Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders M Olsson

#2326
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 september 2020 kl. 14:25:43
Man kan ju verkligen fråga sig hur många som abonnerar på Disney+ som är beredd att köpa filmen för så mycket som ca 260 svenska kronor, för att se filmen nu; när den ändå kommer släppas på tjänsten om två månader utan extra kostnad...?

Tre månader, i övrigt håller jag med dig.

Den är något billigare i Storbritannien där priset är satt till GBP 19,99 - c:a 232 svenska kronor. Men det är fortfarande hutlöst, och fullständigt otänkbart för mig att betala. Spelfilmen Mulan är ingen speciellt stor eller viktig film som jag ser det. När den kommer i det ordinarie utbudet som ingår i abonnemangspriset på Disney+ kommer jag antagligen att se den, inte förr.

Man kan ju hoppas att det blir väldigt få som nappar på det här erbjudandet så att Disney inser att det inte är rätt väg att gå.
#2327
Off-topic / SV: Gnälltråden
4 september 2020 kl. 15:37:52
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 september 2020 kl. 14:40:15
Jag håller med att film är bäst att se på bio, men det betyder ju inte att streamingtjänster inte är ett ypperligt komplement. Man kan ju faktiskt inte se och visa allt på bio - i synnerhet på mindre orter med få biosalonger vore det fullständigt omöjligt...

Det håller jag med om, men Netflix är inte riktigt som andra streamingtjänster. De blir mer och mer inåtvända och litar i allt högre grad till egenproducerat material, ofta av tvivelaktig kvalité.

Disney kan lansera en streamingtjänst med enbart eget material eftersom de har ett stort arkiv av kvalitetsmaterial som de har producerat under mer än 90 år, plus att de har införlivat några av de mest kända varumärkena i sin egen familj.

Dit har Netflix väldigt långt att gå...
#2328
Citat från: Anders M Olsson skrivet 28 augusti 2020 kl. 06:23:14
Frågan är förstås vad Disney menar med "plattformar"? Menar de bara olika sätt att se Disney+ (Chromecast, Apple TV, iPad, Android TV etc.) eller menar de andra tjänster (iTunes, Viaplay, Amazon Prime etc.) i tillägg till Disney+?

What is Premier Access?

Starting September 4, with Premier Access, you can watch Mulan before it's available to all Disney+ subscribers or anywhere else. Disney+ will offer Premier Access to Mulan for $29.99 on disneyplus.com and in the Disney+ app on select platforms, including Apple, Google, Amazon, and Roku. The Premier Access offer will be available until November 2, 2020 at 11:59 p.m. PT.  Once you have Premier Access to Mulan, you can watch as many times as you want on any platform where Disney+ is available. Your access to Mulan will continue as long as you are an active Disney+ subscriber. Mulan will be available to all Disney+ subscribers on December 4, 2020 for no additional cost.

#2329
Vad som däremot är lite mera oklart är siffrorna efter några av rollfigurerna:
"Fegisar 3", "Rymdvarelsesångare 1 2" och "Rymdvarelsesångare 4 2 1".

Vad menas?
#2330
Citat från: Simon Axelsson skrivet  3 september 2020 kl. 21:59:52
Tänkte inte riktigt på det förens nu, men heter Linda Olssons karaktär verkligen Super Super Big Doctor även i den svenska dubbningen? Det står ju det i creditslistan du delat med dig av, Anders, men där står det även att ett par karaktärer heter exempelvis Skoapa och Sandgrillen, är namnen försvenskade eller inte?

Bra frågor. Creditslistan är väl lite "svengelsk".

Super Super Big Doctor heter på svenska Superduperstora doktorn.
Skoapa är ett försvenskat namn; Shoe-Monkey i original.
Sandgrillen heter Sand Toaster i original.
#2331
Citat från: Simon Axelsson skrivet  3 september 2020 kl. 19:25:12
Hoppas det kommer en för Candace mot Universum (på svenska såklart) inom snar framtid! Det är nog den utav alla de nya jag ser mest fram emot att se på svenska

Filmen finns med i listan på vad som kommer på Disney+ i Sverige! Den har både svenskt tal och svensk text.
Jag har sett filmen, och den är verkligen en höjdare!

Det finns en trailer på Disney+ som även den är dubbad till svenska. Jag har dock inte hittat den fritt ute på nätet på svenska.







#2332
Citat från: Disneyfantasten skrivet  3 september 2020 kl. 17:01:36
Dessutom verkar inte Disney Channels (eller de andra Disney-kanalernas) bild fungera på min TV...

Kan det kanske bero på att du inte abonnerar på någon av Disney-kanalerna? :) Om du har abonnemang men inte får bild är det väl bara att felanmäla, eller be någon om hjälp att ställa in tv:n. Det är ju surt om du betalar för något du inte kan utnyttja.

Beträffande Disney+ skulle jag tippa på att det - om det inte redan finns - snart kommer att gå att köpa presentkort t.ex. på Pressbyrån. Då kan du betala kontant och slippa betala online.
#2333
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 september 2020 kl. 14:12:18
Jag blir också lite konfunderad över att listan uppger att hela säsong 1 av Andi Mack ska finnas, för på amerikanska Disney+ är den serien helskum - där finns av någon outgrundlig anledning bara:
Säsong 1, avsnitt 11 och 12
Säsong 2, avsnitt 5, 6, 9, 11, 15 - 19, 22, 24 och 25
Säsong 3, avsnitt 4 - 7, 9 - 14 samt 16 - 22

Så verkar det ha varit ända sedan starten, och det är väldigt märkligt var alla andra avsnitt har tagit vägen... :o

Det är precis likadant på Disney+ i Storbritannien... :(
#2334
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 september 2020 kl. 14:12:18
Däremot är det mycket intressant att den italienska Disney-serien Penny på MARS står med på listan, fastän den serien inte finns på amerikanska Disney+. Undrar om säsong 3 har nydubbats, i och med att bara säsong 1 och 2 har sänts på Disney Channel (med svenskt/norskt/danskt tal)...?

