Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Det här JÄVLA KRIGET!!!

Startat av Goliat, 25 februari 2022 kl. 19:06:31

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Scoobydoofan1

#90
Har inte skrivit hittills i detta ämne men en sak som inte bara är störande utan också förbaskad irriterande är hur kriget i östeuropa påverkar inflationen när det gäller elpriser, mat, varuhandel, apotek, medicin, inklusive alllt annat på listan som kanske inte tas up men som det handlar också om, det är ej bortglömd. Det är bara så irriterande. Hur ska man klara av det här? Vad kan åtgöras åt saken? Är det här normalpriserna nu? Kommer priset någånsin sjunka tillbaka till hur det var innan kriget eller kommer detta vara det nya priset när det gäller allting? Vad kan göras för att förminska påverkan av dom nya priserna?

Anders M Olsson

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 12 mars 2023 kl. 13:24:34Har inte skrivit hittills i detta ämne men en sak som inte bara är störande utan också förbaskad irriterande är hur kriget i östeuropa påverkar inflationen när det gäller elpriser, mat, varuhandel, apotek, medicin, inklusive alllt annat på listan som kanske inte tas up men som det handlar också om, det är ej bortglömd. Det är bara så irriterande. Hur ska man klara av det här? Vad kan åtgöras åt saken? Är det här normalpriserna nu? Kommer priset någånsin sjunka tillbaka till hur det var innan kriget eller kommer detta vara det nya priset när det gäller allting? Vad kan göras för att förminska påverkan av dom nya priserna?
Det är möjligt att jag har fel, men jag tror inte att priserna någonsin kommer att sjunka tillbaka till den nivå som gällde före kriget. Däremot kan det, när situationen så småningom tillåter och kriget är över, finnas utrymme för gradvisa löneökningar som på lång sikt (flera år) gör att vi så småningom kommer tillbaka till samma köpkraft och levnadsstandard som gällde innan kriget bröt ut.

Scoobydoofan1

Citat från: Anders M Olsson skrivet 12 mars 2023 kl. 14:23:00Det är möjligt att jag har fel, men jag tror inte att priserna någonsin kommer att sjunka tillbaka till den nivå som gällde före kriget. Däremot kan det, när situationen så småningom tillåter och kriget är över, finnas utrymme för gradvisa löneökningar som på lång sikt (flera år) gör att vi så småningom kommer tillbaka till samma köpkraft och levnadsstandard som gällde innan kriget bröt ut.
Frågan är när, det känns som om man blir bortblåst.

Daniel Hofverberg

Citat från: Anders M Olsson skrivet 12 mars 2023 kl. 14:23:00Det är möjligt att jag har fel, men jag tror inte att priserna någonsin kommer att sjunka tillbaka till den nivå som gällde före kriget.
Jag befarar tyvärr också det, även om jag förstås hoppas att jag har fel...

Scoobydoofan1

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 mars 2023 kl. 09:02:44Jag befarar tyvärr också det, även om jag förstås hoppas att jag har fel...
Som det ser ut så kommer priserna aldrig återvända till hur det var innan kriget.

Will Siv


MOA


Jabberjaw

USA skulle väl skicka missiler nu också. Det lär fortsätta med andra ord. Ser inte problemet med priserna dock, lönen ökar ju. Konsumera det ni behöver så räcker nog pengarna..

Steffan Rudvall

Citat från: Jabberjaw skrivet 24 februari 2024 kl. 18:55:12USA skulle väl skicka missiler nu också. Det lär fortsätta med andra ord. Ser inte problemet med priserna dock, lönen ökar ju. Konsumera det ni behöver så räcker nog pengarna..
Har lönen ökat för dig? För de flesta har den inte det.

Jabberjaw

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 februari 2024 kl. 19:00:53Har lönen ökat för dig? För de flesta har den inte det.
Ja för i stort sett alla jag känner som öppet diskuterat. Några fick dock inte någonting mer än fickpengar men hade å andra sidan inte bidragit särskilt mycket i utvecklingen på våra plattformar på företaget. Om man har koll på ekonomi så får man vardagen att fungera.

Sätter ungefär 7k varje månad i sparande såsom fonder och ett på sparkonto med förmånlig ränta. Köper saker såsom olivolja, smör och honung precis som jag alltid gjort. Ska man sluta leva bara för priserna gått upp lite grann på mat inköpen. Tror många hushåll i Sverige och i världen behöver lära sig att prioritera. Tror mycket handlar om att folk är vana vid att kunna överkonsumera.