gurin med rävsvansen) från 1998 (originaltitel: Solan, Ludvig og Gurin med reverompa)
Solan och Ludvig – Jul i Flåklypa från 2013 (originaltitel: Solan og Ludvig – jul i Flåklypa)
Härifrån till Flåklypa från 2015 (originaltitel: Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa)
#10414
Förutom de du nämner kan tilläggas att Hilda Henze (som på den tiden hette Hilda Eidhagen) var med i Idol 2005, då hon åkte ut under kvalveckan; och hon har ju varit med i många dubbningar genom åren.

Citat från: Elios skrivet 12 oktober 2019 kl. 21:01:33
Alice Svensson kom 2:a året efter alltså Idol 2008 och hon ska tydligen varit med i några Dubbningar ser jag på hemsidan men är dock väldigt osäker på om det är hon!?  ???
Jodå, visst är det samma Alice Svensson som medverkat i ett flertal dubbningar genom åren. :) Hennes röst kan ingen ta miste på.
#10415
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
12 oktober 2019 kl. 14:40:08
Citat från: gstone skrivet 12 oktober 2019 kl. 14:14:04
Jag undrar över dom svenska rösterna  till elva roller i den nya Familjen Addams filmen. När det närmar sig primören tänker jag skicka namnen på rom 11 rollerna i ett PM till Daniel och fråga vad han kan göra för att tarerad på rösterna till dom elva rollerna.

Men jag väntar till vi är närmare premiären.
Jag kommer kontakta min kontaktperson på SF Studios redan till veckan, och försöka få fram creditlista till Familjen Addams. :)

Om jag mot förmodan inte lyckas, så kommer jag i så fall som en sista utväg att kontakta Eurotroll (då jag förmodar att det är de som dubbat filmen) i samband med premiären, men de brukar ha som policy att inte lämna ut uppgifter före premiären så då kan man inte få något förrän tidigast på premiärdagen den 25 oktober.

Men sen kan jag ju förstås inte påverka exakt vilka rollfigurer som namnges i creditlistan, så jag kan ju inte lova att just de 11 roller du vill veta står med...
#10416
Dubbningar och röster / SV: Descendants 3
12 oktober 2019 kl. 11:49:49
Igår kväll hade ju Descendants 3 premiär i Skandinavien, och det här är de utsatta dubbcreditsen på Disney Channel och Disney XD:

Svenska röster:
Amelie Eiding
Axel Karlsson
Filippa Åberg
Ludvig Dietmann
Sam Molavi
Norea Sjöquist
Dorothea Norling
Jennie Jahns
Adam Portnoff
Nicklas Berglund
Melker Duberg
Freddy Åsblom
Lea Heed
Linda Åslund
Niklas Engdahl
Lina Hedlund
Göran Gillinger
Daniel Sjöberg
Amanda Ardai Jennefors
Ture Nerman
Mattias Knave
Charlotte Ardai Jennefors
Maria Rydberg


Regissör:
Johan Lejdemyr

Översättare:
Maria Rydberg

Kreativt ansvarig:
Michael Rudolph

Studioproducent:
SDI Media


Jag kommer kontakta Disney Character Voices International i Köpenhamn för att få en mer komplett creditlista med vem som spelar respektive rollfigur, men så här långt är jag helt säker på följande:
Mal - Amelie Eiding
Carlos - Axel Karlsson
Evie - Filippa Åberg
Jay -    Ludvig Dietmann
Ben - Sam Molavi
Jane - Dorothea Norling
Den goda fén - Jennie Jahns
Dude - Göran Gillinger
Uma   - Amanda Ardai Jennefors
Celia - Linda Åslund

Jag tror att Audrey också spelas av Amanda Ardai Jennefors, precis som i den första filmen. Jag är lite osäker vem som spelar Hades, men det skulle möjligen kunna vara Daniel Sjöberg.

Överlag en riktigt bra film, och känns som ett värdigt avslut av filmserien; då jag gissar att det här kommer bli den sista filmen i Sverige. En bra dubbning, men som vanligt fungerar det lite si och så med Disneys policy att inte dubba musikalnummer; och när inte ens dialog under sångnummer dubbas så låter det ärligt talat ganska konstlat...

Citat från: gstone skrivet  7 oktober 2019 kl. 10:22:45
Tror ni Dan Ekborg återvänder som Hades ?

Hades har ju en huvudroll i filmen !
Såsom Hades ser ut och skildras i den här filmen hade Dan Ekborg verkligen inte passat...
#10417
Om Dubbningshemsidan / SV: Markera som läst
12 oktober 2019 kl. 11:28:08
"Markera som läst" innebär precis som det låter som - att alla trådar på vald tavla (eller alla tavlor) markeras som läst (alltså tittat på), så att alla "Nytt"-ikoner försvinner. D.v.s. samma effekt som om du hade klickat dig in i alla trådar och sen tillbaka igen.

