Josefin

Författare Ämne: Snart slutt for Disney XD?  (läst 2772 gånger)

0 medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.

Utloggad TrondM

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 527
 • Kön: Man
  • Visa profil
Snart slutt for Disney XD?
« skrivet: 4 december 2018 kl. 22:03:40 »
Disney legger ned kanalen Disney XD i Australia og New Zealand 6. januar 2019.

https://community.foxtel.com.au/t5/Foxtel-Announcements/Disney-XD-Channel-Closure/td-p/260727

De har allerede lagt ned i Israel, og i USA har veldig mange av Disney XD seriene blitt flyttet til Disney Channel.

Tror dere kanalen kommer til å legges ned i Norden også i løpet av kort tid (og hva med resten av verden), eller er det lov å håpe at Israel og Australia/New Zealand er unntak?

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 9 751
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #1 skrivet: 5 december 2018 kl. 02:13:35 »
Det låter ju helt klart lite oroväckande, i synnerhet då ju Australien och Nya Zeeland borde vara en ungefär lika stor marknad som Skandinavien...

Framförallt av två skäl känns det som en klar nackdel om det skulle bli verklighet även i Skandinavien. För det första känns det som "trångt" om plats om alla Disney XD-serier ska flytta till Disney Channel. Även om en del serier sänds på båda kanalerna, så finns det ju ändå ett flertal serier som bara sänds på ena kanalen; så om alla Disney XD-program ska flytta till Disney Channel verkar det oundvikligt att utbudet kommer att minska då inte allt kommer att rymmas på bara en kanal. I så fall är det nog en överhängande risk att det blir de lite äldre serierna, som redan nu fått allt mindre utrymme, som lär försvinna helt...

Och för det andra har ju Disney XD i Skandinavien en stor fördel jämfört med Disney Channel, då den kanalen hos i alla fall vissa leverantörer har både svenskt, norskt, danskt och finskt ljudspår; istället för Disney Channel som är uppdelad på tre separata kanaler för Sverige/Finland, Norge och Danmark. Separata kanaler är ju minst sagt problematiskt om man i likhet med undertecknad helst vill ha tillgång till både svenska, norska och danska dubbningarna av alla serier...

Men så länge det inte är fler länder som verkar ha samma planer, så hoppas och tror jag på att Disney XD kommer få vara kvar här och i de flesta andra länder...

Inloggad Anders M Olsson

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 904
  • Visa profil
  • Disneyania / D-zine
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #2 skrivet: 5 december 2018 kl. 05:16:07 »
Som det nu är har Disney tre hela kanaler, men utnyttjar dem dåligt. Jag skulle mer än gärna kunna tänka mig en reducering till två med några enkla förbättringar:

- Man behöver inte låsa upp en viss kanal till att bara sända en viss programtyp. Ändra t.ex. till Disney 1 och Disney 2 istället för Disney Channel och Disney Junior och utnyttja sändningstiden bättre. Varken Disney XD eller Disney Junior sänder dygnet runt. Disney Junior har sex outnyttjade timmar per dygn som skulle kunna fyllas med innehåll.

- Bort med Star Wars- och Marvel-programmen. Släpp dem istället till andra kanaler. Sådant känns inte alls som att det tillhör "Disneys stall", och det finns säkert många andra kanaler som med glädje skulle ta över.

- Samma avsnitt behöver inte sändas flera gånger samma dag, eller ens samma vecka. Om tablåerna bara var mera utförliga (med både episodnummer och titel) och korrekta (programmen måste börja på utsatt tid, absolut inte före, och helst inte mer än tre minuter efter) skulle det vara lätt att hitta avsnitten ändå. Med dagens inspelningsmöjligheter och playfunktioner behöver man inte nödvändigtvis sitta och passa tv:n på obekväma tider.

- Sänd avsnitten i rätt ordning och på regelbundna tider så att det går att förutse när ett visst avsnitt kommer att sändas.

- Minska kraftigt på tiden för live-action sitcoms. En del av dem är så gräsliga att det inte går att beskriva. Men de har kanske sin publik, så det vore väl fel att ta bort dem helt.

- Öka tiden för arkivmaterial; äldre serier, långfilmer och kortfilmer. Visa alla de gamla tecknade serierna och även riktigt gamla program som Disneyland / Walt Disney Presents m.m.

- Sänd alltid alla program med alla tillgängliga nordiska språk plus engelska och (i förekommande fall) annat originalspråk, både dubbat och textat, så att man har full frihet att välja språk.

- Gör HD-versioner av kanalerna brett tillgängliga hos alla operatörer i de nordiska länderna.
« Senast ändrad: 5 december 2018 kl. 06:36:29 av Anders M Olsson »

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 9 751
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #3 skrivet: 5 december 2018 kl. 08:48:43 »
De flesta av dina förslag håller jag med om, förutom följande:

- Bort med Star Wars- och Marvel-programmen. Släpp dem istället till andra kanaler. Sådant känns inte alls som att det tillhör "Disneys stall", och det finns säkert många andra kanaler som med glädje skulle ta över.
Men det mesta som Disney-kanalerna sänder som har att göra med Star Wars och Marvel är ju animerade serier, och sådant finns det knappast någon annan uppenbar kanal som kan ta över... I stort sett alla "vanliga" kanaler har ju slutat att sända barnprogram överhuvudtaget sedan ett flertal år tillbaka, dessvärre. Och att Cartoon Network, Boomerang eller Barnkanalen/SVT skulle vilja och få ta över sådana serier är föga troligt.

- Minska kraftigt på tiden för live-action sitcoms. En del av dem är så gräsliga att det inte går att beskriva. Men de har kanske sin publik, så det vore väl fel att ta bort dem helt.
Där håller jag inte med dig. Ett par live-actionserier på Disney XD är visserligen inte mycket att hänga i julgranen, men de allra flesta på Disney Channel tycker jag är bra och trevliga.

Den enda live-actionserien som jag verkligen inte tål är Kirby Buckets (som officiellt klassas som en Disney XD-serie, men som i Skandinavien huvudsakligen sänts på Disney Channel), som jag ärligt talat inte kan finna något existensberättigande för. Kanske har jag varit på fel humör när jag provat se serien, men i mina ögon är den inte det minsta rolig, allmänt påfrestande och dessutom sexistisk... :( Dessbättre tror jag inte att den serien sänds alls just nu, så jag hoppas att det fortsätter så.

Vid live-actionserier blir det ju dock ännu viktigare än för övriga serier att det går att välja mellan dubbad version och textad originalversion, och jag hoppas verkligen att Disney överväger att införa liknande system som i Spanien med flera ljudspår och textningsspår - där textningsspåren faktiskt inte bara innehåller dubbcredits utan fullständig textning med samma översättning/dialog som de dubbade versionerna, så att de textspåren kan användas både som komplement till originalljudet och för hörselskadade. Då skulle man kunna slå två flugor i en smäll, och samtidigt öka tillgängligheten för funktionshindrade.

Richardo

 • Gäst
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #4 skrivet: 5 december 2018 kl. 09:04:45 »
Den enda live-actionserien som jag verkligen inte tål är Kirby Buckets (som officiellt klassas som en Disney XD-serie, men som i Skandinavien huvudsakligen sänts på Disney Channel), som jag ärligt talat inte kan finna något existensberättigande för. Kanske har jag varit på fel humör när jag provat se serien, men i mina ögon är den inte det minsta rolig, allmänt påfrestande och dessutom sexistisk.

Tja, i princip allt kan härledas tillbaka till antiken, så det finns inte mycket som är existensberättigande i dagens samhälle. Hihi.

Kan utveckla ditt påstående om sexism och ge några exempel? Jag har inte sett serien alls.

Utloggad Disneyfantasten

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 8 344
 • Kön: Man
 • Jag är Gazelle, välkommen till Zootropolis.
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #5 skrivet: 5 december 2018 kl. 10:09:51 »
Jag har följande förslag till samtliga Disney-kanaler;

