Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket är det högsta talet du kan få till om du bara får använda en siffra?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 22 augusti 2022 kl. 01:52:05
Citat från: Racnar skrivet 22 augusti 2022 kl. 01:32:43Kan det verkligen vara sant att de dubbade på natten?
Inte hela natten, men de dubbade till svenska på kvällarna och tidiga nätter - och sen fick skådespelarna sova över på Mikael Roupés kontor tills färjorna började gå igen på morgonen så att de kunde ta sig hem till Sverige igen...!
(det här var ju innan Öresundsbron hade byggts, så att färjor var enda sättet att ta sig från Malmö till Köpenhamn - och färjorna gick inte nattetid)

På dagtid var samma studio upptagen med att dubba till danska, så därför fanns det alltså då ingen annan lösning.
Skrivet av Racnar
 - 22 augusti 2022 kl. 01:32:43
Kan det verkligen vara sant att de dubbade på natten?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  2 juli 2022 kl. 20:01:22
Citat från: Elios skrivet  2 juli 2022 kl. 14:42:04
Fattar inte riktigt hur man i princip nästan bara kunde lägga ner Sun Studio. Dem har länge varit mitt favorit dubbningabolag.
Det är väl inte så märkvärdigt - försäljning och uppköp av företag sker ju varenda dag överallt i världen, så varför skulle dubbningsföretag vara annorlunda...?

Nämnas bör att Sun Studios gamla ägare Svend Christiansen sålde företaget till SDI Media redan 2006, men det behöll ändå de gamla lokalerna och det gamla namnet i några år till innan de helt och hållet gick ihop 2010.

Men när Svend Christiansen sålde Sun Studio 2006 hade han redan i några år ägt och varit VD för ett annat dubbnings- och musikföretag i Köpenhamn - STC Studios A/S, som finns kvar än idag och som under många år samarbetade med Eurotroll. Så antingen fick han ett bra pris när han 2006 till sist sålde Sun Studio, eller också var han missnöjd med utvecklingen inom företaget...?
Skrivet av Elios
 -  2 juli 2022 kl. 14:42:04
Fattar inte riktigt hur man i princip nästan bara kunde lägga ner Sun Studio. Dem har länge varit mitt favorit dubbningabolag.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 januari 2012 kl. 16:49:23
Stämmer bra. SDI Media köpte upp Sun Studio för några år sedan, och därefter fortsatte båda företagen var för sig en tid innan de slutligen gick ihop.
Skrivet av Eriksson
 - 15 januari 2012 kl. 15:40:26
Om jag fattat rätt så är SDI Media vad Mediadubb bytte namn till. Att de gått ihop med Sun Studio innebär alltså att Mediadubb och Sun Studio numera är ett och samma dubbningsbolag?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 13 januari 2012 kl. 19:37:35
Det är väl inte så konstigt, då Sun Studio formellt sett inte finns längre. Sedan årsskiftet 2009/2010 har Sun Studio gått ihop med SDI Media, och sedan dess heter företaget SDI Media trots att de håller till i Sun Studios lokaler och personalmässigt till största delen är identisk med gamla Sun Studio.

I Danmark är det i princip ingen skillnad sedan förut förutom namnet, då SDI Media aldrig funnits i Danmark så att Sun Studio är allt som finns.
Skrivet av kurt
 - 13 januari 2012 kl. 16:27:42
Google hittar inte Sun Studio längre:-(
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  4 november 2008 kl. 11:56:57
Absolut. Alla Sun Studios studior är aktiva i allra högsta grad. Såvitt jag vet görs dock inga rena svenska dubbningar i Köpenhamn längre, utan Sun Studios svenska filial gör det mesta av de svenskspråkiga dubbningarna. Men alla Sun Studios dotterbolag samarbetar, så delar av svenska dubbningar kan fortfarande göras i Köpenhamn (för ex. de skådisar som bor närmare Köpenhamn än Stockholm).

Skrivet av TonyTonka
 -  3 november 2008 kl. 21:46:41
Är Sun studio köpenhamn aktiva numera?