Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: dubbat  (läst 135 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad dubbatsvenska

 • Nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 1
  • Visa profil
dubbat
« skrivet: 20 juni 2021 kl. 15:23:37 »
.
« Senast ändrad: 23 juni 2021 kl. 20:18:04 av dubbatsvenska »

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 11 779
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: söker i svenskt dubbning
« Svar #1 skrivet: 21 juni 2021 kl. 00:58:05 »
Rädda Willy finns fortfarande i handeln på DVD, så den är inte svår att få tag i. Discshop har både den första filmen och en box med alla fyra filmerna (där de tre första har svenskt tal) på DVD, medan CDON och Ginza bara verkar ha den sistnämnda boxen. De individuella filmerna med Rädda Willy 2 - 4 är dock utgångna, så för de filmerna är det bara boxen som gäller just nu. :)

Rädda Willy 1:
https://www.discshop.se/filmer/dvd/radda_willy/P33546

Rädda Willy 1 - 4 Box:
https://www.discshop.se/filmer/dvd/radda_willy_collection_4_disc/P51278
https://cdon.se/film/free-willy-the-collection-4-disc-22795573
https://www.ginza.se/product/radda-willy-1-4-collection/338816/

Observera att specifikationerna på boxen är lite vilseledande, då både Discshop och CDON bara uppger att det finns engelskt tal samt svensk text - det gäller för Rädda Willy 4, men inte de tre första filmerna.

Både solofilmen med Rädda Willy 1 och boxen med alla fyra filmerna är ganska gamla utgåvor (utgivna 2003 respektive 2006), så därför gissar jag att de lär vara lättare att köpa på nätet än fysiskt i butiker - men det är förstås inte omöjligt att även diverse fysiska affärer kan ha någon av utgåvorna; i så fall mer sannolikt boxen.

Jag har inte själv boxen i min ägo, men skulle gissa att den innehåller exakt samma skivor som de fyra solo-DVD:erna (d.v.s. den första filmen som fortfarande finns tillgänglig och film 2 - 4 som är utgångna).

Den första filmen kommer från Warner Bros. "dubbelsidiga" period (som de använde sig mycket av under en begränsad period), och är alltså en dubbelsidig skiva med olika språk på olika sidor - det är alltså bara en skiva som saknar etikett och som istället har data på båda sidorna; engelskt tal på ena sidan samt svensk, danskt och norskt tal på andra sidan (så man får vända på skivan för att komma åt andra språk). Lite bökigt, men det får man lov att leva med... :(

Tyvärr har ingen av filmerna släppts på Blu-Ray, utan DVD är allt som finns. :( I bl.a. Spanien har första Rädda Willy släppts på Blu-Ray, och den spanska Blu-Ray-utgåvan har svensk, norsk, dansk och finsk text men tyvärr inte skandinaviskt tal.
« Senast ändrad: 21 juni 2021 kl. 01:03:27 av Daniel Hofverberg »