Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lilla My

Sidor: [1] 2 3 ... 56
1
Off-topic / SV: Hasse & Tage
« skrivet: 14 november 2019 kl. 17:10:50 »
Undrar vilka som hade passat att spela dem i en riktig spelfilm!?^^
Hmm, kanske Dan Ekborg som Hasse och Claes Månsson som Tage.  ;D

I "Monica Z" från 2013 spelades Tage av Jörgen Thorsson och jag minns att jag blev helt förstummad när han dök upp. Hittade bara en scen på Youtube där han är med dock: https://youtu.be/vQna7DagG9M?t=54

Hela hans sätt att vara kändes genuint filmen igenom. Han hade samma mjuka röst (inte lika mjuk som Tage, men det är ju fan nästan omöjligt om man inte är Tage personligen ::) ) och kroppshållning, samma sätt att prata. Varje scen han var med i gjorde mig så glad! Harry Friedländer som Hasse var också bra, dock spelade han en mycket mindre roll (tror aldrig han hade några direkta repliker ens, kanske minns fel dock) och jag minns inte så mycket av den. Men av alla skådespelare som spelade riktiga personer var Jörgen som Tage och Johannes som Beppe Wolgers de absolut bästa (förutom Edda som Monica då, men hon var ju fan en klass för sig).

2
Dubbningar och röster / SV: Bästa svenska Disney Skurk röst ?
« skrivet: 14 november 2019 kl. 00:43:49 »
Mona Seilitz som Cruella De Vill

I second that. Hennes röst ger mig rysningar, sådan jävla karaktär.

3
Filmer och TV-serier / SV: Avatar och Pocahontas
« skrivet: 14 november 2019 kl. 00:39:48 »
Tycker att Youtubern Lindsay Ellis formulerade de problematiska aspekterna av Pocahontas väl i sin video "Pocahontas was a mistake, and here's why" (Hade gärna länkat, men kan inte göra det som gäst)

Det var den jag länkade! :) Tycker också den är fantastisk.

Lindsey är bäst! Men oj, amatör är hon väl inte, hon får väl betalt för sina videor?

Det är debatterbart. Hon är ju inte amatör så sätt att hon är ny och hon får ju betalt via sin Patreon (och det lilla som Youtube adds ger) men hon kan ju inte heller räknas som profesionell eftersom hon inte blir anlitad och får uppdrag eller är anställd av någon för det hon gör, och Youtube är inte heller hennes heltidssyssla såvitt jag förstår. Jag skulle fortfarande räkna henne som amatör. Amatör behöver inte nödvändigtvis vara negativt :)

Jag tycker människor har all rätt att döda varenda jävla Na’vi på hela Pandora önskar att filmen  slutade  med all Na’vi döda och blodiga i hög på marken medan minskoarmen firade sin seger !

Ju mer inlägg du gör desto mer börjar jag undra om du inte är ett troll ändå.

4
Filmer och TV-serier / SV: Avatar och Pocahontas
« skrivet: 12 november 2019 kl. 22:51:57 »
Avatar hade åtminstonde den goda smaken att ha aliens som sina syndabockar. ::) Jag tror dock inte de kollade specifikt på Pohatonas som inspiration, för samma handling och klicheér har varit med i så många olika sorters filmer, sagor och berättelser nu att det är svårt att pin-pointa var den kommer ifrån. Romeo och Julia är väl det djupaste jag kan tänka mig.

Här är föresten en välgjord amatördokumentär för er som tycker Pocahontas har en bra representativ för Amerikas ursprungsbefolkning; https://youtu.be/2ARX0-AylFI

5
Off-topic / SV: Melodifestivalen
« skrivet: 12 november 2019 kl. 17:53:19 »
Fattar inte att man är igen 3 år efter att man redan vunnit.  >:(

Det har ju gått tre år. Ska han aldrig få vara med och tävla igen eller vad tycker du? ;D

6
Off-topic / SV: Vilken av SVT:s Julvärdar gillade ni mest
« skrivet: 12 november 2019 kl. 17:36:50 »
Åååh älskar henne! Hon kommer passa perfekt som julvärd ;D

7
Off-topic / SV: Vilken av SVT:s Julvärdar gillade ni mest
« skrivet: 12 november 2019 kl. 00:13:44 »
Tyckte Gina var helt underbar som julvärd :-* Lugn och mysig

8
Dubbningar och röster / SV: Queens Corgi
« skrivet: 11 november 2019 kl. 23:54:42 »
Ja det känns onekligen som ett slöseri med pengar att dubba en film till både brittisk och amerikansk engelska när det uppenbart skulle fungera att göra ett slags mellanting och ha 50/50 istället ???

