Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Hur hittade du Dubbningshemsidan?  (läst 3219 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad TonyTonka

 • Nostalginisse och Disneyfanatiker
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 4 559
 • Kön: Man
 • Dizzy <3
  • Visa profil
  • Min blogg
Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« skrivet: 6 juli 2013 kl. 03:29:44 »
Hur och när hittade du Dubbningshemsidan?

Själv upptäckte jag sajten som 10-åring år 2005 i skolan, och fick lov att skriva ut typ fyra recensioner på recensionssidan, tyvärr så var jag så klumpig så att jag råkade skriva i 4000 kopior (obs! jag är inte säker på exakt hur många papper det var, men jag tror runt fyratusen) av alla recensionerna i stället, så att det blev lite mycket papper, men jag minns att jag älskade att sitta där med alla papper och läsa Daniels recensioner :D

Forumet upptäckte jag år 2007, och år 2008 (för fem år sedan) blev jag medlem.  :)
« Senast ändrad: 6 juli 2013 kl. 03:33:06 av TonyTonka »
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Utloggad Cadpig

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 509
 • Kön: Man
 • Jag är Naproks... Det är Skorpan baklänges!
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #1 skrivet: 23 juni 2015 kl. 11:10:13 »
Hmmm. Jag kan inte dra mig till minnes hur jag hittade sidan... Men det var nog 2005 för mig också och gissningsvis i samband med min upptrappade besatthet av Puhs film om Heffaklumpen som även tände ett intresse för röstskådespelare i allmänhet och röstskådespelare som jobbat med Puh i synnerhet.Medlem blev jag i april 2006.

Utloggad E

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 174
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #2 skrivet: 25 januari 2019 kl. 16:06:46 »
Gammalt Ämne

Jag hittade forumet runt 2013-2014 av en slump. Men jag blev medlem 2018
« Senast ändrad: 24 september 2021 kl. 09:47:21 av E »

Utloggad Jabberjaw

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 736
 • Jag får ingen respekt, yuck,yuck,yuck
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #3 skrivet: 25 januari 2019 kl. 20:29:46 »
Jag tror att första gången jag trillade in på detta forum var 2010 när jag sökte på gamla Bambi. Jag var då helt övertygad om att jag hade hittat någon riktigt unik VHS-film eftersom jag inte vid tillfället kunde hitta något om 1994 års felutgåva med orginaldubbningen. Sökte nog också efter "Landet för Längesedan" och Oliver och Gänget samt Dumbo eftersom jag hade alla dessa inspelade från SVT med vad som visade sig vara orginaldubbningarna.

Just då hittade jag som sagt inte mycket och var inte särskilt långvarig visit. När jag själv började ta tag i letandet och startade mitt samlande för första gången trillade jag av en ren slump in på trackern Tecknat.net som tråkigt nog inte finns längre  :-[.. detta var någon gång runt 2013 och väl där började jag skapa mig en uppfattning om olika serier som sänts, begrepp på saker som "Media Dubb" och "Eurotroll" som tidigare bara varit #¤!?% okända fabler.

Väl på Tecknat.net pratade man mycket om dubbningar och det blev automatiskt att jag sökte mig hit till Dubbningshemsidan. Jag startade min första Youtube kanal runt 2015 som tyvärr blev nerstängd pga copyright strikes. Så nu går jag under namnet Jabberjaw från Hanna-Barberas tecknade TV-serie och tittar in flera gånger om dagen på forumet och läser trådar och gamla inlägg.  ;D

Utloggad Elios

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 5 703
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #4 skrivet: 25 januari 2019 kl. 21:58:42 »
Jag tror att första gången jag trillade in på detta forum var 2010 när jag sökte på gamla Bambi. Jag var då helt övertygad om att jag hade hittat någon riktigt unik VHS-film eftersom jag inte vid tillfället kunde hitta något om 1994 års felutgåva med orginaldubbningen. Sökte nog också efter "Landet för Längesedan" och Oliver och Gänget samt Dumbo eftersom jag hade alla dessa inspelade från SVT med vad som visade sig vara orginaldubbningarna.