>Att de i fortsättningen endast sänder följande serier;
- Bumbibjörnarna
- DuckTales
- Nya Äventyr med Nalle Puh
- Räddningspatrullen
- Luftens Hjältar
- Darkwing Duck
- Långbens Galna Gäng
- Den Lilla Sjöjungfrun
- Raw Toonage
- Bonkers
- Aladdin
- Timon och Pumbaa
- Quack Pack
- Lilla Djungelboken
- Boken om Puh
- Hos Musse
- Musses Klubbhus
- Mina Vänner Tiger och Nalle Puh
- Sofia Den Första
- Lejonvakten
- Elena från Avalor
- Trassel Serien
- Big Hero 6 Serien
(och möjligen även Herkules, Legenden om Tarzan, Goldie och Björn, Lilo och Stitch, Kejsarens Nya Skola, Art Attack, Mupparna, och möjligen någon eller några till…)

(många av deras nya serier är nämligen urusla och totalförstör Disney, exempel på dessa är Hannah Montana, Violetta, Austin och Ally, Doug, Rasten, En Jycke i Klassen, Brandi och Herr Morris, Kim Possible, Ersättarna, Phineas och Ferb, 7D, Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, Händige Manny, Små Einsteins, Higglystans Hjältar, JoJos Cirkus, Stanley, Kaninbyn, Firma Fantasiflytt, Djungelhjul, Dr McStuffins, Bikupan, Specialagent Oso, Pjyamashjältarna, Miles från Morgondagen, Valpvänner, Vampyrina, Llyod i Rymden, Pepper Ann, Jimmy Cool, Henry Krammonster, Sheriff Callie, Zou, Mouk, och många fler… Därför tycker jag att de ska bort, de hör inte alls hemma hos det "riktiga" Disney!)

>Att när de sänder Dumbo så ska det vara med 1972-års dubbning!
(då den nya dubbningen är gör filmen helt osebar)

>Att de skapar en egen kanal för Star Wars och Marvels! (det hör inte heller alls hemma hos Disney och behöver en egen kanal)

och säkert mer därtill som jag kanske kommer på senare…
« Senast ändrad: 5 december 2018 kl. 11:12:07 av Disneyfantasten »

Utloggad TecknatÄlskare

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 462
 • Never Give Up
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #6 skrivet: 5 december 2018 kl. 10:25:19 »
Kanske är någon ny kanal på ingång i hemlighet?

Utloggad Disneyfantasten

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 8 344
 • Kön: Man
 • Jag är Gazelle, välkommen till Zootropolis.
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #7 skrivet: 5 december 2018 kl. 10:26:31 »
Kanske är någon ny kanal på ingång i hemlighet?

Isåfall blir det ett steg i rätt riktning…

Inloggad Anders M Olsson

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 904
  • Visa profil
  • Disneyania / D-zine
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #8 skrivet: 5 december 2018 kl. 10:50:27 »
Där håller jag inte med dig. Ett par live-actionserier på Disney XD är visserligen inte mycket att hänga i julgranen, men de allra flesta på Disney Channel tycker jag är bra och trevliga.

Ja, man kan ju inte vara överens om allt.  :)

Nu pratade jag mest om "sitcoms" (jag vet inte om det finns något bättre svenskt ord för det, "situationskomedi" låter lite krystat), inte om live-actionserier i största allmänhet. Det är inte lätt att göra en riktigt bra sitcom, och jag tycker personligen att de flesta som går på Disney Channel är rent ut sagt förfärliga. Skämten är generellt så dåliga att de måste lägga på burkade skratt efter i stort sett varje replik, och det som kanske är lite småroligt på engelska blir inte alls roligt dubbat till svenska, och ändå hör man värsta skrattsalvan i bakgrunden. Det är så vidrigt att jag mår illa!

Men jag ska erkänna att en del av dem blir hyggliga att titta på om man bara kan få se dem med engelskt originalljud och svensk text.
« Senast ändrad: 5 december 2018 kl. 10:55:38 av Anders M Olsson »

Utloggad TrondM

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 527
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #9 skrivet: 5 december 2018 kl. 11:32:47 »
Kanske är någon ny kanal på ingång i hemlighet?

Det hadde vært fint, men jeg mistenker at Disney fokuserer på streamingtjenester, og at de tenker de ikke har det samme behovet for TV-kanaler lenger.