Penny on M.A.R.S. finns på Disney+ i Storbritannien, men bara i två säsonger. Säsong 1 har 16 avsnitt och säsong 2 har 10 avsnitt.

Förutom originalspråket som är engelska (inte italienska) är serien dubbad på danska, spanska, franska, nederländska, norska, svenska och textad på engelska(cc) och finska.

Det verkar vara en trevlig serie (som jag inte hade hört talas om tidigare). Den får jag nog försöka titta på i sin helhet när jag får tid.
#2335
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 september 2020 kl. 13:49:38
Aaron Stone: Finns inte alls på amerikanska Disney+ - kan tyvärr inte se andra länders, då jag inte hittar åt någon fungerande VPN...

Den finns inte heller på Disney+ i Storbritannien.
#2336
Konstigt att man ska behöva gå till moviezine.se för att få veta vad Disney+ kommer att innehålla. Var har moviezine fått listan ifrån? Är det pressinformation som Disney bara har släppt till ackrediterade journalister? Om en filmsajt som moviezine.se får den informationen borde i så fall även dubbningshemsidan.se och d-zine.se få utskicket.

Det vore ju egentligen mera logiskt om man kunde hitta informationen på Disneys egen sajt än att man ska behöva gå till en tredjepart.

Angående avsaknaden av Bonkers och Luftens hjältar så vet vi ju att den svenska textningen har en del allvarliga brister. Kanske väntar de med att lägga ut serierna här tills det är fixat?
#2337
Dubbningar och röster / SV: Familjen Valentin
3 september 2020 kl. 16:28:06
Gårdagens avsnitt (25 - Tillbaka till nutiden) innehåller en återblick på avsnitt 23 där Randolf hotar Teo med ormen.

Scenen är kortad på motsvarande sätt som i avsnitt 23.
#2338
Citat från: Disneyfantasten skrivet  3 september 2020 kl. 07:55:32
Fast filmen har väl ändå sänts på Disney Channel förra året?  ???

Förresten så tror jag tyvärr att det är alldeles för krångligt för mig att skaffa Disney+, dels måste jag betala avgift varje månad (troligtvis online vilket jag är helt värdelös på att göra) och dels är det också troligt krångligt att ha streamingstjänster med tanke på att filmer och serier kan komma och gå och dessutom så föredrar jag att äga saker fysiskt... (plus att jag inte heller alls gillar Kim Possible överhuvudtaget)

Det är inte alls så krångligt att skaffa Disney+ som du tror. Man kan abonnera ett år i taget, vilket är det billigaste alternativet. Då anger man bara sitt kreditkortsnummer när man börjar, och sen förnyas abonnemanget automatiskt ett år i taget så länge kreditkortet gäller. Den enda gången man behöver ingripa är om man har fått ett nytt kreditkort. Annars är det bara att luta sig tillbaka och titta på filmer och tv-serier så mycket man vill tills ögonen blir fyrkantiga!

Du kan säkert få hjälp att starta abonnemanget. Inte svårare än att skriva på det här forumet! :) Passa på att teckna abonnemang nu innan den 15:e så får du hela första året för bara 590 kronor (mindre än 50 kronor i månaden!).

Liksom du vill jag helst äga saker fysiskt. Tyvärr är det väldigt mycket som inte är utgivet på fysiska media, så hur gärna man än vill finns inte allt att köpa på DVD eller Blu-ray. Därför är Disney+ ett väldigt bra komplement. Jag har sagt upp mitt kabel-tv abonnemang som jag mest hade för att kunna titta på Disney-kanalerna. Disney+ ger så mycket mer än linjär kabel-tv och till en mycket lägre kostnad.

Att serier och filmer försvinner från streamingtjänster är förvisso ett problem. Men jag skulle tro att problemet är mindre på Disney+ än på andra streamingtjänster. Orsaken är att Disney äger det mesta av programinnehållet själva, till skillnad från andra som får sina program utifrån på avtal som bara gäller en viss tid.

#2339
Citat från: Samlaren skrivet  2 september 2020 kl. 14:22:47
Finns Bonkers nu på Disney +? Finns en Jycke i Klassen på disney+? Och har alla de animerade Marvel serierna svensk dub?

Ja, både Bonkers och En jycke i klassen finns på Disney+. Bonkers har svensk text men inte svenskt tal. En del avsnitt verkar dock vara maskinöversatta (Google Translate el. dyl.), så textningen kan vara ganska konstig.

En jycke i klassen har varken svenskt tal eller svensk text.

Beträffande Marvel får jag passa på den frågan. Jag är inte intresserad av Marvel och har ingen koll på deras serier. Om det är någon speciell serie du är intresserad av kan jag såklart kolla upp om just den har svensk dubbning.
#2340
Dubbningar och röster / SV: Värsta VA Valen
31 augusti 2020 kl. 21:31:12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 31 augusti 2020 kl. 20:41:02
Kan man inte skriva skådespelare då istället...? Min första tanke var faktiskt precis som Anders vatten och avlopp, men det verkade lite ologiskt i sammanhanget... ;)

Rubriken är fullständigt logisk. Det handlar om ett jättelikt, elakt och aggressivt vattenlevande däggdjur som simmar i vattnen utanför kloakutsläppet från reningsverket. Värsta vatten- och avloppsvalen helt enkelt.

Tyvärr har övriga skribenter totalt missat ämnet och tycks av någon anledning prata om dubbning i stället... :)