Eller ja du menar 1972 års omdubbning av Dumbo förmodar jag! ;)

Utloggad Elios

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 5 703
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #5 skrivet: 25 januari 2019 kl. 23:05:46 »
Men självklart ska jag med dela med mig. Nu i sommar är det 10 år(!)  ;D som jag har varit medlem här.
Jag kom ihåg att jag vid sommaren 2008 började tänka väldigt mycket på det här med röster och har länge känt igen den och den rösten. Minns jag hade en gammal film på VHS med Action Man som jag såg på år 2006, som ju heter ACTION MAN ROBOT ATTACK! där jag i slutet kunde se där det stod övriga röster men inga uppgifter om dubbningsbolag etc. men att en av rösterna där var Claes Ljungmark och tänkte hmm knappast många vet vem han är och vips ca 1,5 år senare var han med och spelade Hästen i Andra Avenyn på SVT. Sen blev han mer och mer känd.
Men jag kan erkänna att jag hade väldigt svårt att känna igen hans röst där och i diverse serier som han var med i. Men han var med gäst i något barnprogram på SVT som jag tror hette Hotell Kantarell??
där han spelade någon arg gubbe som skulle checka in.
Sedan allt tiden gick kommer jag med ihåg jag såg Melodifestivalen 2006 tror jag där Andreas Nilsson spelade ett Microstativ. För att med senare uppträda med Anders Lundin och Janne Åström tror jag i någon pausunderhållning.
Där mina föräldrar visste vem han var och att han gjorde rösten till Kalle Anka. Och med att jag lärde mig att Kim Sulocki gjorde rösten till Svampbob Fyrkant och att Tommy Nilsson, Pernilla Wahlgren också gjorde röster etc.
Men det var på allvar då 2008 då jag hade jobbigt i skolan innan sommaren blev mobbad
och ja den värsta tiden i mitt liv utan tvekan som jag under sommaren eller ja på våren då som vi hade skaffat Canal Digital, som då innebar att vi äntligen fick Cartoon Network som jag så alltid älskat.
Där såg jag mycket på Ed, Edd n' Eddy som jag kände igen fler och fler röster. Som ju då var röster man växt upp med som barn.
Så kände jag en dag för att undersöka vem gör egentligen den här och den här rösten!?
Jag tyckte ju vissa röster var lika och man kände ju igen att t. ex. så spelades ju Ed av samma som spelade Johnny Bravo liksom det kunde man ju inte ta miste på.
När jag då gick in på wikipedia såg jag att där stod att en viss Mikael Roupé spelade Edd (Dubbel-D) och Stefan Frelander spelade både Ed och Eddy. Jag liksom bara va!? Är det sant?
Jag tyckte väl dem lät lika men trodde inte det var samma person sen undersökte jag med där det stod lite andra namn som Gizela Rasch, Lena Ericsson, Dan Bratt, Håkan Mohede etc.
Så när jag gick in och kollade Mikael Roupé så såg jag att han gjorde rösten till många roller på Cartoon Network.
Blev oj är det med han som alltså gör Mojo Jojo. Trodde att han lät så ljus som han gör i Edd. Jag hörde ofta hans ljusa röst som en elefant i Johnny Bravo där jag kom ihåg att han nämnde Arne Weise hehe.  ;D
Man kan ju med höra att det är han men att han bara förställde rösten litegrann.
Samma var det ju med t. ex. Dan Bratt att han gjorde rösten till både Professorn och Borgmästaren i Powerpuffpinglorna.
Likadant med Gizela Rasch att hon kunde spela en kille var mig en överraskning i både Dexter och Kevin. Hade hela tiden trott att det var en kille.
Men ja så när jag då var på Mikael Roupés wikipedia sida så blev jag ju mer och mer nyfiken.
Kommer t. om. ihåg att min nästa yngsta faster (har 4 :D) var på besök hos oss och undrade varför jag sökte på han eller kollade in och så. Sa mest att jag bara kollar runt.
Sen kom jag ihåg min pappa sa hans namn i någon situation men kollade väl på sökhistoriken antar jag.
Så en dag upptäckte jag med den tyvärr nedlagda hemsidan omfilm.net det var där jag kanske t. om var samma dag som jag kollade på Roupé på wikipedia, där jag såg massor jag klickade bara in mig på den och den serien så stod lite röster där och så lärde jag mig mer och mer om vad rösterna hette och lärde mig mer och mer.
Lärde mig aha heter han som gör Scooby-Doo så och gör även Mikael Roupé rösten till Snurre Sprätt och Daffy Anka. Det var verkligen där och då mitt intresse till både film och dubbning väcktes till liv.
Själva sidan fungerade ju lite som filmtipset kan man säga där man kan betygsätta en film och kommentera den.
Minns jag ville bli medlem där men vågade inte vara det själv så jag frågade runt lite och så min mormor ville dock inte men till slut så nappade min syster.
Kom ihåg att mitt användarnamn där var sob_elle eller sobelle kommer inte riktigt ihåg men det var en kul sida. Det var också typ en grön prick vid avatar om man var bra aktiv eller så. Ifall ni minns denna sida så skriv gärna det. ;D
Vid det tillfället så tror jag ibland att jag råkade titta förbi Dubbningshemsidan ibland och så.
Men jag var ju helt jävla galen i Ed, Edd n' Eddy vid det här laget som 14-åring var det ju mitt favorit program så ville inte missa ett endaste avsnitt.
När jag med såg Space Jam på omfilm.net så kommer jag bara ihåg nostalgin att fan jag måste se den igen så jag önskade mig den i födelsedagspresent när jag skulle fylla 14 och jag fick den
så såg den direkt och oj vad många minnen som då väcktes till liv.  ::)
Fick även minns jag filmerna Små Soldater, Mus i sitt eget hus och även ett Ben 10 spel på Playstation 2.
För att inte tillägga även The Shaggy Dog fick jag av en kompis som var med när jag då hade ja ''kalas'' eller fest vad man nu vill kalla det för när man går i 8:e klass.

