Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Steffan Rudvall

Sidor: [1] 2 3 ... 653
1
Dubbningar och röster / SV: Mumin dubbningar
« skrivet: Idag kl. 07:39:08 »
Vilka Mumintrollen-produktioner syftar du på nu, egentligen? För i den japanska TV-serien I Mumindalen (1990) gjordes ju de engelska rösterna av Susan Sheridan, Pat Starr, Peter Whitman, Toni Barry, m.fl. - och jag har väldigt svårt att tro att någon av de ska kunna tala svenska vidare bra... ;)

I 2019 års TV-serie Mumindalen gjordes de engelska rösterna av Taron Egerton, Rosamund Pike, Matt Berry, Bel Powley, m.fl. - och även där tror jag inte att någon av dem kan tala svenska med något övertygande resultat...

I långfilmen Muminfamiljen på Rivieran (2014) gjordes de engelskspråkiga rösterna av Russell Tovey, Nathaniel Parker, Tracy Ann Oberman och Ruth Gibson. Jag har i alla fall aldrig hört någon av dem tala svenska, än mindre har de minsta lilla koppling till Sverige.

I 2017 års långfilm Trollvinter i Mumindalen är det ju redan samma skådespelare i både den svenska och engelska dubbningen för tre av de större rollfigurerna - närmare bestämt Bill Skarsgård (Mumintrollet), Stellan Skarsgård (Muminpappa) och Alicia Vikander (Lilla My). De övriga rösterna i den engelskspråkiga dubbningen (som bytts ut mot andra skådespelare i den svenska dubben) görs ju av Kathleen Fee, Eleanor Noble, Sonja Ball, Liz MacRae, Pierre Lenoir och Terrence Scammell, och ingen av dem talar svenska såvitt jag vet.

Så vilka produktioner återstår då egentligen...?
Han tänker på Kometjakten

2
Dubbningar och röster / SV: Mumin dubbningar
« skrivet: Idag kl. 04:08:02 »
När Mumin filmerna dubbas till engelska väljer de alltid internationellt kända svenskar. Det vill säga folk som faktiskt kan prata svenska. Så varför repriserar de inte sina roller i svenska versionerna?
För att Mumintrollen av naturliga anledningar är så förknippade med Finland och finlandssvenskar. De försökte ju i en film med kändisarna men det passar helt enkelt inte.

3
Karl Dyall kan nog fungera som Maurice.
Jag det skulle nog fungera, men jag ser absolut inget problem med Benke Skogholt och skulle nog föredra honom.

4
Dubbningar och röster / SV: Stefan Frelander
« skrivet: Igår kl. 21:20:28 »
Stort grattis till Stefan!

5
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman (1951-2022)
« skrivet: Igår kl. 04:39:32 »
Varför skulle Örjan påstå det om det inte stämmer?

6
Off-topic / SV: Vad ska man göra om man inte gillar omdubbningar?
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 15:29:49 »
Vad e ens Expresso House?
Espresso House är en svensk kafékedja nordens versionen av Starbucks kan man säga.

7
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 14:24:39 »
Grattis till Oscar!

8
Off-topic / SV: Jag funderar på en sak
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 12:03:38 »
Funderar du kanske på att göra samma sak med dina trådar om "Vem är bäst?" och Dubbningskollage?
Mina Dubbningskollage behöver ju iallafall uppdateras...

9
Off-topic / SV: Jag funderar på en sak
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 11:49:50 »
Ja, och att skapa nya trådar till det!  :)
Jag ser inte något fel med den idén...

10
Off-topic / SV: Jag funderar på en sak
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 09:23:01 »
Jag funderar på att reboota mina omgångar av "Vem är bäst?" och mina Dubbningskollage, då mina trådar med dem för tillfället är rena rama äggröran...
Så du menar att du skulle göra om allt?

11
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman har dött
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 02:42:04 »
😣💔
Hon bidrog mycket till min fina barndom, framförallt signaturlåten för Bananer i pyjamas, som jag såg oräkneliga gånger som barn, både på TV4s Lattjo Lajban och på VHS.

Tack för allt, Liza. 🙏
Förlåt men det är väl ändå Charlotte Ardai Jennefors som sjunger Bananer i Pyjamas introt.

