Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Snurre Sprätt VHS  (läst 2217 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Beck

 • Fullständig medlem
 • ***
 • Antal inlägg: 207
  • Visa profil
Snurre Sprätt VHS
« skrivet: 7 juli 2011 kl. 15:06:19 »
Hej!

Jag letar efter en VHS med Snurre Sprätt, utgiven 1990 av Warner Home Video.
Någon som har den eller vet var den finns?

Följande kortfilmer finns med:

1. Devil may hare (1954)
2. 8 ball Bunny (1950) 
3. Captain Hareblower (1954)
4. Backwoods Bunny (1959) 
5. Homeless hare (1950)
6. Knights must fall (1949)
7. Lighter than hare (1959) 
8. Hare brush (1955)
9. Broom-stick Bunny (1956)

Johan Hedenberg (medverkande)
Staffan Hallerstam (medverkande)
Gunnar Ernblad (medverkande)
Louise Ræder (medverkande)
Olav F. Andersen (medverkande)

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 11 398
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snurre Sprätt VHS
« Svar #1 skrivet: 8 juli 2011 kl. 02:58:11 »
Jag äger inte själva VHS-filmen, men jag har en kopia av den i halvrisig kvalitet om det är till någon hjälp.

Detsamma gäller de andra Looney Tunes-filmer som Warner Home Video släppte 1990 med Media Dubbs originaldubb, men de var i form av långfilmer med nyproducerad ramberättelse och inklippta kortfilmer. För att vara exakt är det Snurre Sprätt och hans vilda gäng, En ding, ding, ding Snurre Sprätt-film, Daffys skattkammarö och Daffy på spökjakt. Det gjordes ytterligare en kortfilmssamling som visats på TV3 samma röster, närmare bestämt Snurre Sprätts 1001 kaninsagor, men den verkar inte ha släppts på VHS och jag är inte säker på om den dubbades av Media Dubb eller Mediadubb International.

För övrigt är det värt att poängtera att Svensk Mediedatabas av någon märklig anledning har missat att skriva ut huvudrollen i deras uppgifter om svenska röster på alla 5 VHS-filmerna. Snurre Sprätt spelas nämligen av Steve Kratz. Då jag inte själv sett omslaget så vet jag dock inte om det är Statens ljud- och bildarkiv som klantat till det i mediedatabasen eller om Steve Kratz verkligen har utelämnats på omslagen. I själva filmerna står inget om röster eller dubbcredits.

Den här VHS-filmen innehåller orörda kortfilmer utan någon ramberättelse, och tillsammans med långfilmsversionerna jag nämnde här ovan bör det vara allt som Lasse Svenssons Media Dubb dubbade. Looney Tunes-dubbningarna togs därefter över av Mediadubb International, för bl.a. kortfilmerna som visades på TV4 som del av Warnertimmen, och de dubbningarna hade samma röster.

Men sedan 1996 - 1997 har ju tyvärr allting med Looney Tunes dubbats om av Sun Studio (med Mikael Roupé som bl.a. Snurre Sprätt och Daffy) för bl.a. senare VHS-filmer och visningar på Cartoon Network...