Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Peripetin (klimax) i Disney-filmer - hjälp  (läst 614 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad TBT_STR_QR

  • Seniormedlem
  • ****
  • Antal inlägg: 350
  • Kön: Man
    • Visa profil
Peripetin (klimax) i Disney-filmer - hjälp
« skrivet: 4 juli 2017 kl. 21:28:15 »
Jag har svårt för att hitta peripetin (klimax, vändpunkter) I Disney-filmer, då det verkar nästan som det finns 3 eller 4 potenitalla peripetier (vändpunkter) per film.

Filmerna jag behöver hjälp med är alla Disneys klassiak långfilmer, men främst Lejonkugen, Den lilla sjöjungfren och Pocahontas.

T.ex I den lilla sjöjungrfren hittar jag mer än tre potenitalla klimax (vändpunkter). Den första är när Ariel skriver på Ursulas kontrakt, den andra är när Ariel håller på att kyssa prins Erik i rodbåten, den tredje är när Erik och Ariel försöker ta kål på den gigantiska Ursula och den fjärde är när kung Triton ger Ariel ben.

T.ex I lejonkungen är den första klimax jag hittar när Scar dödar Mufasa, den andra när Simba bestämmer sig för att återvända och den tredje när Simba konfronterar och slåss mot Scar. 
Cartoon World Play - tecknad streamingtjänst:
http://cartoonworldplay.com/

Classic Film Play - klassisk film streamingtjänst:
http://lyllosentertainment.com/classicfilmplay/se.php

LyllOs Entertainment:
https://lyllosentertainment.com/

Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC