Josefin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - moviefan

Sidor: [1] 2 3 ... 21
1
Dubbningar och röster / Someday/En dag
« skrivet: 11 juni 2021 kl. 09:20:22 »
Till er som har disneysångböckerna, de fanns i olika färger. Vet ni svenska texten till Someday, från Ringaren i Notredame ? Det ska finnas en svensk text till den i nån av dessa sångböcker. Eternal sjunger original låten, den är med på eftertexterna. Den skulle ha varit med i filmen, men byttes ut mot Esmeraldas bön.   :D :D

2
Filmer och TV-serier / Disney Flopp
« skrivet: 9 juni 2021 kl. 16:32:28 »
Stämmer det att Disney höll på att floppa om inte filmer som Den Lilla Sjöjungfrun drog in pengar ? 

3
Off-topic / Disneysångboken
« skrivet: 21 maj 2021 kl. 20:25:45 »
Har ni sångböcker med disneylåtar ?

4
Dubbningar och röster / Stefan Ljungqvist
« skrivet: 21 maj 2021 kl. 17:17:43 »
Hans  dubbinsatser i Ringaren i Notredame och Pocahontas är så bra. Särskilt låtarna Som eldar och I solsken från Ringaren, även Mitt Mitt, i Pocahontas är mycket bra.  Han är även  rösten till en karaktär i Lilo och Stich också, mycket bra insats. Är han med i tvåan också ? 

5
Off-topic / disneymusik
« skrivet: 18 maj 2021 kl. 20:08:12 »
Finns många bra disneylåtar, som har fina texter, både på engelska och svenska. Tycker Esmeraldas bön, har så fin svensk text, den är mycket bättre än den engelska.  Someday är mycket fin också, fast den dubbades aldrig. De andra disneylåtarna är också fina. Känn en doft av kärleken, Färger i en vind, Ska den nånsin bli sol igen mfl. (Försökte hitta tråd om disneymusik, men hittade inga när jag sökte)

6
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / Bluray och DVD
« skrivet: 3 maj 2021 kl. 20:09:34 »
S¨åg i kväll Den Perfekta Stormen på bluray, och tycker att bildkvaliten är mycket bättre än dvd utgåvan. Även Deep Blue Seaa, har bra bild på bluray, kanske bättre än dvd utgåvan. Vilka bluray utgåvor tycker ni ser bättre ut än dvdn ?  Vilka titlar anser ni förtjänar släppas på bluray, som bara släppts tidigare på dvd ? 

7
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / Lets Dance
« skrivet: 11 april 2021 kl. 10:18:38 »
Såg ni Lets Dance igår ? De hade disney tema, jag gillade  Jasmine och Aladdin, samt Carola som Belle.  :D  De andra var mycket bra med. 

8
Off-topic / Musik på youtube
« skrivet: 30 mars 2021 kl. 16:25:18 »
Jag har en fråga ang disney covers m.m på youtube.  Det finns många som filmat sig när de sjunger disney musik. Kan det bli rättighetsproblem när man lägger upp videos, med deras musik ?  Jag gjorde egen fanvideo till mitt Vipeholm projekt. Jag använde Speechless, för att den passar till vad videon handlar om. 

https://youtu.be/T3yupKgcC_I


9
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / Disney Bluray
« skrivet: 25 mars 2021 kl. 15:30:34 »
Varför  finns det två olika bildformat att välja mellan, på bluray utgåvan av Snövit och de sju dvärgarna

10
https://www.youtube.com/watch?v=mvasd4j8jig

Jag valde ut klipp från Tummelisa och Pingvinen och Lyckostenen, och synkade  ihop  klippen med ljudet från
original trailern. Jag har sett flera fanmade trailers med klipp från disneyfilmer m.m.   

11
Off-topic / Julmusik
« skrivet: 24 december 2020 kl. 10:45:54 »
Vilken/vilka jullåtar gillar ni ?  Jag gillar många av våra svenska julsånger, Nu tändas tusen juleljus mfl. Även låtar från disney är fina. När vi är tillsammans från Olofs frostiga äventyr är fin. Även Polarexpressen har fina sånger.  ;)

12
Dubbningar och röster / Nalle Puh
« skrivet: 20 december 2020 kl. 13:10:59 »
Av de filmer med nalle Puh, så gillar jag Tigers film mest. Vilka gillar ni ? 

13
Filmer och TV-serier / Ny film om Vipeholm
« skrivet: 20 december 2020 kl. 02:59:13 »
https://www.sydsvenskan.se/2020-09-29/kariesexperimenten-pa-vipeholm-blir-langfilm

Vipeholmsexperimentet ska bli långfilm enligt denna artikel. Hoppas denna filmatisering blir bättre än Folkhemmets styvbarn. Jag hade hellre sett att Hollywood gör film om detta ämne istället. Det finns många bra filmer som utspelas under andra världs kriget. Tex  Pearl Harbor, Enigma, Terrence Mallicks nya film osv.. Jude Law skulle säkert kunna spela Hugo Fröderberg överläkaren, eller Ed Harris. Nu vet inte jag om denna filmatisering kommer att visas på bio, men den ska bli intressant att se. 


14
Dubbningar och röster / Disney logga
« skrivet: 25 november 2020 kl. 18:54:16 »
https://www.youtube.com/watch?v=cVr5IdWcclg

Vilka vhs/dvd utgåvor hade dessa loggor innan filmen började ?  Jag minns den med Musse i blå hatt, med röd text på walt disney loggan, den var i början på
de äldre vhs utgåvorna. 

15
Butterbeans cafe verkar ha svensk bild version, förutom att avsnittets namn står kvar på engelska.  Har hört att Polarexpressen hade svensk version på vhs.  Hur ligger det till med Det magiska svärdet, Järnjätten mfl ?  Vet att Don Bluths filmer hade svensk bild version på vhs. 

Sidor: [1] 2 3 ... 21