Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#2417
Fick igår reda på att Nikita Sandqvist, född 18 juli 1999, gick bort den 14 februari 2022...

Hon har varit med i bl.a. Aktiebolaget Häxan Surtant 2006-2007, Häxan Surtant och Landet Häxania 2012, i ett avsnitt ur Supersnälla Silversara och Stålhenrik, 2009-års Julkalender Superhjältejul, m.fl.

Jag tror inte att hon har dubbat.

Det är iallafall sund att hon avled i sådär tidig ålder, hon var bara 3 år yngre än vad jag är.

Må henne vila i frid.
#2418
Citat från: gstone skrivet 20 augusti 2023 kl. 00:10:51Irene Lindh skulle passa som Drottningen i Ett småkrps liv.

Hon har dubbat hennes orginal röst förut ;)

Dessutom så har både hon och Gunilla Åkesson dubbat Gudmodern.
#2419
I vilket fall, jag har som sagt ännu inte sett spelfilms-versionen av Den Lilla Sjöjungfrun, och har heller ingen koll på hur Joanné Nugas låter i den rollen, så jag kan inte säga hur hennes insatser är med de båda versionerna.

Vad gäller Felix Engström som Triton så är jag osäker på om han passar som tecknade Triton då jag endast kan hans insats som Bogo utantill, som Kung Agnarr har han inte så många repliker, och samma sak gäller Christopher Wollter som Gaston, jag är osäker på om han passar som tecknade versionen då jag endast kan hans insatser som Bröderna Willie utantill.

Hursomhelst så hoppas jag att Anders Öjebo fortsätter som Sebastian i kommande sammanhang, även om jag inte kan utesluta att Pablo Cepeda (rösten i årets spelfilm) hade klarat karaktärens tecknade version också.

Måsart är dock vi alla överens om att karaktären i båda versionerna är tillräckligt olika att man vid fiskmås-versionen borde anlita en man till karaktären, Per Eggers är fortfarande med i dubbningar då och då så om karaktären skulle dyka upp i fler sammanhang hoppas jag att han repriserar den rollen.

Jörgen Düberg har inte dubbat på många år, men utifrån Lucas Krügers insats som Tristan tror jag att han kan fungera även som tecknade Erik.
#2420
Citat från: gstone skrivet 19 augusti 2023 kl. 12:48:51Dock gillar dom.

Och det har du all rätt att göra, vilket vi har sagt flera gånger.
#2421
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 augusti 2023 kl. 20:50:40Kanske det, men det kostar förstås mer pengar att hitta på helt nya storylines istället för att ha en befintlig story att utgå ifrån.

Att göra nyinspelningar kan dessutom ge positiva synergieffekter, då nyinspelningar av gamla filmer kan göra de gamla filmerna mer populära på nytt och göra att fler vill se dem, som inte hade skett om inte nyfilmatiseringarna kom - nu när många barn har sett 2023 års Den lilla sjöjungfrun kanske en del vill se den tecknade versionen, men utan spelfilmen hade knappt ett enda barn velat det. Så vad man än tycker konstnärligt om det var det nog rätt beslut ekonomiskt...
(Att jag sen tycker att de börjar gå en smula för långt med lite för många filmer är en annan femma...)
Ekonomiskt borde de verkligen inte det, med tanke på att både Den lilla sjöjungfrun och Lejonkungen blivit stora succéer som spelat in mycket pengar.

Vad man tycker om det rent konstnärligt är som sagt upp till var och en att ta ställning till det, och där finns inga rätta eller felaktiga svar, men ekonomiskt har de utan tvekan tjänat på det.
(Hittills, är väl värt att tillägga - för fortsätter Disney i samma takt som hittills, så lär det ju bara vara en tidsfråga innan någon film totalfloppar och inte ens spelar in produktionskostnaden...)
Ärligt talat tror jag inte att nypremiärer på bio vore ekonomiskt försvarbart i dagens läge. Som Steffan just konstaterat lär det vara ytterst få barn i dagens läge - med det enorma utbud som barn idag har att välja bland - som väljer att se en 34 år gammal film, och det lär vara betydligt färre som är beredda att betala biljettpriset för biobiljetter för sådana filmer när de ändå finns på Disney+... Jag tror inte ens att sådana nypremiärer skulle fylla den minsta biosalongen på de flesta orter mer än någon dag.

Jag betvivlar i och för sig inte att många barn skulle uppskatta originalet Den lilla sjöjungfrun om de verkligen gav den en chans, men för att få barn att kanske vilja det skulle Disney behöva satsa väldigt mycket pengar på marknadsföring och reklam; en stor chansning ekonomiskt som kanske inte alls skulle löna sig...

Som sagt är den bistra sanningen att det i dagens läge är nästan omöjligt att tjäna pengar på flera decennier gamla filmer, utan det lär inte ticka in mer pengar än de intäkter som redan skett för länge sedan.

