Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Peter

#1
Hej allesammans,

På lördag den 17:e november, på vår Youtube-kanal, släpper Transformers på Svenska avsnittet "De Primitivas Kall", som är ett gammalt Transformers-avsnitt från originalserien som visades under 80-talet.

Så denna helg, på datumet exakt 37 år efter att det visades på amerikansk TV, kommer avsnittet men nu på svenska, nyproducerat!

Så håll utkik på vår Youtube-kanal!

#2
Hej!

För tre veckor sen ungefär släppte vi Beast Wars-avsnittet "Deep Metal" på svenska. Finns på vår Youtube-kanal, länkat nedan. Hoppas ni gillar. :-)

#3
Hej på er,

Den 31:a mars klockan 19.00 släpper vi Transformers Optimus Primes Återkomst, som vi klippt ihop till ett dubbelavsnitt.
Hoppas ni är med och tittar!


https://youtu.be/lLf8tqZnkuM
#4
Hej alla!

Vi har stora nyheter att dela med oss idag - den svenska dubben av "The Killing Jar" från 80-talets animerade serie har precis släppts! Nu kan ni njuta av detta fantastiska avsnitt med den svenska titeln "Dödsfällan".


Vi vill rikta ett varmt tack till alla de fantastiska skådespelare och medhjälpare som har gjort det möjligt att ge er denna svenska version. Utan ert hårda arbete och passion för serien skulle det inte ha varit möjligt.

Tack också till er alla som har stöttat oss genom åren, både genom att titta på våra avsnitt och genom att ge oss feedback. Ni är viktiga för oss och vi uppskattar verkligen allt stöd vi har fått från er.

Vi ser fram emot att fortsätta att bringa er de bästa Transformers-avsnitten i svensk version, och vi hoppas att ni gillar vår lansering av "Dödsfällan". Nästa avsnitt som kommer ut kommer att vara "Call of the Primitives", och därefter följer det spännande dubbelavsnittet "Return of Optimus Prime". Vi ska heller inte glömma att vi har två He-Man-avsnitt på gång, och Beast Wars Deep Metal lagom till Retcon i September!

Tack för att ni är en del av detta, och vi hoppas att ni gillar den svenska dubben av "Dödsfällan"!
Svenska Röster:
Inquirata (Quintessonen) - Robert Molander
Ultra Magnus - Christer Nyberg
Cyclonus - Jimmy Karlsen
Wreck-Gar, Galvatron - Peter Casselö
Marissa Faireborne - Katarina Larsson Engqvist
Sky Lynx, Rodimus Prime - Peter Tägtström
Lippo - Richard Olofsson
Flint - Henrik Kvarnlöt
Quintesson Guard - Fredde Ygdevik
Broadside - Christoffer Zaar Brodow
Översättning:
Peter Tägtström
med stöd av
Jenny Fällman


https://youtu.be/NKPZEtDHugw
#5
Hej på er!
Vi har fantastiska nyheter att dela med oss av: "Beast Wars Possession" släpps nu för första gången på svenska! Vi är oerhört stolta över att kunna erbjuda det här avsnittet och vi hoppas att ni kommer att gilla det lika mycket som vi gör.
Premiären för "Beast Wars Possession" kan ses på vår Youtube-kanal "Transformers på Svenska". Så se till att inte missa den här spännande händelsen och se det här fantastiska avsnittet.
Vi hoppas att ni kommer att gilla det och vi ser fram emot att få dela ännu mer Transformers-innehåll med er i framtiden.


https://youtu.be/MUIO_F0Y3co
#6
Hej på er!
Jag är på jakt efter svenskdubbade Transformers Energon- och Cybertron-avsnitt. Jag har några stycken uppe på min kanal - men jag vill ha fler, gärna alla. Är det någon som har dem inspelade, eller känner nån som har dem?
Jag har lagt upp efterlysningen på vår Facebook-sida: Transformers på Svenska - Facebook
Tack!!
mörkt upscale.jpg
#7
Äntligen är alla fem avsnitten dubbade på svenska, Five Faces of Darkness del 1-5 har nu blivit motsvarande, fast med svenska namnet Mörkrets Fem Ansikten.

Allt finns på Youtube-kanalen "Transformers på Svenska" enligt följande länk.


https://youtu.be/DeusofP1fGs

Jag är väldigt stolt över denna produktion, och vill rikta ett varmt tack till alla som hjälpt till med detta avsnitt, och alla andra före det!
#8
Vårt finaste avsnitt hittills (tycker jag), med massor av ambitiösa prestationer. Del 4 av 5, nu för första gången på svenska.

