Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Sidor som öppet arkiv?

Startat av Kust, 14 juni 2018 kl. 14:58:36

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Kust

Undrar finns det fler sidor liknande öppet arkiv? Där man kan se äldre serier från tex disney , cartoon network , boomerang nickelodeon?

Richardo

Känner endast till SVTs Öppet Arkiv. https://www.oppetarkiv.se/

Och så finns det också filminstituets arkiv för forskning, men det arkivet är inte öppet såvida inte du kommer forska om materialiet.

Richardo

Någon som vet varför inte alla filmer som SVT har rättigherna till inte finns på Öppet Arkiv, såsom Vetenskapens värld från år 2007? Bara från 2000 finns tillgänlight.

Elios

Vad jag vet så har dem bara lagt ut material fram till slutet på 2005. Men dem borde ju faktiskt snart lägga ut lite mer från förr.  >:(

Anders M Olsson

Citat från: Richardo skrivet 16 december 2018 kl. 07:05:56
Någon som vet varför inte alla filmer som SVT har rättigherna till inte finns på Öppet Arkiv, såsom Vetenskapens värld från år 2007? Bara från 2000 finns tillgänlight.

Även om SVT har producerat ett program betyder det inte att de äger alla rättigheterna och kan förfoga över det som de vill. T.ex. kan det finnas musik i programmet eller medverkande utifrån som ska ha betalt vid reprisvisning.

Så här förklarar SVT det själva:

"Tjänsten Öppet arkiv är möjliggjord tack vare särskild lagstiftning samt avtal med Copyswede och IFPI/SAMI som representanter för rättighetsinnehavare. Avtalen omfattar de flesta egenproducerade program som sänts före 1 juli 2005. För frågor gällande ersättning till upphovsmän och medverkande, vänligen kontakta respektive förbund.

Begränsningar kan finnas av rättighetsskäl eller av hänsyn till medverkande. Öppet arkiv kan endast ses i Sverige."