Men när då 2009 bytte skola så var det då jag upptäckte mer av den så kallade Dubbningshemsidan.
Jag kollade på Svenska Röster & Credits där jag såg alla filmer och serier där jag gick igenom alla filmer och kollade runt på typ Discshop och googlade överallt vilken är denna och denna film.
Det var även där jag fick nostalgin för Joe Jättegorillan men det har jag skrivit i ett annat ämne här på forumet hur jag köpte den och tog med den till skolan och vi tittade på den.
Iallafall upptäckte jag många härliga filmer där och tänkte för mig själv att: ''Jag ska fanimej se ALLA!'' eller ja att jag och ''min fru/framtida flickvän'' ska se alla från A till Ö.
Jag började jakten på bl. annat Änglahund och hittade på Tradera där jag fick fram några filmer.
Såg med att administratören stod det hette Daniel Hofverberg och tänkte att fan det låter som en trevlig prick. ;)
Så jag beställde hem en massa filmer som både mina föräldrar och mormor betalade så jag fick se dem. De mesta var på VHS och det var nice. Härlig nostalgi känsla det ja. Men under den här tiden med framåt våren så tröttnade jag fan på Ed, Edd n' Eddy och kände det var fan inte roligt längre. Det kändes helt plötsligt så jävla barnsligt och trist. Och hade istortsett sätt alla avsnitt och ja då tröttnar man till slut tro mig. Men jag kollade in filmen dem släppte 2009 och tänkte när den gick då på våren att perfekt slut på en ja ''bra'' serie så laddar vi om med ett nytt kapitel I guess.
Men jag fortsatte jakten på att hitta alla filmer på svenska röster & credits så på sommaren där fortsatte det och vi hade skaffat hund och ja Michael Jackson dog! Nej men det hände mycket då och när vi var vid en stuga utanför Orust i Göteborg och det måste ha varit i Juli 2009 som jag då upptäckte detta fantastiska forum som jag såg att här diskuterades det flitigt med vem gör den och den rösten och jag registrerade mig här då som Elios efter mitt egna namn Elias som jag kände kan vara ett bra användarnamn med då jag tänkte hmm Tonytonka som egentligen heter Tony så ja det fick bli det och det första ämnet och inlägget jag startade var detta:
http://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=937.msg7886#msg7886
Och ja jag hade köpt den filmen där Robert De Niro och andra var med så jag såg den men såg att den inte var med på svenska röster och credits så därför registrerade jag mig här och kollade om någon annan visste och ja tack Erika för din tid och hjälpte mig lista ut vilka vissa av rösterna gjordes av. Sen bara fortsatte det och fortsatte.
Vill med tillägga att eftersom jag alltid varit så fascinerad av själva omslaget på en film (typ en affisch), så gjorde jag som så att jag hade precis börjat med mitt numera gamla Facebook konto där jag då bestämde mig för att spara bilder på alla filmerna från A-Ö på svenska röster och credits i en mapp där man då kunde klicka förbi aa där är den och den. Kul var det.  ;D
Jag fortsatte med jakten mer och mer på alla filmer men som sagt så växte jag ifrån det och nöjer mig idag med bara några av filmerna då jag mer är intresserad av mer vuxna filmer med bra skådisar. Helst action då förstås.  ;D
Men jag klagar självklart inte i dem filmerna som finns i creditsavdelningen idag.  ;)
Och idag lever vi i ett helt annat samhälle och det känns bra ändå att ha växt ifrån lite det med att behöva köpa alla filmer på dubbningshemsidan, alltså dom man kan få tag på givetvis.  :P Att bara nöja mig med ett litet urval.  ;D

