Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Toy Story  (läst 923 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Eriksson

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 626
  • Kön: Man
    • Visa profil
Toy Story
« skrivet: 2 juli 2013 kl. 19:25:58 »
Är det bara jag som störs av att Buzz från och med tvåan säger "Mot oändligheten och vidare" i stället för "Till oändligheten..."? Vilket som är den bästa översättningen tycker jag egentligen kvittar. När man är i ett sånt läge att man ska dubba uppföljaren måste man ta hänsyn till hur det heter i originalfilmen, för det kan man inte ändra på. Visserligen är det en ganska minimal förändring, och andra återkommande uttryck har översatts precis som i originalfilmen, vilket ju är positivt.

När trean skulle dubbas anser jag att det klokaste hade varit att återgå till "Till oändligheten...", för det är förmodligen det de flesta känner igen. Men så blev det ju inte. Dessutom har en del andra återkommande uttryck ändrats, återigen bara minimalt men ändå. "Min dinosaurie som äter stridssköldar" har blivit "...som käkar stridssköldar" och "Du är en duktig hjälpsheriff" har blivit "Du är en duktig vicesheriff". Jag förstår faktiskt varför. "Käkar" låter mer brutalt och "vicesheriff" är mer korrekt, men som sagt, "skadan" är redan skedd och att ändra gör i det här fallet bara ännu större skada.
Jag svär högtidligt att jag har nåt rackartyg i kikarn.