Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Avsnittstitlar Ducktales + Räddningspatrullen

Startat av Igthorn, 29 januari 2013 kl. 18:21:42

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Igthorn

Hojt. Har försökt hitta de svenska episodnamnen på ett par avsnitt Ducktales och Räddningspatrullen. Gäller dessa avsnitt:

*Räddningspatrullen:
The S.S. Drainpipe
The Last Leprechaun
A Wolf In Cheap Clothing

*Ducktales:
Allowance Day
The Good Muddahs
Scroogerello

Daniel Hofverberg

Den svenska titeln på Räddningspatrullen-avsnittet A Wolf in Cheap Clothing är Vargens nya kläder. De andra två avsnitten har jag tyvärr inte sett på SVT, och det är ju bara SVT som haft utsatta svenska titlar.

Tyvärr vet jag inget om titlarna på DuckTales-avsnitten, då jag främst sett och spelat in serien på TV3 (som del av Disneys frukostklubb) som aldrig haft utsatta svenska titlar.

Erika

Jag lyckades hitta två olika svenska titlar på "Scroogerello" i Svensk mediedatabas. "Den knasiga drömmen" (som användes på gammal videoutgåva från ca 1990) och "Farbror Joakims dröm" (användes på en nyare videoutgåva från 1993). De två andra avsnitten kunde jag inte hitta något om.   

Jag hittade även lite information om "Piff och Puff - Räddningspatrullen".

"Räddningspatrullen"-avsnittet "The S.S. Drainpipe" kallades "På kryss i kloaken" på en videoutgåva från ca 1992. Avnittet "The Last Leprechaun" verkar ha kallats för "Det magiska trollet" på en videoutgåva som kom omkring 1991.

Igthorn

Toppen. Tackar så mycket. Blir jag lite ömm.. visare iaf. :)

Igthorn

#4
Noterade att jag saknade svensk titel på två Bumbibjörnarna också samt Dark wing Duck

A Gummi's Work Is Never Done
Queen of the Carpies


DWD: Twin Beaks (fått för mig det är "Växter och utomjordingar")
Något ni känner till?

Daniel Hofverberg

Tyvärr har jag inga titlar på Bumbibjörnarna-avsnitten.

Men Darkwing Duck-avsnittet Twin Beaks hade den svenska titeln Tvillingbergen när den gick på SVT. När serien gick på FilmNet (i betydligt större skala än på SVT) hade avsnitten inga svenska bildversioner, och såvitt jag hittar hade det här avsnittet ingen namngiven svensk titel i tablåerna. Jag är osäker på om avsnittet namngavs i FilmNet Magazine på den tiden eller inte, men i nästan samtliga fall där det funnits namngivna svenska titlar i FilmNets tablåer (och/eller FilmNet Magazine) överensstämde de med SVTs titlar; så det borde vara Disneys officiella svenska avsnittstitlar.

Tyvärr är det ju bara några få avsnitt av Darkwing Duck som släpptes på VHS, och det var "bara" 50 avsnitt som visades på SVT (blandade avsnitt från säsong 1 och 2). På FilmNet vet jag med 100% säkerhet att alla avsnitt utom 4 från säsong 1 och hela säsong 2 har sänts, men fyra av säsong 1-avsnitten är jag osäker på som jag inte lyckats hitta åt inspelningar av. Säsong 3 dubbades tyvärr aldrig till svenska.

Igthorn

Tack Daniel. Jag får nöja mig med det och kanske hitta på egna titlar så länge, även om det förståss varit spännande att se vad originalöversättarna hittat på. Ibland dyker det upp en del minnesvärda titlar.

Elios

Många av avsnitten namn hittas ju på Disney Plus! ^^

Zebastian

Citat från: Elios skrivet 14 augusti 2022 kl. 03:58:56Många av avsnitten namn hittas ju på Disney Plus! ^^
Ja men många av dem gjordes speciellt för Disney+. Varför svarar du nio år senare förresten?

Elios

Citat från: Zebastian skrivet 14 augusti 2022 kl. 04:02:44Ja men många av dem gjordes speciellt för Disney+. Varför svarar du nio år senare förresten?
Dem fanns nog redan.