Nu menade jag inte att Disney skulle göra fler nypremiärer, jag sade bara ett påpekande, alltså en liknelse.
#2422
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 augusti 2023 kl. 08:51:06Han överdriver inte nu heller, Vi som är uppvuxna utan streaming hade inte så mycket att välja på som barn nu har. Barn nu med allt material som finns väljer inte en 34 år gammal film.

Du förstår, jag har svårt för den typen av argument.

Under slutet av året kommer iallafall Wish, kanske inte "jätteoriginell" heller, men mycket bättre än alla nyinspelningar som Disney höft ur sig sedan 2016. (och framförallt bättre än förra årets Pinocchio)
#2423
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
19 augusti 2023 kl. 09:41:02
Grattis!

(han är nästan en månad yngre än mig)
#2425
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 augusti 2023 kl. 03:09:14Visst håller de än idag, men det är ju inte samma sak som att de fortfarande är populära hos dagens barn och nyare generationer. Visst finns det barn i dagens läge som ser på gamla Den lilla sjöjungfrun och dess uppföljare, men årets spelfilm lär säkert ha setts av 100 gånger fler barn.

Ska vi se rent krasst på saken så hade Disney med all säkerhet inte spelat in någon live-actionfilmatisering av sina tecknade klassiker ifall de gamla filmerna fortfarande lockade många nya tittare och genererade nya intäkter... Men den bistra sanningen är att det är väldigt svårt att tjäna pengar på (sisådär) 30 år gamla filmer i dagens läge, oavsett om det gäller Disney eller andra filmbolag. :(

100 gånger, nu överdriver du igen...

Förresten så hade det varit mycket klokare att tjäna pengar på "nya" filmer istället för nyinspelningar, om du förstår vad jag menar.

De kunde åtminstone ha stannat vid Berättelsen om Askungen.

Förresten så har det väl inte hindrat Disney förut med nypremiärer av sina filmer, och just tecknade Den Lilla Sjöjungfrun hade ju ändå nypremiär så sent som 1997-1998. (beroende på vilket land i världen man bor)
#2426
Citat från: Dubintrested skrivet 18 augusti 2023 kl. 23:22:09Stämmer tidsperspektivet?

Jag tänker såhär;

- Peter Pan dubbades om i samband med nypremiären på bio 1992-07-31 och dubbningen genomfördes juni 1992

- Skönheten och Odjuret hade Sverigepremiär på bio 1992-11-20 och dubbningen genomfördes juni-juli 1992

- Djungelboken började visas i stereo i samband med nypremiären på bio 1993-03-26
#2427
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 augusti 2023 kl. 23:10:38Som sagt det är dina åsikter och det finns folk som håller med dig och folk som inte gör det.

Är väl medveten om det, men jag tycker ändå att det är frustrerande det som de håller på med.
#2428
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 augusti 2023 kl. 22:35:37Ingen på KM Studio minns den har vi kommit fram till.

Kan det då inte ha varit så att den påbörjades av Doreen Denning men på grund av problemen mellan henne & Kirsten Saabye aldrig blev av?

Det är bara en teori som jag kom på för att ingen minns något om detta på KM Studio och vi visste ju faktiskt inte om det här när Doreen Denning var vid liv så ingen har frågat henne.

Det skulle kunna vara orsaken till att uppdraget till omdubbningen av Peter Pan överläts till KM Studio.
#2429
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 augusti 2023 kl. 22:58:15Det här är ju dock dina åsikter, Det är enkelt att förstå att en 34 år gammal film är mindre etablerad hos den yngre generationen. Tiden går ju...

Fast så enkelt är det inte, just Disneys animerade storfilmer har en tendens att vara tidslösa och hålla väl än idag. (undantaget är väl Lilla Kycklingen)

Dessutom känns många Disneys nyinspelningar på senare tid (Djungelboken och uppåt) ännu mera utdaterade än sina tecknade förlagor.

Harley Bailey's Ariel är jätteful och jätte-ihålig och jätte-platt jämfört med tecknade Ariel som tillhör de vackraste och intressantaste Disney-karaktärerna någonsin.

Jag gillar inte att Disney i stort sätt gör nyinspelningar för att "modernisera" eller "tillföra etableringar till yngre generationer", eller för att trissa upp PR och pengar.
#2430
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 augusti 2023 kl. 22:41:54Alla dessa finns ju visserligen på Disney Plus men man kan inte påstå att dessa för dagens barn är mer etablerade röster än spelfilmens.

Spelfilmen är det de flesta barnen har sett när det kommer till Den lilla sjöjungfrun och därför är det just de rösterna barnen känner igen.

Fast spelfilmen är knappast jämförbar med den tecknade plus dess tillhörande uppföljare och TV-serie, dessutom så brukar ju tecknat vara mer magi, fantasi och tilltalande för barn än spelfilmer? (samt att den tecknade är så modern och kom ut 1989 och tillför en viktig del i Disneys och filmindustrins historia, inte minst startade den filmen Disney-Renässansen)

Förresten så tycker jag att denna film faktiskt är överskattad, har fortfarande inte sett den, men som jag sa förut;

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=13264.msg163139#msg163139