Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - TonyTonka

#31
Off-topic / SV: Sorgligatråden
27 januari 2024 kl. 12:22:40
Min mormor dog idag.  :'(
#32
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
26 januari 2024 kl. 22:43:53
Citat från: gstone skrivet 26 januari 2024 kl. 22:28:15Behöver det ens vara en människa ? ???
Nja, tror inte talsynteser fanns på 1950-talet, men jag kan för all del ha fel. ^^
#33
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
26 januari 2024 kl. 16:01:01
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 januari 2024 kl. 08:49:11Om det är rätt Harald Brochmann, så håller jag med att det förefaller osannolikt att en 16-åring skulle ha fått i uppdrag att spela Kalle Anka. Inte alls omöjligt, då rösten är alldeles för elektroniskt bearbetad för att det ska gå att skönja hans riktiga röst, men inte särskilt sannolikt heller.

På din länk skriver han också det allra mesta på norska, men såvitt jag kommer ihåg har väl Kalle Anka i Pank och fågelfri ingen norsk brytning...?

Jag har tyvärr aldrig sett hela originaldubbningen (även om jag verkligen hoppas att den letar sig ut på archive.org en vacker dag), men på det lilla klippet som du laddade upp för typ 16-17 år sedan så är rösten alldeles för elektronisk för att kunna urskilja dialekter och brytningar. Men å andra sidan var det längesedan jag lyssnade på klippet, så jag är absolut inte säker.
#34
Citat från: TBT_STR_QR skrivet 26 januari 2024 kl. 07:51:41Under januari 2024, skedde en stor dataläcka.

Om någon av er har konton på dessa webbsidor i listan nedan, ändra lösenorden omgående.

Kom ihåg att INTE återanvända lösenord på flera webbsidor, utan skapa nya lösenord.

Webbsidor:
- Dropbox
- DailyMotion
 - Twitter
- Telegram
- VK
- Tencent
- Weibo
- MySpace
- Wattpad
- NetEase
- Deezer
- LinkedIn
- Zynga
- Lucottica
- Evite
- Zing
- Adobe
- Canva
- JD
- Badoo
- VK
- Youku
Varför står VK med två gånger på listan, blev de extra mycket hackade? :P
#35
Test / SV: Testar
25 januari 2024 kl. 22:36:28
#36
Off-topic / SV: Dataspel
25 januari 2024 kl. 09:06:17
Citat från: TonyTonka skrivet 19 oktober 2022 kl. 17:03:36Det var länge sedan jag spelade det, men om jag minns rätt:

Linus Wahlgren - Aladdin
Thomas Oredsson - Anden
Myrra Malmberg - Jasmine
Bo Maniette - Jafar
Nils Eklund - Sultanen
Anders Öjebo - Jago

Tyvärr lyckades jag aldrig identifiera vem som spelar Nasira. :(
Jag har lyssnat på Nasiras röst idag, och nu tycker jag att den låter lite som Gunilla Orvelius. ^^
#37
Dubbningar och röster / SV: Ed Edd N Eddy
23 januari 2024 kl. 22:47:26
Gammalt ämne, men jag kollade på det sista avsnittet av Ed Edd & Eddy (= A Fistful of Ed), men jag lyckades inte höra vad Eddy skriker åt systrarna Kratz i slutet av avsnittet, någon som vet? Jag har bifogat klipp.

Min bästa gissning är "han har fått så det räcker", men jag är inte säker.
#38
Finns det någon chans att VHS "kommer tillbaka" någon gång i framtiden, i stil med hur LP-skivor kommit tillbaka? ^^
#39
Det var typ tusen år sedan jag såg något av serien, men jag har för mig att Anton Olofson Raeder är med, kanske som en av huvudrollerna, men som sagt är det så länge sedan jag såg serien att jag knappt har något klart minne av serien. xD
#40
Nu är det här inte min tråd, men på tal om digitalisering har jag inte hunnit digitalisera så många av mina vhs:er än, men de här videofilmerna har jag rippat över till datorn:

Casper - Rymdscouterna
Casper - Stjärnspöken
Daffy och hans vänner
Hanna-Barberas personliga favoriter - Huckleberry Hound
Hanna-Barberas personliga favoriter - Yogi Bear*
Huckleberry Hound - Västerns tuffaste jycke
Häxan Winnie
Karl-Alfred: Länge leve Karl-Alfred
Karl-Alfred: Närkontakt av tredje spenatgraden
Karl-Alfred i Högform*
Knasen: Storkanonen och andra lekar
Knasen: Officerare på parad
Knasen (1989; endast svensktextad)
Maxies värld
Peter Pan Volym 1 (Wendros)
Snurre Sprätt i Högform
Sportfånarna 2
Sportfånarna 3
Top Cat gör stan osäker*
Top Cat på Hawaii
Yogi Björn - Det stora äventyret


