Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - gstone

#1
Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 23:11:22Har du tankat ner filmen, eller ser du den i den inbyggda spelaren på Archives webbsida?

Jag testade lite med Firefox och då blev ljudet väldigt osynkat. Sen testade jag med Chrome, och då blev det rätt. Möjligen kan det bero på vilken webbläsare man använder, men man ska nog inte streama direkt från Archive om man kan undvika det. Deras bandbredd är inte dimensionerad för att alla ska streama on-line därifrån. Bättre att tanka ner och köra med en egen spelare.
pappa var inte hemma kunde inte avända Chrome :-\
#2
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 11:27:09Tyvärr blev det för sent igår kväll, så att jag inte hann få klart - så jag ska göra ett nytt försök ikväll. :)
Är ikväll nu ;)
#4
Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 23:11:22Har du tankat ner filmen, eller ser du den i den inbyggda spelaren på Archives webbsida?
.
inbyggda spelaren på Archives webbsidan.
#5
Citat från: BPS skrivet Idag kl. 22:52:43Jag minns inte riktigt var filen kommer ifrån men så osynkad tror jag inte den ska vara.
Ärt det fel på min dator i så fall ? :o
#6
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 22:20:10Jag har svårt att tro att det skulle vara dubbningen, då jag har sett filmen flera gånger under årens lopp och inte har reagerat över någonting.

Men har du något konkret exempel på något ställe där det händer, så kan jag jämföra med mitt exemplar och dubbelkolla. :)
Hela filmen !!

Alla scener !
#7
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Idag kl. 20:23:50Jag har inget minne av att jag ska ha reagerat över synkningen på mitt VHS-exemplar av Den oändliga historien i alla fall.
Det var oerhört distraherande när jag såg filmen.

Dialog och bli matchar ofta inte alls.

en karaktär pratar , men man hör en helt annan röst 🙁

Feel på den kopian eller själva dubbningen ?
#8
Citat från: BPS skrivet Idag kl. 17:58:06Det får du såklart om du vill men jag bara undrade...
För att vara snäll.
#9
Citat från: BPS skrivet Idag kl. 17:57:28Det är nog mer logiskt att de tagit fel på ljudband än att vi alla skulle ha blivit knasiga.
Sinnessjuka ( Sinnesförvring som delas av fler en än person har förut kommit under historiens lopp ;D
#10
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 17:44:46Jag vet att det är konstigt, man tänker ju att han bör ha spelat in de nya replikerna innan dubbningen var klar och mixad men tydligen inte.

Som det ser ut nu verkar det som att de mixade den första versionen med hans elaka röst och sedan har de fått direktiv om att ta ner elakheten och så har man mixat en till version med de nya replikerna.

Därför har man alltså använt den fixade versionen på VHS men eftersom att man då hade två färdig mixade svenska ljudspår har man råkat ta originalversionen för DVD.
eller så har vi alla blivit knasiga ?
#11
Citat från: BPS skrivet Idag kl. 17:48:28Har han gjort något speciellt för dig? Känns lite udda att bara hylla någon sådär för att de kan sitt jobb.
varför får jag inte hylla Stefan !? >:(
#12
Varför kommer ljudet 30 sekunder för den rätta bilden på Skärmen ?

https://archive.org/details/den-oandliga-historien-svenskt-tal

Är dubbningen dåligt gjord eller är det på den här kopian ?
#13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 17:33:34Varför skulle jag inte tro det när det är så uppenbart när man lyssnar på klippen?

Jag har ingen anledning att hitta på något, Det är helt klart två olika tagningar och rolltolkningar. När självastes Steve Kratz dessutom sagt att han har spelat in en elakare och en mildare version så finns det ingen anledning att tvivla på det jag hör.
MEN HUR VARFÖR ?