Josefin

Författare Ämne: Trailern i Recensionerna.  (läst 1498 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Elios

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 5 103
 • Kön: Man
  • Visa profil
Trailern i Recensionerna.
« skrivet: 19 juli 2010 kl. 03:19:23 »
Varför är det alltid dansk text eller tal på trailerna i recensionerna? ???

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 10 846
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Trailern i Recensionerna.
« Svar #1 skrivet: 19 juli 2010 kl. 04:04:56 »
Trailerna som visas på recensionssidorna kommer från sajten Filmtrailer.se och dess systersajter. Det finns motsvarande sajter i ett flertal länder (Sverige, Danmark, Finland, Holland och England), som alla innehåller en mängd olika trailers. Dubbningshemsidan är en av många sajter i Skandinavien som har samarbetsavtal med Filmtrailer.se, och därför visar trailers från deras sajter.

Jag har ställt in så att den i första hand letar efter trailer för aktuell film på den svenska sajten, och om filmen ifråga inte finns med där så letar den i resterande sajter och använder den första där filmen ifråga finns representerad. Om jag inte minns fel så är prioriteringsordningen följande:
Sverige => England => Danmark => Holland => Finland

Danska trailers ska alltså bara visas om filmen ifråga inte finns med i vare sig den svenska eller brittiska sajten. Problemet är bara det att den danska Filmtrailer-sajten har betydligt fler trailers än den svenska, och därför blir det att ganska många visas från den danska sajten (och där har de flesta dansk text eller danskt tal). Bl.a. är det enbart den danska sajten som har med filmer som släppts direkt på DVD, medan den svenska enbart har biovisade filmer. Dessutom är det enbart den danska sajten som har Disney-filmer representerade, då Disney inte velat samarbeta med svenska Filmtrailer.

Men jag håller med att det på sistone verkar vara en orimligt stor övervikt med danskspråkiga trailers; fler än vad det varit tidigare. Jag ska ta och kolla upp om det har uppstått någon bugg, eller om det verkligen stämmer att ingen av de danskspråkiga trailerna finns med på den svenska sajten.

Det är dock inte alla som är på danska, så problemet gäller inte samtliga. På recensionen för Äntligen midsommar visas till exempel en svenskspråkig trailer som kommer från den svenska sajten (åtminstone i skrivande stund).

Det är för övrigt värt att påpeka att sökandet och visandet av trailers sker helt automatiskt på alla sidor, då jag har ett skript som letar igenom Filmtrailers databaser och väljer trailer att visa utifrån den svenska titeln och originaltiteln. Därför uppstår det ibland problem att det är en trailer för en annan film med samma titel som visas; något som tyvärr inte går att göra något åt då recensionssidorna visar innehåll från en databas och inte är individuellt designade och kodade. Ibland kan det också uppstå problem att filmer har lagrats under en annan titel i Filmtrailers databas än vad jag angivit, och att de därför inte hittas åt.