*Filmer markerade med denna symbolen blev delad i två delar på grund av att inspelningsprogrammet kraschade. xD

Räknas någon av de här som ovanlig dubbning, och hur stor är risken att de tas ner om jag slänger upp den/dem på archive.org? ^^
#41
Jag blev lite inspirerad av diskussionen i Gnälltråden, så jag startar denna tråden för att fråga, föredrar ni 2D eller 3D-filmer när det kommer till animerat?

Själv är jag kluven, då båda två har sina fördelar och nackdelar, men om jag måste välja blir det nog handtecknat, då två av tre i min topp 3 favoritdisneyfilm-lista (Skönheten och Odjuret och Kejsarens nya stil som är etta respektive trea är 2D medan Encanto som är tvåa är 3D) är 2D.

Tycker det är synd att det inte görs mer 2D-animerade tecknade filmer, förekommer det ens i dagens läge, förutom möjligtvis Studio Gibli.

Och ja, jag vet självklart att även 2D-animerade filmer idag görs i datorn, men jag hoppas och tror att ni förstår frågan. ;)

Motivera gärna, för då blir tråden roligare att läsa. :D 
#42
Off-topic / SV: Gnälltråden
22 januari 2024 kl. 00:10:01
Citat från: Lilla My skrivet 21 januari 2024 kl. 23:51:54Precis! Tror 100% de såg hur bra det gick för Coco och vågade då också satsa på Encanto lite. Encanto har också många människor i bakgrunden som såg till att den blev så bra som möjligt, många eldsjälar som jobbade på den.

Marknadsföringen var medvetet väldigt kass för dessa filmer. Konstigt nog fick Lilo & Stitch - som kom mellan dessa två filmer - mycket bättre marknadsföring, för de ville verkligen sälja Lilo & Stitch.

Just varför Treasure Planet floppade suger mest av allt, för den är fortfarande en av Disney's bästa animerade filmer, och Jeffrey Katzenröv sabbade den medvetet efter att lovat duon bakom den att de skulle få göra filmen i många år. Den här videon pratar en del om det i slutet, 27:10 och framåt:


Var det bara Disney som gjorde så tro, eller gjorde andra filmbolag så också för att "bli av med" de 2D-animerade filmerna?  ???

Synd är det i alla fall, jag tycker både Atlantis, Skattkammarplaneten, Björnbröder och Kogänget är underskattade, men å andra sidan kom alla de filmerna när jag var barn, så jag kan inte utesluta att det är nostalgin som talar.

Tyckte även förr att Kejsarens nya stil var underskattad, men det verkar som den generellt är mer uppskattad än de tidigare nämna filmerna.

Men då undrar jag, var kommer Lilo & Stitch in i bilden, den släpptes ju mellan Atlantis och Skattkammarplaneten, råkade den bara bli en hit eller hade Disney tänkt släppa den tidigare?

För övrigt tycker jag ändå att de filmerna fick rätt så bra marknadsföring här i Sverige, men å andra sidan knarkade jag Kalle Anka & Co, och där stod det alltid om de nya disneyfilmerna. ^^
#43
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 januari 2024 kl. 22:01:52Är den också dubbad efter deras dubbning av serien?
Menar du karaktärsnamnen? I så fall är svaret ja.
#44
Dubbningar och röster / SV: Disney on ice
21 januari 2024 kl. 22:00:18
Är det förresten någon som vet om de röstskådespelarna som medverkar via arkivljud (Wiktoria Johansson, Annika Herlitz, Björn Bengtsson, Sissel Kyrkjebö, Daniela Sörensen, Sebastian Karlsson, m.fl.) får ekonomisk ersättning när deras insatser återanvänds i Disney on Ice?  ???
#45
Citat från: gstone skrivet 21 januari 2024 kl. 21:40:20Det är nog Lena Ericsson isället.
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 januari 2024 kl. 21:29:03Det är väl det avsnittet där Helen Sjöholm inte medverkar?  Jag har iallafall för mig att något sådant har nämnts på forumet tidigare...
Precis som gstone säger var det Lena Ericsson som spelade Judy/Ella i det avsnittet, hon gjorde tydligen även rollen i Jetsons möter familjen Flinta.