Admin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - DisneyTLK

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Off-topic / Bamsebjörns Bilderbok
« skrivet: 15 mars 2020 kl. 02:42:15 »
Jag har eftersökt den svenska dubben av den här serien enda sen 2010 då min egen inspelning från ~2000 försvann. Helt otroligt vad svår den är att få tag på, och jag såg den hela tiden när jag var liten  ::)
Finns det kanske någon som har åtminstone något ljudspår att dela med sig av?  :)

2
Hej! Jag undrar om någon har lite material från Göteborgsoperans produktion. Det hade varit otroligt att få höra vissa av låtarna igen, utöver de som finns på Youtube!
Jag hade turen att se den vid två tillfällen och den var ju helt magisk!


Jag är fullt medveten om upphovsrätt osv. Och jag förstår om detta inlägget kanske blir låst eller borttaget, men om någon vänlig själ skulle sitta på lite ljud eller så så vore det högst uppskattat att för min egen del få höra det! Så skriv gärna här i så fall eller skicka ett PM!

3
Dubbningar och röster / Bamsebjörns Bilderbok
« skrivet: 7 juli 2019 kl. 00:16:36 »
Hej! Är det någon annan som minns denna danska serie som visades i Sverige första gången sent 90-tal? Den har gått i repris vid ett par tillfällen, senast sent 2000-tal vad jag kan se.

Denna serie var bland det första jag spelade in på VHS själv, och det finns en hel del sentimentalt värde till serien, men bandet slängdes tyvärr av misstag vid ett tillfälle, tillsammans med andra inspelade kassetter.

Det hade varit roligt om någon fortfarande hade denna serie inspelad, och kunde dela med sig av den. Jag har sökt väldigt länge efter den men utan lycka tyvärr.

4
Off-topic / SV: Rugrats, svenska avsnitt
« skrivet: 6 oktober 2018 kl. 23:49:40 »
Avsnitten på min VHS är:

4. The Inside Story (Handling: Chuckie råkar svälja ett vattenmelonfrö och tror att den kommer att växa i magen. Därför tycker Angelica att de ska gå in i Chuckies mage och hämta fröet.)


Åh! Vad heter den vhs-utgåvan? Så ska jag hålla ögonen efter den mest pga det avsnittet :)

5
Off-topic / SV: Rugrats, svenska avsnitt
« skrivet: 20 september 2018 kl. 00:19:41 »
Tror jag har två avsnitt inspelade från TV4.

Kolla gärna upp det om du har möjlighet :) Kul att se vilka det är du har.

6
Off-topic / SV: Rugrats, svenska avsnitt
« skrivet: 19 september 2018 kl. 21:39:21 »
Jag kan (ifall ni inte vet det) tipsa om att ett gäng avsnitt av Rugrats släppts på VHS. Jag har själv "Vad en Rugrat bara måste göra" hemma, men har tyvärr ingen möjlighet att göra kopior idagsläget. :/


Det har jag sett! Du råkar inte veta hur många VHS-volymer det finns på svenska?

Vilka avsnitt innehåller det bandet du själv har? Ifall jag ska hålla utkik ^^

Ett par av de avsnitten jag minns skarpt är de med Reptar på is, Monstret under Chuckies säng samt avsnittet när de är inne i Chuckie för att hämta något frö... Även "The last babysitter"

Jag har tänkt vänta tills jag hittar dessa avsnitt på svenska innan jag ser dem igen :)

Serien gick ju några år in på 2000-talet också, och jag minns att Dill, Tommys bror som föds i Rugrats-filmen, är med i de avsnitten.

7
Off-topic / Rugrats, svenska avsnitt
« skrivet: 19 september 2018 kl. 02:52:22 »
Hej! Jag antar att vi är många som eftersöker svenska avsnitt av Rugrats, men råkar det finnas någon här på forumet som faktiskt har några avsnitt på svenska, som de kan tänka sig att dela med sig av? Det skulle betyda mycket! Väldigt tråkigt att denna serie är så svår att få tag på, trots att den sändes såpass länge.

Jag hade ett par band fulla med avsnitt när jag var mindre, men de försvann i en flytt, pga. Andra familjemedlemmars prioriteringar som resulterade i att många av mina gamla band slängdes på tippen, inkl. tv1000-dubben av Totoro, som jag lyckligtvis fått tag i via Dubbningshemsidan (Tack Daniel!)

8
Off-topic / SV: Homosexualitet m.m i filmer
« skrivet: 5 maj 2018 kl. 15:28:21 »
Tyvärr så är HBTQ-frågor fortfarande kontroversiellt.

När spelfilmsversionen av Skönheten och Odjuret släpptes förra året, lovade Disney en exklusivt "gay" scen, något som kanske varade i en sekund och som inte ens nödvändigtvis hade något med homosexualitet att göra.

Detta gjorde att många (kanske lite mer extrema) kristna i USA rasade över filmen, deras barn skulle inte få se den för att den skulle "warp their minds".