12
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman (1951-2022)
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 02:32:41 »
Jag känner mig också lite skeptisk till sanningshalten i uppgiften. Liza Öhman var ju trots allt hyfsat känd, även utanför dubbningsbranschen, så man kan tycka att någon tidning eller annat nyhetsmedium borde ha haft någon notis om dödsfallet om det hade stämt.

Dessutom står Liza Öhman fortfarande med i folkbokföringsregistret, där det också framgår att hon flyttade till en ny bostad så sent som i september 2021. Nu uppdateras sådant kanske inte dagligen, men ändock.
Var har du hittat det inlägget? När jag går till Örjan Englunds Facebook-sida hittar jag inga inlägg alls efter den 31 maj ifjol. Har inlägget tagits bort sedan du skrev av det, eller letar jag så dåligt...?
https://m.facebook.com/englundorjan?tsid=0.4400441384680176&source=result

13
Jag vägrar och se den !
Ingen har tvingat dig! Ha inte otrevlig ton...

14
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman (1951-2022)
« skrivet: 18 januari 2022 kl. 18:02:54 »
I versionshistoriken på Wikipedia står

"Skrev in att Liza Öhman avlidit. Osäker på datumet dock: 9 eller 10 januari 2022. Ändrade också några ord i texten från presens till imperfekt. Uppgiften hämtad från hennes musikaliska partner, Örjan Englunds, statusuppdatering på Facebook 16 januari 2022."

Redigeringen är gjord av en person som endast identifieras av sin ip-adress, ingen registrerad användare.

Någon här som har Facebook och kan kolla upp vad som står där? Själv har jag inget konto på Facebook och undviker den tjänsten i möjligaste mån.
"Efter flera års tonårsbråk i olika popband, 200 danskvällar på Lorry i Sundbyberg med Martin Sarws orkester, butiksanställd på det nyöppnade Paus i Enköping bestämde jag mig för att flytta och så blev det. Jag köpte en lägenhet svart på Tegnérgatan 5 i Sthlm. 2 tr in på gården med dusch i källaren. Jag skulle börja i bandet Humlor&Bin där Michael Johansson ” Ena halvan av Tom & Mick ” var sångare. Bara efter nån månad i den nya bostaden fick jag kontakt med sångerskan Liza som var bosatt i samma stadsdel men några kvarter bort. Jag har henne att tacka för så otroligt mycket och framförallt alla studioinspelningar hon drog med mig till och egentligen hela det dåvarande kontaktnätet jag införskaffade. I mitten av 70 talet bildade vi även ett litet inspelningsprojekt tillsammans med musikproducenten Bo Waldersten. Vi kallade oss för ” Zandra” se Spotify. Inspelat och producerat på Studio Decibell med ljudtekniker Anders Oredsson och Stockis Liljeryd. För knappt en vecka sedan sitter jag med min morgoncappuchino på torget i Santa Pola när mobilen ringer och berättar att Liza har avlidit. Min kompis sedan 50 år finns inte längre. Jag visste att hon var sjuk men för bara en månad sedan sa hon att hon skulle peppa upp sig men hon kom aldrig dit. För bara några veckor sedan fyllde hon 70. Jag tänker tillbaka och minns hur fint hela hennes familj tog emot mig som nyinflyttad i Stockholm. Nej jag var ingen pojkvän. Hon hade redan en pojkvän som hette Örjan Kling. Men så klart blev det ofta onödiga förväxlingar. Nej vi var endast vänner och kollegor. När våra inspelningar med ZANDRA kom upp på Spotify förra året minns jag hur glad hon blev. När hon sjunger ” Älska dig” får man fortfarande hår-resning. Hur många inspelningar hon medverkat på vet jag ej men det måste röra sig om tusentals och där finns allt från ABBA, Thomas Ledin, Ted Gärdestad m,fl. Min superfina vän under 50 år. Vila i frid du bästaste Liza 🥰🥰🥰❤️❤️❤️"

15
Dubbningar och röster / SV: Prinsen av Egypten & Josef drömmarnas konung
« skrivet: 18 januari 2022 kl. 17:51:07 »
Finns inte det på dubbningshemsidan röstskådespelare?
Den listan som finns på Dubbningshemsidan är mycket begränsad.

Sidor: [1] 2 3 ... 653