Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Monica Forsberg

Startat av clash, 5 mars 2006 kl. 10:28:28

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

clash

Tycker man hör henne ganska sällan nu. Har hon slutat helt ssom röstskådis eller? Visst, ar hört henne som knattarna men annars hör man henne inte så mkt...Hennes sista propjekt som producent var tydligen Pepper Ann. Vet att hon vill satsa på Svingelskogen men har hon slutat helt med dubbning?
Pepper Ann//Winx Club/Trollz/Creepschool äger

Daniel Hofverberg

Produktionsmässigt, d.v.s. som översättare, textförfattare och regissör har hon helt slutat med dubbning - åtminstone enligt hennes egen utsago. Hon jobbar heller inte längre på KM Studio. Hon vill koncentrera sig på Svingelskogen, och tycker att det är smartare att lämna över dubbningsansvaren till yngre förmågor (så skrev hon åtminstone till mig).

Däremot anlitas hon fortfarande då och då som röst och sångare i dubbningssammanhang, men av förståeliga skäl blir det ju mer sällan när hon inte längre jobbar i branschen och har ganska fullt upp med Svingelskogen. Så även om hon inte hörs av så jätteofta, så medverkar hon ju till och från. Senast jag hörde henne var nog för drygt ett år sen, då hon sjöng sångerna i Puhs film om Heffaklumpen (som Sun Studio dubbade).

1982 Johan

#2
Har Monica Forsberg varit med och skrivit sången "Dag efter dag"? "Dag efter dag" är sången som gruppen Chips, med Kikki Danielsson och Elisabeth "Bettan" Andreassen (Elisabeth Andreasson som hon hette på den tiden) sjöng då de vann Melodifestivalen 1982 (året jag föddes!). Jag har skivan "Fri - en samling Kikki Danielsson" med Kikki Danielsson samt skivan "20 år med osss - Vem é dé du vill ha" med "Kikki, Bettan & Lotta". På båda skivorna (de är samlingsskivor) finns sången "Dag efter dag med". Enligt "Fri - en samling Kikki Danielsson" skrev Lasse Holm och Monica Forsberg sången, medan den enligt "20 år med osss - Vem é dé du vill ha" skrevs av Lasse Holm och Torgny Söderberg. Eller har alla tre varit med. Något måste vara ett tryckfel, vilket?

Erika

Monica Forsberg är med i "Musses klubbhus" som hade premiär idag på Disney Channel.

Cadpig

Vem gjorde hon i "Musses Klubbhus"?

Christer


Daniel Hofverberg

Knattarna är inte med i Musses klubbhus - i alla fall inte det avsnitt jag sett. Tyvärr står rösterna bara utsatt i grupp, så det står inte vem/vilka Monica spelar. Erika kanske har lyckats att känna igen henne?

Serien är i alla fall dubbad av Sun Studio.

Erika

Jag har bara sett ett avsnitt och i det avsnittet spelade hon, vad jag kunde höra, Piff.

Cadpig

De har kört samma avsnitt varje dag den här veckan! Lite skumt om ni frågar mig.

Erika

Är det avsnittet där Musse, Kalle, Kajsa och alla de andra ska hitta alla fåren? Det avsnittet var fruktansvärt tråkigt  :-X (men så tillhör jag inte seriens egentliga åldersgrupp heller ...) 

Cadpig

Just det. Samma, måndag, tisdag, onsdag och torsdag.
Personligen diggade jag den, även om det är ett dadda-program. Den var ju hundra gånger bättre än all annan sk*t som går på playhouse disney.
Det här var ju i alla fall Disneyrelaterat med karaktärer som är någonting att ha.
Nej jag tyckte faktiskt att den var riktigt soft, bra röster också.
Serien är typ Teletubbies with syfte.

Erika

Ja, det i alla fall bättre än skräp som t.ex. tåget Thomas. *Ryser*

Daniel Hofverberg

Ja, tyvärr är 95% av allting i Playhouse Disney rena rama skräpet. Musses klubbhus verkade åtminstone vara skapligt välgjort, även om det var barnsligt som sjutton...

Mysan

har ingen koll på de nyare filmerna/tvproduktionerna som hon står bakom, men flera av hennes gamla från 80 talet har jag alltid uppskattat! my little pony, några filmer från select mm

Disneyfantasten

Förlåt om jag drar upp ett 12 år gammalt ämne, men jag undrar en del saker...

Varför har Monica Forsberg valt att skriva om hela manuset till Doreen Dennings suveräna omdubbning av Dumbo från 1972 när filmen dubbades om ännu en gång 1996... Hon måste nog ha känt till Doreen Dennings text i och med att hon själv har sjungit några av dem i en musiksaga... (dessutom så undrar jag varför hon inte valde att återanvända åtminstone Hans Lindgren, John Harryson, Charlie Elvegård och Gunnar Ernblad till sina roller i 1996-års dubbning, de är mer lika originalrösterna än de som ersatte dem i den nya dubbningen...)

Dessutom så undrar jag om någon här lyckats få kontakt med Monica angående den omdubbning av Djungelboken (till nypremiären på bio 1993-03-26) som i sista minuten blev inställd (det skulle vara intressant att veta hur rollbesättningen var tänkt att se ut, vi vet iallafall med 100% säkerhet att Olof Thunberg, Hans Lindgren och Gösta Prüzelius var tänkta att återanvändas till omdubbningen)

Förmodligen verkar både AristoCats 1971 och Robin Hood 1974, plus 1967-års omdubbning av Askungen ha haft bevarade dialogspår, i och med att de inte behövt dubbas om (fast det är dock möjligt att Disney hade planer även med dessa på 1990-talet men fick tag i dialogspår, vem vet...)