Jag tror dock absolut att dessa frågor stärker Disney i längden, och jag hoppas på att se mer av det, allra helst utan att det känns påklistrat, att de "måste" göra det.

9
Off-topic / SV: Efterlyser titeln på denna dubbade animerade serie (Koreansk?)
« skrivet: 16 november 2017 kl. 22:01:35 »
Jag hittade den! Det är en animerad serie från Nordkorea (Ja, enligt SMDB!) som på svenska heter "Den Kloka Myran", och som gick i 4 delar 1997, på SVT1.

10
Off-topic / Efterlyser titeln på denna dubbade animerade serie (Koreansk?)
« skrivet: 15 november 2017 kl. 22:58:54 »
Det här är en del av ett avsnitt jag har på ett gammalt band. Jag har själv inga minnen av att ha sett den här serien på tv, utan jag har bara det här avsnittet att gå efter.

Introt är inte med tyvärr, så jag kan inte ens se originaltiteln, men någon här i gruppen kanske har svar? I eftertexterna står det att det är Eurotroll som dubbat den.

Jag gissar att detta band är inspelat ca 95-98


Här är ett klipp jag spelat in med min mobil riktad mot tv:n. Inte den bästa lösningen, jag vet, men i alla fall.

https://www.youtube.com/watch?v=cWyqnWNTLS8&feature=youtu.be

11
Off-topic / SV: Efterlyser tecknad barnserie från ca. år 1999-2003
« skrivet: 22 oktober 2017 kl. 21:46:27 »
Det råkar inte för den delen finnas någon som har något eller några avsnitt på svenska inspelade av denna serie? (Thomas og Tim) Vore väldigt roligt att få uppleva versionen man själv såg!

12
Off-topic / SV: Efterlyser tecknad barnserie från ca. år 1999-2003
« skrivet: 22 oktober 2017 kl. 21:41:57 »
Tack så mycket hörni! Det var den serien jag var ute efter :)

Jag och kompisen tänkte inte på samma serie, så är det någon som minns en serie där en karaktär eller bikaraktär har klubbfot, så tipsa gärna ;D

13
Off-topic / Efterlyser tecknad barnserie från ca. år 1999-2003
« skrivet: 22 oktober 2017 kl. 03:58:38 »
Hej!

För ett tag sedan stötte jag på en gammal tecknad serie (sent 90-tal, tidigt 00-tal?), som jag genast kände igen. Den handlade om två pojkar och en flicka. Ena pojken och flickan var jämngamla och den andra pojken var antingen en något yngre, eller mer åt bebis-hållet, med napp i munnen och ett surt uttryck. Jag har letat och letat men jag hittar ingen som helst information om denna serie, jag minns inte heller vart jag såg den som liten, men det borde varit SVT, Bolibompa. smdb visar ingen information om Bolibompas egna tablå från ca. 2001 och framåt, så det är svårt att efterlysa det där.

Det jag kan tänka mig är att programmet inte har någon djupare story, utan den handlar bara om dessa barn och vad de upplever tillsammans, typ.

Jag tror pojkarna var skalliga båda två.

Animationsstilen var något "ful", och karaktärernas ansiktsuttryck var nog lite överdrivna, lite lik denna bild, fast inte alls lika detaljerad teckning överlag.  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b2/Cedric_cover.jpg

En kompis minns det som att den ena pojken hade klubbfot. Jag minns som sagt han med nappen som ständigt sur.

Jag kan minnas fel om tjejen också, det kan avra så att det egentligen handlade om dessa två killar.

Det jag minns ifrån klippet jag såg på youtube, så lekte de tarzan eller liknande, de var bland träden i alla fall.

Ingen aning om serien var svensk eller (mest troligt) av öst-europeiskt ursprung. Jag minns den som stum, och inte dubbad, men jag kan ha fel.

Mer information kan jag tyvärr inte ge, men fråga mig gärna om saker som kan vara viktiga att veta! Hoppas nån kan hjälpa mig!

14
Dubbningar och röster / SV: I Mumindalen
« skrivet: 5 september 2016 kl. 17:47:24 »

Det hade varit intressant att veta om det fanns fler olistade DVD-utgåvor samt vilka avsnitt de sista DVD-utgåvorna jag listade innehåller.
Har du fått tag i någon info kring DVDn "Mumintrollet lär sig flyga"? jag skulle verkligen vilja veta vilket avsnitt som är bonusavsnitt på den dvdn. Väldigt synd att det inte står vilket avsnitt som är bonus, som det gör på "Mumintrollet"-volymerna.

15
Dubbningar och röster / SV: Ska man dubba all slags film?
« skrivet: 31 december 2014 kl. 23:22:38 »
South Park borde också dubbas.

jag vet att detta är gammalt men jag blev helt mållös av det jag nyss läste. Menar du, på riktigt, att South Park ska dubbas? Har du sett serien?

Sidor: [1] 2 3 ... 6