Det dyker upp "Nytt"-ikoner bredvid alla trådar som har nya inlägg sedan senast du läste i tråden, alternativt att ett inlägg har uppdaterats sedan senast så att det finns något nytt att läsa där.
#10418
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 12 oktober 2019 kl. 10:06:58
Fast det var ju tittarna som valde låtarna igår

Dom hade temat "världens bästa låt" och det fick tittarna avgöra på Instagram
Sant, men som de också nämnde i programmet hade tittarna valt ut ett antal låtar (oklart exakt hur många), och därefter har idolerna valt vilka låtar de vill sjunga av dessa utvalda låtar. Svårt att veta hur många låtar som fanns med på "listan", men deltagarna lär ju i alla fall ha haft en del att välja mellan.

Det är ju med andra ord inte helt olikt hur det brukar vara (undantaget "Juryns val" och liknande specialteman då), då de också får en lista på ett antal låtar att välja mellan, och alla deltagarna väljer mellan dessa - skillnaden är bara vilka som valt ut vilka låtar som ska finnas med på listan.

Om flera deltagare skulle välja samma låt, så lottas det alltid vem av dem som får sjunga den, och den andra får välja en ny från samma lista.

Men när tittarna väljer är det förstås möjligt att relativt många av alternativen var svårsjungna låtar, då de flesta tittare inte lär tänka på svårighetsgraden utan snarare på hur bra låtarna är...
#10419
Off-topic / SV: Vilka länder har ni varit i?
12 oktober 2019 kl. 08:40:00
Jag ligger nog ganska långt efter många andra, men det här är nog alla länder jag varit i (i den ordning jag först varit där):

Finland (resa genom hela landet)
Danmark (resa genom hela landet, eller åtminstone Själland och Jylland - jag minns faktiskt inte om det även innefattade Fyn eller inte)
Norge (resa genom hela landet, med fokus på Bergen, Oslo, Lillehammar och Trondheim)
Frankrike (Paris)
Spanien (Albir, Altea och Nerja samt kringliggande städer, samt drygt en dag i Barcelona)
Grekland (Samos)
Italien (Sardinien)

De tre förstnämnda var med bil och husvagn på 1990-talet (då vi bodde på campingplatser i olika städer), på den tiden då man hade tid och möjlighet att vara borta på semester ganska länge (det var nog flera veckor vid varje tillfälle). Alla övriga har varit med flyg, och rört sig om mer blygsamma tidsperioder varje gång.
#10420
Väldigt tråkigt att Ellie åkte ut. :( Ser man strikt på kvällens prestation (utan att tänka på någonting tidigare) är det förvisso hyfsat rättvist, men hon har ju varit så bra de flesta tidigare veckor att jag hade velat se mer av henne. Hon tog sig helt enkelt vatten över huvudet - "Chandelier" av Sia är en oerhört svårsjungen låt (kanske en av världens svåraste låtar), som ingen av deltagarna lär ha kunnat klara av med godkänt resultat, så det var en väldigt dum idé att välja den låten (trots att den är vacker).

Men ser man strikt på kvällens prestation var det ganska logiskt att Ellie och Kim hängde löst, som jag tyckte var sämst den här gången. Men Gottfrid var inte heller särskilt bra, som visserligen sjöng bra men där det blev för mycket av allt - precis som juryn sa, så upplevdes det klämkäckt... :(

Jag hade ärligt talat väntat mig att Madelief skulle åka ut, så jag är väldigt glad över att hon satt säkert. Jag tyckte inte hon var så dålig som juryn ville göra gällande, men hon var inte alls lika bra som vanligt och visst hörde man att rösten inte riktigt höll ikväll. Hon lät ansträngd, och hade ju helt klart problem med rösten; plus att det inte var ett alltför lyckat låtval.

Jag tycker att Dao och Nathalie var bäst den här veckan, men Christoffer kom inte långt efter.

Jag blev besviken på Tusse, som var betydligt sämre än vanligt. Han var förvisso långt ifrån sämst, men inte alls lika bra som vanligt och gjorde ett ganska anonymt och lättförglömligt intryck. Han brukar ju alltid kunna beröra, men den här veckan blev man helt oberörd av hans sång. Förmodligen berodde det delvis på låtvalen - då den låten inte alls passar honom och heller inte är alltför bra - men han har ju klarat låtarna alla tidigare veckor så galant så det är ändå lite förvånansvärt att han inte lyckades bättre än så här.

