Admin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Varsågod

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Fast ett namn som "Usagi" säger kanske inte den svenska målgruppen särskilt mycket. Man kände nog att det var viktigare att den lite yngre tittarskaran som ändå Sailor Moon får sägas rikta sig till i första hand kunde identifiera sig med huvudpersonen. De har valt att behålla hennes ursprungliga efternamn, vilket kan vara både bra och dåligt beroende på synvinkel.  Det finns säkerligen andra saker som är märkligare i den svenska versionen än just detta.

2
Jag ÖNSKAR SÅ MYCKET att Disney dubbar av Ghibli filmerna fanns med på dom svenska dvderna , SUCK !

Dom ha5r ju stjärnspäckade rollistor med folk som  Cary Elwes , Debbie Reynolds, Minnie Driver ,James Belushi , Peter Boyle, Lauren freaking Bacall !, Willem Dafoe , Cate Blanchett OCH Amy Poehler !

Jag älskar Amy Poehler :D :D :D :D :D !!!

Själv fäster jag inte särskilt mycket vikt vid det. Ibland känns det som de större aktörerna nästan slår knut på sig själva i sin iver att anlita idel kända förmågor.
Som till produktionen neutral kan jag inte - ur ett prestationsperspektiv - riktigt förstå fascinationen och tjusningen med ett pärlband av kändisar i rollistan. Det viktigaste är väl att slutresultatet blir bra? Jag har svårt att skriva under på resonemang likt "De allra kändaste av kändisar är alltid bäst och mest lämpade.".
Att bolagen anlitar namnkunniga stjärnor och slår upp deras namn störst även i många fall där deras medverkan är relativt blygsam har sannolikt mycket med appeal, marknadsföring och publicitet att göra.
 

3
Grejen är ju att man om man är relativt alert oftast klarar sig helskinnad fram till att just det händer, så det blir i stort sett helt avgörande för resultatet i den givna omgången. "När händer det?", sitter man mest och tänker.

4
Går det att bromsa i spelet, eller kan man bara att förlita sig på tur gällande huruvida något fordon byter sida så pass sent att det är omöjligt att förutse/hinna reagera?

5
Dubbningar och röster / SV: DuckTales - Musiksaga
« skrivet: 16 mars 2020 kl. 16:51:20 »
Grundtanken med konceptet musiksaga måste ju vara att själva produkten är utformad som en musiksaga - inte att man ska kunna skapa sig en musiksageliknande upplevelse genom att läsa en fristående bok till en ljudbok.

Annars kan man ju lika gärna hävda att alla ljudböcker med exempelvis Tintin är musiksagor, då handlingen följer böckerna relativt noggrant.

Här är Stål-Kalle på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=cZdpO7G2jbc

6
Spelat lite Breakout och har följande synpunkter/önskemål till en eventuell nästa tävlingsomgång:

Går det att förlänga gracetiden före nästa bollstart efter att man förlorat ett liv/kommer till ny bana, alternativt ge spelaren möjlighet att välja åt vilket håll bollen ska launcha (genom att exempelvis hålla vänster eller höger i starten)?

Som det är nu launchar bollen alltid åt höger, och paddeln är alltid kvar där man senast dog. Om det då finns exempel lågt placerade brickor åt höger kanske man inte hinner undan innan nästa boll launchar rakt in i något med omöjlig vinkel/studs så att man direkt dör på nytt.
Likadant är det när man kommer till en ny bana. Man har kanske en sekund på sig att se hur banan ser ut innan man högst sannolikt måste börja förflytta sig för att kunna förutse något alls. Kan man inte  tänka sig att nedräkningen går något långsammare  när man inte får starta efterföljande banor när man själv vill?

Kan ju vara mycket jobb för det lilla, förstås ...

7
Nu står det 2020, men slutdatumet är alltjämt sedan länge passerat.

8
Slutdatumet för Rocketman-tävlingen blev nog lite fel:

"Tävlingen är öppen t.o.m. söndagen den 22 januari 2019.".

9
Om Dubbningshemsidan / SV: Trådar om samma sak
« skrivet: 6 mars 2020 kl. 11:14:12 »
Det finns många trådar som heter typ  röster i xxxx. Varför inte slå ihop alla ?

Jag är själv förespråkare för samlingstrådar, men då det finns så oerhört många produktioner att ta hänsyn till är det nog stor risk att informationen blir svårare att hitta om den är samlad i en enda (kolossalt) omfattande tråd. Jag tycker det finns en poäng med att till exempel vissa dubbningsbolag har egna trådar. Man skulle förstås kunna dela upp dubbningarna per årtionde eller annan tidsrymd, etc, men det leder sannolikt till besvärliga gränsdragningar i många fall.

10
"Minst sagt svag" är en besynnerlig formulering då fenomenet "Frost", om än löst, bygger på en dansk författares verk. Hade man däremot inte haft H.C. Andersens verk som förlaga i form av tydlig inspiration och återkommande kännetecken hade det varit vagt.
Hur skulle det kunna innebära "att vara med på nåder" för Danmarks del om den enda litterära kopplingen kommer från det landet? Det är tydligt härledd konstaterad koppling, sedan om man subjektivt uppfattar den som svag är en annan sak, men det var inte det det var frågan om här.

11
Det är i sammanhanget inte det minsta anmärkningsvärt att Danmark och Norge är representerade; H.C. Andersen är dansk och "Frost" har tydliga kopplingar till Norge.

12
Om Dubbningshemsidan / SV: Ändra inlägget.
« skrivet: 25 januari 2020 kl. 17:45:32 »
Det var en fråga som inte tillförde ämnet någonting. Sådana små inlägg ser man ofta i trådar nuförtiden, som vore det en chatt. I ett diskussionsforum är det ofta bättre att koncisera sitt skrivande något, av flera anledningar.

13
Om Dubbningshemsidan / SV: Ändra inlägget.
« skrivet: 25 januari 2020 kl. 15:23:43 »
Varför kommer du med förnumstiga struntsvar när jag skrivit ett tillmötesgående informativt svar?
Försök att skriva inlägg med mer substans i stället. Om det så innebär att dina inlägg blir färre är det nog inte någon nackdel; informationen blir mer överskådlig.

Jag vet hur funktionen fungerar, och presenterade en rimlig anledning till dess utformning.

14
Om Dubbningshemsidan / SV: Ändra inlägget.
« skrivet: 25 januari 2020 kl. 11:34:39 »
Ja. Antagligen är det konstruerat på detta vis för att man ska kunna göra en smärre korrigering (såsom att åtgärda ett stavfel eller ett uteblivet ord) utan att det behöver synas, medan en ändring/komplettering i efterhand, mot bakgrund av att ytterligare information framkommit, etc, synliggörs på ett helt annat sätt.

15
En dokumentär gjord för programmet P3 Dokumentär 2010:

https://sverigesradio.se/avsnitt/65245

Sidor: [1] 2 3 ... 10