Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Dubbningskvalité - spelar roll?  (läst 697 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

  • Gäst
Dubbningskvalité - spelar roll?
« skrivet: 6 januari 2018 kl. 20:08:40 »
Spelar det någon roll om kvalitén på dubbning är hög eller låg?

Får dubbningsbolaget mer pengar av de som beställer dubbningen om kvalitén är hög?

De som konsumerar dubbningar, som är mesta dels barn, är oftast inte så värst kritiska, så då bör det inte spelar någon roll om kvalitén är hög eller låg, eller?

Hur bestämmer beställarna dubbningsstudios? Tar de den mest billiga dubbningstudiun eller de som har högst kvalité?

Utloggad Soscla

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 581
  • Kön: Kvinna
    • Visa profil
SV: Dubbningskvalité - spelar roll?
« Svar #1 skrivet: 7 januari 2018 kl. 21:14:21 »
Jag kan tycka att kvalitén spelar roll, klart man vill ha fina grejer!
Tror att den utvalda dubbstudion först får pengarna, och därigenom avgörs hur hög kvalité det blir (men jag vet inte). Tycker det är tråkigt, det tänket att barn inte är så kritiska av sig, så de bryr sig väl inte. Det finns väl en sanning i det, men tror att majoriteten av oss har sett dessa "barnfilmer" många gånger om också i vuxen ålder, då är det väl trevligt om de håller i sig? Och varför ska vi inte ge våra fina barn fina saker? Tror beställarna har liksom vissa studior de går till som har visat vid tidigare tillfälle att de kan hålla god kvalité under tidspress och blabla och återvänder till dem. Har för mig att det bara är mest en viss studio som får göra alla Disneyfilmer till exempel (men minns förstås inte vilken).
It's so fluffy I'm gonna die!