Vi finns på Youtube och Facebook, och vi är dedikerade att göra egna dubbningar (av icke svenskdubbat sen tidigare) samt synka gamla svenska dubbningar mot bättre bild.

I del fyra gör äntligen Trypticon debut! Varmt välkommen att se avsnittet här;


https://youtu.be/dLNoQcFBPsE
#9
Dubbningar och röster / Transformers på Svenska
31 januari 2022 kl. 09:45:56
Hej på er alla!

På Youtube-kanalen "Transformers på Svenska" finns nu mängder med avsnitt av Transformers på svenska.

Svenska G2-dubben synkad med G1-bild (från TV3, med Johan Wahlström som Megatron bland flera)
Svenska VHS G1-dubbar (med Peter Harryson som Starscream bland flera)
Transformers Armada (hela serien)
Transformers Energon (enstaka avsnitt)
Transformers Cybertron (enstaka avsnitt)
Transformers Animated (enstaka avsnitt)
Transformers Prime (hela serien)
Transformers Robots in Disguise (20-talet avsnitt)
Transformers Cyberverse (enstaka avsnitt)

Sen finns förstås våra egna avsnitt från säsong 3 av Transformers originalserie samt Beast Wars del 1+2.

https://www.youtube.com/channel/UCOmlxK4iTxutzvtoUHnnoGg
#10
Ett riktigt "passion project", vi är ett gäng eldsjälar som gått ihop och nu fått klart avsnitt 3 av Transformers originalserie, "Mörkrets Fem Ansikten", nu för första gången på svenska.

Finns på Youtube, kan finnas ett och annat namn ni känner igen. Titta gärna och lämna en like om du gillar vårt arbete.


https://youtu.be/F1YnHCkTzeI
#11
Världen känns mer hoppfull, liksom arbetet med dubbningen av Transformers tredje säsong. Nu är det äntligen dags för lansering av den svenska versionen av "Money is Everything", som vi översatt till "Pengar är Allt"! Hårt arbete från oss alla i produktionen har till slut gett oss denna unika version av detta tredje säsongens avsnitt.

Denna produktion är helt och hållet tillverkad på frivillig basis – ingen har fått betalt och allt har gjorts i våra respektive hemmamiljöer, alla med olika inspelningsmöjligheter samt utrustning. Rösterna har mestadels valts ut ursprungligen genom omröstningar i Facebook-gruppen "Transformers Svensk Dubb", men det finns alltid platser att fylla, vill du vara med så hör du av dig till mig. Vi vill inte på något sätt ersätta den ursprungliga engelska versionen, utan snarare erbjuda den svenska versionen som vi aldrig fick.
Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade! I detta avsnitt utgår flera viktiga karaktärer som vanligtvis är tongivande i säsong 3, men det öppnar upp för andra, inte minst Dirk Manus som är en one-shot-figur med massor av repliker, mästerfullt inläst av nykomlingen Robert Molander. Katarina Larsson Engqvist gör en enorm insats som Marissa Faireborn, och ni kommer höra mer av henne i Mörkrets Fem Ansikten.

Fredde Ygdevik kliver in som Quintesson i detta avsnitt, riktigt bra insats. Andreas Melberg gör debut som den beräknande Computron, och det är mycket bra gjort. Ärrad veteran i Christer Nyberg som gör Scattershot och en soldat, han har kamperat med mig sen 2003-2004 (!). Daniel Thollin gör också debut, som Strafe, och det passar perfekt!
Björn Persson följer med från Beast Wars och gör både Afterburner och Blot, mycket god insats för två helt olika karaktärer! Gustaf Segerhammar bryter sina egna mönster och blir snäll, som Nosecone, vilket karaktärsjobb!

Richard Olofsson ger den intelligente Lightspeed sin fina röst, och det passar utmärkt. Carl Myrkevik debuterar med sin Hun-Grr, jag älskar den!
Erik Strandqvist gör ytterligare en stor karaktär, förutom Defensor och Rhinox är det nu Abominus som fått hans fina stämma, mäktigt. De underbara Terrorconerna görs inspirerande av Peter Thorsby (klockren tolkning av Cutthroat) och Robin Niklasson (som den elake Sinnertwin), njuter av dessa!
Jag är barnsligt förtjust i Linda Illus Artsys Rippersnapper, lyssna på den bara.

Bland alla dessa svenska röster hör vi en dansk som Sharkticons, kul insats och roligt att ha dig ombord, Martin Lund. Henrik Kvarnlöts grymma berättare knyter ihop säcken på bästa sätt, tillsammans med Christoffer Zaar Brodow som övertygar i Shawn Berger och Ramhorn, medan Anders Lindroth ger skräckinjagande liv åt Ratbat.

Se avsnittet här: https://1drv.ms/v/s!AnsLA3xQmXr6kpNKtm7DJmrQRWFntg?e=PiFcZW
#12


Hej på er! :-)

Under 90-talet lanserades Beast Wars, en förgrening Transformers som kunde förvandla sig till djurliknande former, och nu 2021 kom äntligen de första två avsnitten att göras om till svenska. Ganska svårt material att fandubba, och utan tillgång till röstlösa spår är ljudet en mix av egenpålagda effekter samt två spår som jag mixat bort röster på. Tack till alla som deltagit, och vi letar ständigt efter nya röster så det är bara att kontakta mig om man känner sig intresserad.

Se avsnitt 1 här;
https://youtube.com/playlist?list=PLgSpOkQXegwQXnCqrWGoXXGqsisbnXAAr

Se avsnitt 2 här;
https://youtube.com/playlist?list=PLgSpOkQXegwTwOXZMdBH0dRlulN5umxu6
#13
Nu är det äntligen dags för lansering av den svenska dubbningen av "Five Faces of Darkness" del 2, som vi översatt till "Mörkrets Fem Ansikten"! Hårt slit från oss alla inblandade har till slut gett oss denna unika version av "Five Faces of Darkness", vars andra avsnitt nu är tillgängligt för er!

Denna produktion är helt och hållet tillverkad på frivillig basis – ingen har fått betalt och allt har gjorts i våra respektive hemmamiljöer, alla med olika inspelningsmöjligheter samt utrustning. Rösterna har främst valts ut av omröstningar gjorda i Facebook-gruppen "Transformers Svensk Dubb", och fler möjligheter att själv delta i och påverka produktionen kommer komma.
Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade! Otroligt stolt är jag över att äntligen få visa avsnitt 2. Jag minns väl hur jag på sena 80-talet hade en inspelad variant av avsnitt 2, från en något dålig signal via parabol, och jag förstod ingen engelska men nötte ändå sönder bandet av alla gånger jag såg det. Det här avsnittet, och även de följande, har en större plats i mitt hjärta än vad The Movie någonsin kunnat få, eftersom det var det här jag såg när jag var liten. The Movie kom mycket senare för mig, det inte visades på Sky One eller liknande. Så det är en förmån att få dela denna upplevelse med er.

Henrik Kvarnlöt - Berättaren, bakgrundsröster
Christer Nyberg - Ultra Magnus, Springer, Scourge
Peter Casselö - Quintesson, Galvatron, Soundwave
Peter Tägtström - Rodimus Prime, Grimlock, Dead End, Swindle
Jimmy Karlsen - Onslaught, Cyclonus
Anders Lindroth - Kup, Spike, Quintesson, Silverbolt, Air Raid
Alec Rollemark - Wildrider, Vortex, Fireflight, Drag Strip
Sofia Solander - Arcee
Richard Olofsson - Skydive
Johan Boström - Sweep
Daniel Hofverberg - Sweep

Jag vill också rikta ett stort tack till de som stöttat med översättningen.
Avsnittet kan du få ladda ned från följande;
Min Onedrive:
https://1drv.ms/v/s!AnsLA3xQmXr6kLt2fdHI73odyZybSA?e=dzfP4s
TheTFCog.com:

http://www.thetfcog.com/episodes/M%C3%B6rkrets%20Fem%20Ansikten%20Del%202.wmv
#14
Hej!

Jag har lagt lite tid på att putsa upp gamla originaldubbningar av Transformers. Under mitten (?) av 80-talet släpptes "Transformers 1" av Trefa Video på VHS, med endast fyra skådespelare som gjorde alla röster. Jag synkar upp ljudet mot en mycket bättre bildkälla (DVD) och brusreducerar samt snyggar till ljudet, och gör så gott jag kan med synken. Jag tyckte det blev rätt bra!