Jeg ønsker meg mange av endringene Anders M Olsson foreslår. Men, jeg tror dessverre ikke de er spesielt sannsynlige. Jeg tror vi må innse at primærmålgruppen for kanalene er barn, og når Disney gjør endringer, så vil de prioritere endringer som tiltrekker flere barn til kanalene. Og selv om vi godt kan synes at barn burde like disse programmene, så er nok realiteten at de heller vil se nye programmer, enn programmer som er laget for deres forelde eller besteforeldre. Jeg tror at arkivmateriale passer best på streamingtjenester, og jeg håper virkelig at Disney graver dypt i arkivene når de satser såpass på streamingtjenester som de gjør nå.

Det hadde selvfølgelig vært mulig for Disney, og jeg tror det finnes et marked for det, å sette opp en dedikert kanal for gamle filmer og serier, der målgruppen er voksne. Eller evt. bruke de timene Disney jr. har sendepause. Men, det virker altså ikke som at dette er noe Disney satser på for tiden.


Hvis Disney XD legges ned i norden, så håper jeg Disney bruker båndbredden de frigir til å oppgradere Disney Channel til HD. Når det gjelder programmene, så sender både Disney Channel og Disney XD såpass mye repriser, at det burde gå fint å slå de to kanalene sammen, uten å ta bort noe annet enn repriser. Enkelte programmer kan sikkert også flyttes til Disney Jr. (noen sendes vel der allerede). Men, jeg håper virkelig en sammenslått kanal har lydspor på engelsk og alle nordiske språk. Med "engelsk" mener jeg egentlig "originalspråk", men som Daniel har redegjort for tidligere, så er nok det ekstra usannsynlig.Utloggad Erik Dahlberg

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 603
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #10 skrivet: 5 december 2018 kl. 16:18:39 »
Jag har följande förslag till samtliga Disney-kanaler;

>Att de i fortsättningen endast sänder följande serier;
- Bumbibjörnarna
- DuckTales
- Nya Äventyr med Nalle Puh
- Räddningspatrullen
- Luftens Hjältar
- Darkwing Duck
- Långbens Galna Gäng
- Den Lilla Sjöjungfrun
- Raw Toonage
- Bonkers
- Aladdin
- Timon och Pumbaa
- Quack Pack
- Lilla Djungelboken
- Boken om Puh
- Hos Musse
- Musses Klubbhus
- Mina Vänner Tiger och Nalle Puh
- Sofia Den Första
- Lejonvakten
- Elena från Avalor
- Trassel Serien
- Big Hero 6 Serien
(och möjligen även Herkules, Legenden om Tarzan, Goldie och Björn, Lilo och Stitch, Kejsarens Nya Skola, Art Attack, Mupparna, och möjligen någon eller några till…)

(många av deras nya serier är nämligen urusla och totalförstör Disney, exempel på dessa är Hannah Montana, Violetta, Austin och Ally, Doug, Rasten, En Jycke i Klassen, Brandi och Herr Morris, Kim Possible, Ersättarna, Phineas och Ferb, 7D, Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, Händige Manny, Små Einsteins, Higglystans Hjältar, JoJos Cirkus, Stanley, Kaninbyn, Firma Fantasiflytt, Djungelhjul, Dr McStuffins, Bikupan, Specialagent Oso, Pjyamashjältarna, Miles från Morgondagen, Valpvänner, Vampyrina, Llyod i Rymden, Pepper Ann, Jimmy Cool, Henry Krammonster, Sheriff Callie, Zou, Mouk, och många fler… Därför tycker jag att de ska bort, de hör inte alls hemma hos det "riktiga" Disney!)

>Att när de sänder Dumbo så ska det vara med 1972-års dubbning!
(då den nya dubbningen är gör filmen helt osebar)

>Att de skapar en egen kanal för Star Wars och Marvels! (det hör inte heller alls hemma hos Disney och behöver en egen kanal)

och säkert mer därtill som jag kanske kommer på senare…
Tekniskt sätt så är inte Jimmy Cool en Disney-Serie. Den visades bara på Disney XD efter att Jetix lagts ner

Utloggad Disneyfantasten

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 8 344
 • Kön: Man
 • Jag är Gazelle, välkommen till Zootropolis.
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #11 skrivet: 5 december 2018 kl. 16:23:49 »
Tekniskt sätt så är inte Jimmy Cool en Disney-Serie. Den visades bara på Disney XD efter att Jetix lagts ner

Okej, har nämligen inte så stor koll på den, av den enkla anledningen att jag inte alls gillar den…
(jag valde att inte nämna Fairly Odd Parents eller LazyTown då jag vet att det är Nickelodeon-serier som visats på Disney-kanalerna, är osäker på om Chuggington kommer från Disney, men jag gillar inte dessa tre heller)

Förutom de ovannämnda så är jag överlag inte vidare förtjust i de flesta serier som visats på Nickelodeon och Cartoon Network…

Fråga: Vad är Jexit för något?

