Admin

Författare Ämne: Rainbow brite - svensk - 80-tal  (läst 2472 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Soker_rainbowbrite

 • Gäst
Rainbow brite - svensk - 80-tal
« skrivet: 27 oktober 2016 kl. 15:03:03 »
Hej!

Jag har länge sökt efter rainbow brite med den Svenska orginaldubbningen. Jag har en kopia av denna filmen på en bränd DVD som tyvärr börjar bli lite för sliten för att rädda.

Jag har varit i kontakt med KIT som dubbade denna initialt, men blev refererad hit. Är det någon som har denna på någon DVD/VHS alternativt en kopia på datorn som man kan ta del av/köpa? Den verkar synnerligen svår att få tag i.

Tack på förhand!

Inloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 9 339
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Rainbow brite - svensk - 80-tal
« Svar #1 skrivet: 27 oktober 2016 kl. 16:41:04 »
Jag förmodar att du syftar på VHS-dubben av Rainbow Brite från 1980-talet, som Kit & Co. gjorde? I så fall tror jag att jag ska ha VHS-utgåvorna med alla avsnitt; åtminstone vet jag att jag har en del av dem. Jag vill tyvärr minnas att de var ganska slitna, så osäkert hur kvaliteten är, men om inte annat bör säkerligen åtminstone ljudet gå att rädda för att kunna synka till någon av DVD-boxarna.

Just nu håller jag dels på att flytta till en ny lägenhet, och dels har jag datorstrul då min stationära dator (eller åtminstone dess hårddisk) verkar hålla på att lägga av. Därför kan jag tyvärr inte kolla upp det här närmare jusr nu eller digitalisera mina VHS-ex, men kommer givetvis att göra det när jag har tid och möjlighet. Jag gör gärna kopior åt dig om och när jag lyckas att digitalisera mina kassetter. :)

Omdubben från TV3, som jag gissar att Mediadubb International dubbade, har jag däremot redan digitaliserat.

Soker_rainbowbrite

 • Gäst
SV: Rainbow brite - svensk - 80-tal
« Svar #2 skrivet: 27 oktober 2016 kl. 17:34:09 »
Tack för svar!

Ursäkta om jag var otydlig, men jag letar faktiskt efter filmen som gjordes med dubbning av KIT.

Här är IMDB-entry av filmen: http://www.imdb.com/title/tt0089877/ på svenska heter den "RAINBOW BRITE OCH JAKTEN PÅ STJÄRNLJUSET"

Inloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 9 339
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Rainbow brite - svensk - 80-tal
« Svar #3 skrivet: 30 oktober 2016 kl. 02:45:14 »
Ursäkta missförståndet. Långfilmen Rainbow Brite och jakten på stjärnljuset (som liksom VHS-dubben av TV-serien gjordes av Kit & Co. hos Videobolaget) har jag en mycket risig kopia av - det går att se, men är ingen toppenkvalitet. Ljudet är dock relativt bra, så egentligen hade man behövt synka om ljudet till den amerikanska DVD-utgåvan - något jag hittills inte haft ork eller tid att göra...

Vill du fram tills dess ha en kopia av mitt risiga ex är det dock inga problem, och känner du för att synka är du mycket välkommen att göra det (i vilket fall jag gärna skickar en svensk ljudfil till dig).  :)

Soker_rainbowbrite

 • Gäst
SV: Rainbow brite - svensk - 80-tal
« Svar #4 skrivet: 1 november 2016 kl. 13:26:47 »
Hej!

Jag skulle vara jättetacksam om jag fick en kopia av vad du har, den jag har hackar sig nämligen igenom hela filmen och helt sonika hoppar över delar så allting är bättre än det.

Hur ska vi lösa det rent praktiskt? Rippar du den och skickar över internet eller gör du en VHS-kopia och postar? Oavsett vad så betalar jag gärna för arbetet och porto. Kan swisha dig. :)

Soker_rainbowbrite

 • Gäst
SV: Rainbow brite - svensk - 80-tal
« Svar #5 skrivet: 22 november 2016 kl. 21:28:27 »
Bump

Rainbowbrite

 • Gäst
SV: Rainbow brite - svensk - 80-tal
« Svar #6 skrivet: 18 februari 2017 kl. 09:42:43 »
Hej! Ramlade på denna konversationen i min jakt på Rainbow brite-filmer med svenskt tal. Hur gick det för dig, fick du ihop nån bra version? I såfall är jag mycket intresserad av att köpa en kopia :)