Bifogar länk till första avsnittet för nedladdning;

http://www.thetfcog.com/episodes/Transformers%20More%20Than%20Meets%20The%20Eye%20Part%201%20-%20Svenska.wmv

Länk till stream finns i vår Facebook-grupp:
https://www.facebook.com/groups/515575248880229/

Filmen går fortfarande att köpa i sin helhet (alla tre avsnitten klippta till en film), ni hittar den säkert på Tradera eller liknande:https://www.discshop.se/filmer/dvd/transformers_svenskt_tal/P37837
(Den heter felaktigt "Transformers The Movie", som aldrig fick någon officiell dubbning.)
#15
Hej på er,

Jag är med i ett gäng som gör en egen svensk tolkning av Transformers The Movie - och det har gått så bra så nu är vi på väg att göra ett till. Vad som var grymt bra med att jag hintade om detta projekt här på Dubbningshemsidan var att jag hittade flera bra röster tack vare det, och vill förstås göra det ännu bättre inför kommande satsning.

Vår dubb består av Transformers-fans och medlemmar härifrån - men finns det något bra tips på hur/var jag kan nå ut till ännu fler aspirerande (amatör?-)röstskådisar som vill vara med på ett kul projekt?

Man kan vara amatör, proffs, spela in med telefonen, det mesta fungerar. Jag har inget smakprov av The Movie ännu, men jobbar för fullt med översättning och annat inför Transformers Mörkrets Fem Ansikten (Five Faces of Darkness på engelska).

Tacksam för all input! Mer info om nya projektet kommer!
#16
Var det fler än jag som noterade att He-Man och Universums Mästare började reprissändas igen på femman här för nån dag sen? Grymt stark dubbning, med flera av de bästa röstskådespelarna i branschen såsom Per Sandborgh, Nick Atkinson, Johan Hedenberg (som dock överanvänds litegrann genom serien), Annelie Berg, Mattias Knave (som är lika bra som Batman och Brock), Dick Eriksson och självklart den mest erfarne i Anders Öjebo. Eurotroll rockar!
#17
Dubbningar och röster / Röstdemo - Har ni sånt?
8 november 2005 kl. 17:57:20
Hej alla! I och med lanseringen av min personliga hemsida har jag satt ihop ett nytt röstdemo/röstprov för allas lyssning. På sidan finns dessutom en äldre dito som jag satte ihop för ett och ett halvt år sedan (endast låg kvalité för att poängtera att det är ett verk jag är mindre stolt över).

Här är mitt:
http://www.petertagtstrom.se/ljud/petertagtstrom_rostprov2005.mp3

Har ni egna liknande röstprov? Dela med er så man får höra!

;)
#18
Jag och några Internet-polers (Christer från det här stället bland andra) har satt och ned och gjort, helt på skoj, en egen dubbning av ett amerikanskt Transformers-avsnitt. Det finns inga som helst avsikter att sälja avsnittet eller dylikt och det har vi tydligt märkt i creditsen. Det här avsnittet skulle egentligen ha varit klart för länge länge sen, men det har bara inte blivit så, men det betyder inte att det tagit 1,5 år att göra avsnittet. Avsnittet är från serien Robots In Disguise, som gjordes 2000 i Japan som "Car Robots".

Ladda ned här;
Ladda ned här, du behöver en rätt ny version av DivX-codecen för att titta. Tack till Christer som bistår med nedladdningsmöjligheten.

Jag vill tillägga att kvinnorösterna är, som i den gamla teaterns värld, spelade av män, så ha glimten i ögat när de pratar.  ;) Om ni vill skriva vad ny tyckte om avsnittet, ris och ros, så gör gärna det.

8)

Ändrade till en lite mer beskrivande rubrik, så folk faktiskt fattar vad det handlar om... /Daniel
#19
Han kanske inte är så känd för de flesta här, men jag och min amerikanske skådespelarvän Daniel Ross flängde ihop en intervju med Michael McConnohie, och finns nedladdningsbar här: http://www.allspark.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=25

Jag gjorde all klippning, medan Daniel Ross spelar Autoboten Rook som intervjuar Michael McConnohie, som röstgivit för karaktärerna Tracks och Cosmos i Transformers-originalserien samt Hotshot och Ironhide i 2000-års TF-serie "Robots In Disguise". Vad som är roligt är att förutom McConnohie själv så får också hans karaktärer svara på frågor, så några canon-implantat är att förvänta.  8) Inget som kanske intresserar den ovetande, men ändå.

McConnohie har också gjort röstarbete för Diablo II (Warriv, Necromancer), Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (rösten åt Tatsu), GI Joe (Cross Country), Everquest II och Warcraft III. Titta in närmare på hans IMDB-profil för ytterligare info: http://www.imdb.com/name/nm0566332/