Utloggad Erik Dahlberg

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 603
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #12 skrivet: 5 december 2018 kl. 16:31:44 »
Jetix var en annan TV-kanal som visade bland annat:


Smurfarna
Totally Spies
Kid vs Kat (har också visats på Disney XD)
Power Rangers
Pokemon
Inspector Gadget
Sonic


Jag tror inte att Chugginton är gjord av Disney eftersom att den i Sverige ingår i Barnens SF Favoriter

Utloggad Disneyfantasten

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 8 344
 • Kön: Man
 • Jag är Gazelle, välkommen till Zootropolis.
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #13 skrivet: 5 december 2018 kl. 16:34:21 »
Jetix var en annan TV-kanal som visade bland annat:


Smurfarna
Totally Spies
Kid vs Kat (har också visats på Disney XD)
Power Rangers
Pokemon
Inspector Gadget
Sonic


Jag tror inte att Chugginton är gjord av Disney eftersom att den i Sverige ingår i Barnens SF Favoriter

Av de serierna som du nämnde så gillar jag endast Smurfarna och Inspector Gadget (och kanske till viss del även Sonic), de andra är inget vidare…

Utloggad Erik Dahlberg

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 603
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #14 skrivet: 5 december 2018 kl. 16:54:55 »
Jag gillar Totally Spies, Smurfarna, Gadget och Pokemon av de serierna.

Det som jag tycker Disney-kanalerna ska förbättra är att visa lite mer tecknat. Numera visas mest Live-Action och tecknat visas bara ibland
« Senast ändrad: 1 augusti 2019 kl. 19:43:18 av Erik Dahlberg »

Utloggad Disneyfantasten

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 8 344
 • Kön: Man
 • Jag är Gazelle, välkommen till Zootropolis.
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #15 skrivet: 5 december 2018 kl. 17:26:33 »
Det som jag tycker Disney-kanalerna ska förbättra är att visa lite mer tecknat. Numera visas mest Live-Action och tecknat visas bara ibland

Jag tycker också att Disney-kanalerna borde visa mer tecknat! Helst de serierna som jag nämnde att jag tycker ska visas där!

Utloggad Elios

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 4 444
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #16 skrivet: 8 december 2018 kl. 18:11:11 »
Nu har jag knappt sett Disney XD på årtionden men det verkar ju kanske lite synd om dem lade ner det pga dem gamla serierna visas väl där och kan tänka mig om det kanske är gamla godingar man velat se som dem kanske inte kommer att visa på Disney Channel.  :-\

Utloggad TrondM

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 527
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #17 skrivet: 27 januari 2019 kl. 02:33:00 »
I India har Disney XD nettopp blitt erstattet med kanalen "Marvel HQ".

https://www.rapidtvnews.com/2019011754798/disney-india-to-launch-marvel-hq-channel.html

Jeg har ikke funnet noen konkret informasjon om at det samme skal skje i Europa, men YouTube-kanalen til tyske Disney XD har nettopp blitt rebrandet som Marvel HQ. Selv om den tyske TV-kanalen fremdeles heter Disney XD, så er det vel grunn til å være bekymret for at dette kan endres i løpet av kort tid.

https://www.youtube.com/user/DisneyXDGermany


Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 9 751
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #18 skrivet: 27 januari 2019 kl. 03:04:41 »
Det låter ju helt klart oroväckande... :(

En hel kanal för bara Marvels filmer och serier känns i mina ögon som en ganska smal marknad, så om så sker även i Europa misstänker jag tyvärr att den skandinaviska marknaden är för liten så att kanalen bara läggs ner här utan att ersättas med någonting nytt...

