Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Franska filmer på SVT Play  (läst 265 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Anders M Olsson

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 3 059
  • Kön: Man
    • Visa profil
    • Disneyania / D-zine
Franska filmer på SVT Play
« skrivet: 7 november 2021 kl. 07:28:44 »
SVT har i dagarna lagt upp ett helt knippe klassiska franska filmer på SVT Play, och de kommer att finnas tillgängliga under två månader framöver.

Det är lite lustigt att SVT tydligen köper in stora mängder material som de inte tänker visa i de linjära kanalerna, utan bara på SVT Play. Har de verkligen så gott om pengar? Tidigare var SVT Play mest ett komplement till de linjära kanalerna, men numera tycks det i mångt och mycket stå på egna ben som en självständig streamingtjänst.

Här finns många fina filmpärlor, men jag skulle speciellt vilja nämna två av mina favoriter:
Paraplyerna i Cherbourg
och
Flickorna i Rochefort

Båda filmerna har Catherine Deneuve i en av huvudrollerna. I Flickorna i Rochefort delar hon rampljuset med sin syster Françoise Dorléac som omkom tragiskt i en trafikolycka bara ett år efter att filmen hade spelats in, och innan den hade hunnit få biopremiär i Sverige.

« Senast ändrad: 7 november 2021 kl. 07:33:03 av Anders M Olsson »