9
Dubbningar och röster / SV: Queens Corgi
« skrivet: 10 november 2019 kl. 13:21:15 »
Undrar hur ofta det händer med två olika Dubbningar på samma språk!?  8)

Med just engelska brukar program som riktar sig till yngre barn ha separat dub ganska ofta, sålänge budgeten håller för det :) Antagligen för att dialektskillnaderna i Brittisk och Amerikansk engelska fortfarande är så pass stor så barnen lystrar hällre på en dialekt som känns bekväm och hemma.

Sedan har vi ju Flamländska och Nederländska som i grunden är samma språk, men också har sådan stark skillnad sinsemellan att företag som Disney brukar ha olika dubbningar; en för Vlandern och Nederländerna.

Disney brukar också dela upp tyskan i olika dubbningar. Jag vet t.ex. att Den Lilla Sjöjungfrun har en dubbning med tyska från Tyskland och en baserad på tyska från Österrike.

Franska dubbningar brukar också ske i två separata läger; en med franska från Frankrike och en med franska från Quebec i Kanada. Likadant med Portugisiska; från Brasilien och från Portugal.

10
Dubbningar och röster / SV: Frost 2
« skrivet: 10 november 2019 kl. 13:16:30 »
Hoppas iaf att Sverige/Disney (eller vem som nu sitter på beslutet) låter den samiska dubben vara tillgänglig i någon form för alla som vill kunna tänkas köpa den, så det inte blir som med Moana's Hawaiianska dub (som är ofantligt löjligt svår att få tag på och bara visas i vissa sammanhang på Hawaii i utbildningssyfte). Då blir jag ledsen i ögat.

11
Dubbningar och röster / SV: Frost 2
« skrivet: 8 november 2019 kl. 22:52:44 »
f.a.v.h.ä.

... Va?

Varför kan jag "glömma" det? Det vore ju urbota dumt i huvudet att bara visa bio med samisk dubb i typ Överkalix och inte någonstans söder om Stockholm. Det bor trots att samer utanför Sápmi. ::)

12
Dubbningar och röster / SV: Frost 2
« skrivet: 8 november 2019 kl. 14:25:27 »
Om jag inte får se filmen på samiska, antingen på bio eller DVD, så kommer jag flippa. Bor i södra, södra Sverige och som detta är något skit som bara begränsas till norra Sverige blir jag ledsen i ögat. ;D

13
Off-topic / SV: Electric Banana Band Sånger
« skrivet: 8 november 2019 kl. 14:23:57 »
Om man ser på thumbnailen här så står det iallafall ett P på rap. Det står där: "Han släpper Rap Musik."  :o

De uttalar också "rap" med engelsk uttal i hela låten igenom. Allt talar för att de ska stavas med ett P i just den här låten.

14
Heller en tråkig röst en person inte ör känd !

... Fast nej? Hela grejen med dubbning är ju att enbart en röst ska ha mycket karaktär (om man bortser från klart uttal, bra artikulation o.s.v. som också är viktigt såklart) så att man kan få en klar karaktär med en passande röst som inte låter som vilken Svensson som helst. Jag fattar att du har extrem dille på personer som kan kalla sig "kändisar" men kom igen nu.

15
Off-topic / SV: Vilken Hanna-Barbera serie är bäst?
« skrivet: 7 november 2019 kl. 00:39:42 »
Gillar du inte Scooby-Doo då?

Nej. Tråkigaste som finns, haha.

Sidor: [1] 2 3 ... 56