Utloggad TrondM

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 527
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #19 skrivet: 27 januari 2019 kl. 12:28:43 »
Kanalen skal visst inneholde mer enn bare rene Marvel-serier. Men, den vil tydeligvis rendyrke action/adventure-profilen:

Citera
The channel will also feature shows that don't belong to the Marvel library but complements Marvel's philosophy, to attract viewers. The other animated shows featuring on the channel will be Pokemon, Beyblade, Digimon and Big Hero 6.

Dette er som sagt i India, så jeg regner med det vil være noen helt andre serier som vil være aktuelle her. Jeg vil f.eks. tro Star Wars-seriene får god plass på kanalen.

Men, vi får se. Forhåpentligvis er det fortsatt lenge til en slik rebranding kommer hit.

Utloggad moviefan

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 682
 • Kön: Kvinna
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #20 skrivet: 16 april 2020 kl. 17:49:31 »
Hur blir det med XD, kommer serierna flyttas till Channel eller ? 

Utloggad Scoobydoofan1

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 189
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #21 skrivet: 17 juni 2020 kl. 21:59:14 »
Jag har följande förslag till samtliga Disney-kanaler;

>Att de i fortsättningen endast sänder följande serier;
- Bumbibjörnarna
- DuckTales
- Nya Äventyr med Nalle Puh
- Räddningspatrullen
- Luftens Hjältar
- Darkwing Duck
- Långbens Galna Gäng
- Den Lilla Sjöjungfrun
- Raw Toonage
- Bonkers
- Aladdin
- Timon och Pumbaa
- Quack Pack
- Lilla Djungelboken
- Boken om Puh
- Hos Musse
- Musses Klubbhus
- Mina Vänner Tiger och Nalle Puh
- Sofia Den Första
- Lejonvakten
- Elena från Avalor
- Trassel Serien
- Big Hero 6 Serien
(och möjligen även Herkules, Legenden om Tarzan, Goldie och Björn, Lilo och Stitch, Kejsarens Nya Skola, Art Attack, Mupparna, och möjligen någon eller några till…)

(många av deras nya serier är nämligen urusla och totalförstör Disney, exempel på dessa är Hannah Montana, Violetta, Austin och Ally, Doug, Rasten, En Jycke i Klassen, Brandi och Herr Morris, Kim Possible, Ersättarna, Phineas och Ferb, 7D, Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, Händige Manny, Små Einsteins, Higglystans Hjältar, JoJos Cirkus, Stanley, Kaninbyn, Firma Fantasiflytt, Djungelhjul, Dr McStuffins, Bikupan, Specialagent Oso, Pjyamashjältarna, Miles från Morgondagen, Valpvänner, Vampyrina, Llyod i Rymden, Pepper Ann, Jimmy Cool, Henry Krammonster, Sheriff Callie, Zou, Mouk, och många fler… Därför tycker jag att de ska bort, de hör inte alls hemma hos det "riktiga" Disney!)

>Att när de sänder Dumbo så ska det vara med 1972-års dubbning!
(då den nya dubbningen är gör filmen helt osebar)

>Att de skapar en egen kanal för Star Wars och Marvels! (det hör inte heller alls hemma hos Disney och behöver en egen kanal)

och säkert mer därtill som jag kanske kommer på senare…
Det låter rymligt jämfört med skräpet dom visar nu för tiden. Problemet är att dom aldrig visar dom serierna.
« Senast ändrad: 21 juni 2020 kl. 09:57:14 av Scoobydoofan1 »

Utloggad Scoobydoofan1

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 189
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #22 skrivet: 23 juni 2020 kl. 19:37:07 »
Varför lägs ens XD ner? Dom borde ha behållt toon Disney istället, men med tanken på hur mycket XD suger så är det nog bra att kanalen läggs ner.

