Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Kalle Anka reser Västerut  (läst 1346 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad gorehound

 • Retrofanatiker
 • Fullständig medlem
 • ***
 • Antal inlägg: 137
  • Visa profil
  • Youtube-kanal
Kalle Anka reser Västerut
« skrivet: 7 september 2012 kl. 01:10:14 »
Under tidigt 90-tal såg jag tecknad film på kanalen Filmnet som heter Disneys Rootin' Tootin' Roundup (Kalle Anka reser Västerut på svenska). Jag är rätt säker på att den ska finnas bland de gamla kassetterna här hemma. Jag kommer dock inte ihåg om den sändes dubbad eller inte, är det möjligtvis någon som har mer info om denna?

Av det lilla jag minns så handlar det om en äldre anka som berättar om livet i Vilda Västern och hans avsky om hur stadsbygget förstör landskapet etc. Det fungerar på ungefär samma sätt som Adventures of Chip n Dale där man lägger in äldre Disneykortfilmer, fast i det här fallet med västern-tema.

EDIT:
Det verkar även finnas en alternativ titel enligt SMDB; Kalle Anka och Långben i Vilda västern, men denna sändes senare på 90-talet, kanske var det då den dubbades?
« Senast ändrad: 7 september 2012 kl. 01:15:04 av gorehound »

Inloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 12 973
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Kalle Anka reser Västerut
« Svar #1 skrivet: 7 september 2012 kl. 02:00:12 »
Jag kommer väl ihåg Disney's Rootin' Tootin' Roundup, och jag är ganska säker på att jag också ska ha den filmen inspelad på något gammalt VHS-band. Det här var ju egentligen en TV-film från 1990, producerad av och för amerikanska Disney Channel, och en av flertalet tecknade Disney Channel-filmer som FilmNet sände. Den här filmen har väl såvitt jag vet aldrig släppts på VHS eller ens visats på någon annan kanal i Sverige.

Jag är i alla fall 99% säker på att åtminstone sändningen jag spelade in var i engelskspråkig originalversion med svensk text. Jag vet dock inte huruvida jag spelade in filmen från sändningsomgången 1991 (då den kallades Kalle Anka reser västerut) eller från sändningsomgången 1996 (under titeln Kalle Anka och Långben i Vilda västern) - jag tror nämligen att jag bara märkte VHS-bandet med Disney's Rootin' Tootin' Roundup utan någon svensk titel. Men ifall jag spelat in någon form av trailers eller tablå före eller efter, så går det kanske därigenom att utröna om jag spelat in den 1991 eller 1996.

Visst kan det tänkas vara så att en av visningsomgångarna var i dubbad form, men personligen är jag misstänksam på att filmen inte dubbades alls. De flesta av Disney Channel-filmerna som FilmNet sände var i textad originalversion, och bl.a. minns jag att de sände Goofy's Guide to Success från 1990 som var i textad originalversion.

För övrigt är det intressant att notera att det på bio visades en kortfilmssamling vid ett par tillfällen under 1970- och 1980-talet som också hette Kalle Anka reser västerut, men den biofilmen hade såvitt jag kommer ihåg ingenting med Disney's Rootin' Tootin' Roundup att göra. Originaltiteln på bioprogrammet var Disney Diamond Jubilee, och biofilmen var delvis dubbad (3 av de 9 kortfilmerna var dubbade till svenska medan resten hade engelskt tal och svensk text).