Astrid placerade sig någonstans mitt emellan - hon sjöng till 50% falskt och svajigt, och till 50% bra. Det började riktigt illa, men en bit in i låten blev det bra (om än inte jättebra). Men det var också en svårsjungen låt, och ingen kan ju komma upp i David Bowies nivå...

Överlag tycker jag att de flesta valde lite för svåra låtar ikväll, som inte riktigt passade dem, men jag vet ju i och för sig inte vilka låtar de hade att välja mellan.
#10421
Off-topic / SV: Greta Thunberg
11 oktober 2019 kl. 16:28:00
Citat från: Elios skrivet 11 oktober 2019 kl. 16:03:05
Brukar inte Nobelpriset delas ut i December eller något? För övrigt tycker jag att det är bra att det finns men kanske bland det absolut tråkigaste och mest ointressanta att kolla på. (Galan alltså)  :P
Nobelpriset i alla kategorier delas officiellt ut då, men de offentliggör vilka som vunnit före det.

Jag håller med att galan är totalt poänglös att titta på...
#10422
Citat från: Elios skrivet 11 oktober 2019 kl. 16:04:20
Det är förresten inte värt att ändra Anna Enghs namn i creditslistorna där hon heter Nordell från början?^^
Jag brukar inte ändra efternamn på personer i efterhand, när de senare har bytt efternamn, utan jag brukar ha som princip att lista det namn de faktiskt hade när dubbningen spelades in (eller åtminstone offentliggjordes för första gången - det är ju inte så lätt att veta exakt när en dubbning spelats in). Således ändrar jag inte Anna Nordell till Anna Engh för dubbningar som gjordes innan hon gifte sig, och likaså ändrar jag heller inte Mikaela Tidermarks namn till Mikaela Tidermark Nelson vid äldre dubbningar (bara om jag kan fastslå att de faktiskt var felaktigt crediterade, och hade bytt namn redan när dubbningen hade premiär; vilket har hänt vid flera tillfällen).

Därför står det alltså i creditlistan för Prinsen av Egypten fortfarande Carola Sögaard, och inte Carola Häggkvist som hon ju nuförtiden heter och är mest känd som.

Jag tycker det är mest logiskt och rättvist, plus att det vore en administrativ mardröm att börja ändra i flera dussin eller i värsta fall hundratals creditlistor så fort som någon bytt namn...

Citat från: Elios skrivet 11 oktober 2019 kl. 16:06:41
Nu vet jag dock inte om det är så värt att nämna men det är ju felstavat på vissa grejer i namnen på olika listor så son:

Erik Saade i Camp Rock
Nikael Roupé i Järnjätten
I fallet med Eric Saade, så crediterades han faktiskt officiellt som "Erik Saade" för Camp Rock, så det är inte jag som gjort fel där. Huruvida Disney gjort fel, eller om han på den tiden faktiskt ville bli crediterad som "Erik Saade" (det är inte helt ovanligt att folk själva stavar sina namn annorlunda än de är folkbokförda), har jag ingen aning om. Jag ska hursomhelst ändra de två fallen, och hittar du åt fler så säg till. :)
#10423
Off-topic / SV: Greta Thunberg
11 oktober 2019 kl. 12:15:59
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 11 oktober 2019 kl. 11:52:52
Han som vann priset har också gjort bra grejer men jag tyckte Greta förtjänade det
Det tycker jag också, men det är väl ärligt talat inte jätteförvånande utifrån Gretas ålder. Nobelkommittén brukar (tyvärr) ha en förkärlek att prioritera äldre personer...
#10424
Dubbningar och röster / SV: Amanda Renberg
10 oktober 2019 kl. 16:39:10
Dessutom spelar ju Amanda Renberg titelrollen i den väldigt välgjorda italienska Disney-serien Penny på M.A.R.S., som hon dessutom är översättare för, vars andra säsong hade premiär i år. :)
#10425
Jag håller fullständigt med att det är olyckligt att det är så få skådespelare som är med i Skådespelarindexet, och de som finns har nog sällan uppdaterat sin sida. Det hade kunnat bli en väldigt intressant avdelning, men har tyvärr i stort sett runnit ut i sanden... :(

Förr om åren försökte jag ganska intensivt att maila skådespelare och få dem att lägga till sig själva till skådespelarindexet, men de allra flesta har avböjt med motiveringen att de medverkat i så mycket att de inte själva vet/kommer ihåg vad (däribland Hasse Jonsson); alternativt att de har så fullt upp att de inte har tid att fylla i något. :(

Man skulle i och för sig säkerligen kunna fylla i ganska många roller för dubbare bara genom att söka i Svenska röster och credits, och ta uppgifter därifrån. Men det kräver ju att någon faktiskt har tid att skriva in alla uppgifter, och det brukar vanligtvis vara där skon klämmer...