Utloggad Samlaren

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 447
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #23 skrivet: 11 juli 2020 kl. 15:39:15 »
Jag har följande förslag till samtliga Disney-kanaler;

>Att de i fortsättningen endast sänder följande serier;
- Bumbibjörnarna
- DuckTales
- Nya Äventyr med Nalle Puh
- Räddningspatrullen
- Luftens Hjältar
- Darkwing Duck
- Långbens Galna Gäng
- Den Lilla Sjöjungfrun
- Raw Toonage
- Bonkers
- Aladdin
- Timon och Pumbaa
- Quack Pack
- Lilla Djungelboken
- Boken om Puh
- Hos Musse
- Musses Klubbhus
- Mina Vänner Tiger och Nalle Puh
- Sofia Den Första
- Lejonvakten
- Elena från Avalor
- Trassel Serien
- Big Hero 6 Serien
(och möjligen även Herkules, Legenden om Tarzan, Goldie och Björn, Lilo och Stitch, Kejsarens Nya Skola, Art Attack, Mupparna, och möjligen någon eller några till…)

(många av deras nya serier är nämligen urusla och totalförstör Disney, exempel på dessa är Hannah Montana, Violetta, Austin och Ally, Doug, Rasten, En Jycke i Klassen, Brandi och Herr Morris, Kim Possible, Ersättarna, Phineas och Ferb, 7D, Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, Händige Manny, Små Einsteins, Higglystans Hjältar, JoJos Cirkus, Stanley, Kaninbyn, Firma Fantasiflytt, Djungelhjul, Dr McStuffins, Bikupan, Specialagent Oso, Pjyamashjältarna, Miles från Morgondagen, Valpvänner, Vampyrina, Llyod i Rymden, Pepper Ann, Jimmy Cool, Henry Krammonster, Sheriff Callie, Zou, Mouk, och många fler… Därför tycker jag att de ska bort, de hör inte alls hemma hos det "riktiga" Disney!)

>Att när de sänder Dumbo så ska det vara med 1972-års dubbning!
(då den nya dubbningen är gör filmen helt osebar)

>Att de skapar en egen kanal för Star Wars och Marvels! (det hör inte heller alls hemma hos Disney och behöver en egen kanal)

och säkert mer därtill som jag kanske kommer på senare…

Två andra serier bör vara Lloyd från rymden och Buzz Lighyer rymdjägare som var över 10år sedan som de sände.

Utloggad Scoobydoofan1

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 189
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #24 skrivet: 11 juli 2020 kl. 15:44:57 »
Två andra serier bör vara Lloyd från rymden och Buzz Lighyer rymdjägare som var över 10år sedan som de sände.
När var det sist dom visade Lloyd i rymden? Tror inte att dom har visat den sen 2004.

Utloggad Scoobydoofan1

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 189
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #25 skrivet: 11 juli 2020 kl. 16:55:23 »
I min åsikt så är det dags att låta DisneyXD gå samma väg som Toon Disney, vad var bra med DisneyXD? Kanalen visar inte ens dom klassiks serierna Disney har från 80 och 90 talet, inte ens dom grå tidigare 2000 talet, frågan är bara hur länge DisneyXD kunde klara sig. Tydligen så har dom inte gjort så bra.

Utloggad gstone

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 7 891
 • Jag har Aspergers och älskar film !
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #26 skrivet: 6 augusti 2020 kl. 22:57:20 »
Jag har följande förslag till samtliga Disney-kanaler;

>Att de i fortsättningen endast sänder följande serier;
- Bumbibjörnarna
- DuckTales
- Nya Äventyr med Nalle Puh
- Räddningspatrullen
- Luftens Hjältar
- Darkwing Duck
- Långbens Galna Gäng
- Den Lilla Sjöjungfrun
- Raw Toonage
- Bonkers
- Aladdin
- Timon och Pumbaa
- Quack Pack
- Lilla Djungelboken
- Boken om Puh
- Hos Musse
- Musses Klubbhus
- Mina Vänner Tiger och Nalle Puh
- Sofia Den Första
- Lejonvakten
- Elena från Avalor
- Trassel Serien
- Big Hero 6 Serien
(och möjligen även Herkules, Legenden om Tarzan, Goldie och Björn, Lilo och Stitch, Kejsarens Nya Skola, Art Attack, Mupparna, och möjligen någon eller några till…)

(många av deras nya serier är nämligen urusla och totalförstör Disney, exempel på dessa är Hannah Montana, Violetta, Austin och Ally, Doug, Rasten, En Jycke i Klassen, Brandi och Herr Morris, Kim Possible, Ersättarna, Phineas och Ferb, 7D, Jake och Piraterna i Landet Ingenstans, Händige Manny, Små Einsteins, Higglystans Hjältar, JoJos Cirkus, Stanley, Kaninbyn, Firma Fantasiflytt, Djungelhjul, Dr McStuffins, Bikupan, Specialagent Oso, Pjyamashjältarna, Miles från Morgondagen, Valpvänner, Vampyrina, Llyod i Rymden, Pepper Ann, Jimmy Cool, Henry Krammonster, Sheriff Callie, Zou, Mouk, och många fler… Därför tycker jag att de ska bort, de hör inte alls hemma hos det "riktiga" Disney!)

>Att när de sänder Dumbo så ska det vara med 1972-års dubbning!
(då den nya dubbningen är gör filmen helt osebar)

>Att de skapar en egen kanal för Star Wars och Marvels! (det hör inte heller alls hemma hos Disney och behöver en egen kanal)

och säkert mer därtill som jag kanske kommer på senare…

Även Buzz Lightyear, rymdjägar ;D

Utloggad TrondM

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 527
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #27 skrivet: 21 oktober 2020 kl. 01:40:19 »
Det ble åpenbart ingen rebranding av Disney XD til Marvel HQ her i Skandinavia. Men, den 30. desember er det likevel slutt. Disney XD Skandinavia legges ned, og programmene flyttes over til Disney Channel.

https://digitalt.tv/yousee-2021/

Etter lanseringen av Disney+ er ikke dette veldig overraskende. Disney har lagt ned TV-kanalene sine gradvis over hele verden det siste året, og det var bare et spørsmål om tid før det samme ville skje her.

Utloggad Scoobydoofan1

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 189
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #28 skrivet: 21 oktober 2020 kl. 09:55:15 »
Det ble åpenbart ingen rebranding av Disney XD til Marvel HQ her i Skandinavia. Men, den 30. desember er det likevel slutt. Disney XD Skandinavia legges ned, og programmene flyttes over til Disney Channel.

https://digitalt.tv/yousee-2021/

Etter lanseringen av Disney+ er ikke dette veldig overraskende. Disney har lagt ned TV-kanalene sine gradvis over hele verden det siste året, og det var bare et spørsmål om tid før det samme ville skje her.
Det är inte som om dom hade bra program från början, deras program var skräp.

Inloggad Anders M Olsson

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 1 904
  • Visa profil
  • Disneyania / D-zine
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #29 skrivet: 21 oktober 2020 kl. 12:03:56 »
Det ble åpenbart ingen rebranding av Disney XD til Marvel HQ her i Skandinavia. Men, den 30. desember er det likevel slutt. Disney XD Skandinavia legges ned, og programmene flyttes over til Disney Channel.

https://digitalt.tv/yousee-2021/

Etter lanseringen av Disney+ er ikke dette veldig overraskende. Disney har lagt ned TV-kanalene sine gradvis over hele verden det siste året, og det var bare et spørsmål om tid før det samme ville skje her.

Mitt kabel-tv abonnemang som jag främst hade för att kunna titta på Disneykanalerna sa jag upp för ett par månader sen. Det var väldigt mycket att betala varje månad för väldigt lite innehåll, och nu när jag i stället har Disney+ saknar jag inte alls Disneykanalerna.

Disney+ ger väldigt mycket innehåll för väldigt lite pengar. Så nu har jag råd att abonnera på ytterligare ett par streamingtjänster, och ändå blir den totala månadskostnaden mycket lägre än när jag hade kabel-tv.

Utloggad TrondM

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 527
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Snart slutt for Disney XD?
« Svar #30 skrivet: 21 oktober 2020 kl. 22:02:05 »
Jeg kunne nok ha sagt opp kabel-TV selv, føler jeg. Jeg ser nesten ikke på vanlig TV lenger. De siste årene har jeg nesten bare sett programmer på opptak, og etter hvert har jeg ikke tatt opp programmene selv, jeg har bare brukt arkivfunksjonen til min kabel-TV leverandør. Men, selv dette ser jeg mindre og mindre på, og nå kan jeg sannsynligvis klare meg med kun strømmetjenester. Dessverre har jeg internett over kabel-TV, så det er egentlig ingenting å spare på å si opp TV-kanalene her. Jeg har allerede det minste antall kanaler det er mulig å ha i abonnementet.