Japp det är så jag upptäckte både Dubbningshemsidan och detta forum! ;D
« Senast ändrad: 17 maj 2019 kl. 21:06:50 av Elios »

Utloggad TecknatÄlskare

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 504
 • Never Give Up
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #6 skrivet: 26 januari 2019 kl. 00:32:19 »
Trots att det är mindre än två år sedan jag hittade sidan så kommer jag inte riktigt ihåg hur jag hittade Dubbningshemsidan. Tror jag sökte på något med tecknat med mera, sen läste jag väl några trådar och tyckte det var intressant.

Utloggad Lilla My

 • Certifierad Nörd och Grinolle
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 310
 • Damn it, Jim
  • Visa profil
  • Youtube-kanal
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #7 skrivet: 6 april 2019 kl. 02:58:01 »
Ville få tag på äldre versioner av Disney-filmer. Har fortfarande inte fått detta, knasigt nog, ca åtta år senare  ;D

Richardo

 • Gäst
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #8 skrivet: 18 april 2019 kl. 12:30:27 »
Jag hittade webbsidan genom en sökmotor och orden "dubbning svenska".

Utloggad Gustav Jonsson

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 290
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #9 skrivet: 15 augusti 2020 kl. 22:52:45 »
Jag hittade Dubbningshemsidan när jag letade efter sångtexter till Bumbibjörnarna introt Jag tror det var i november 2018 Och sedan blev jag medlem i december

Inloggad Hey Arnold på svenska

 • Hey Arnold på svenska.
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 960
 • Kön: Man
 • Söker efter Hey Arnold avsnitts på svenska.
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #10 skrivet: 15 augusti 2020 kl. 23:09:27 »
Har hittat förut sidan för en tids sen när jag sökte efter Hey Arnold.
Men jag blev medlem bara för några korta dagar sen, när jag fick känslan att kanske kan man hitta svenskdubbade avsnitt från Hey Arnold :)
Jag har fått kontakt av personer här, så jag håller tummarna och hoppas att snart kommer jag få se Hey Arnold på svenska :)
Lycka är när några kan skicka svenska avsnitts från Hey Arnold till mig.

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=12183.msg87048#msg87048

Utloggad pumpk1nhead

 • Relativ nykomling
 • *
 • Antal inlägg: 29
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #11 skrivet: 15 augusti 2020 kl. 23:09:56 »
Via tecknat.net!

Utloggad MOA

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 5 602
 • Kön: Kvinna
 • See You Next Mission
  • Visa profil
  • MOAVideoGamer
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #12 skrivet: 15 augusti 2020 kl. 23:33:15 »
Under 2019 upptäckte jag denna sida men postade aldrig något.
Under året postade jag några inlägg som gäst & sen blev jag medlem

Utloggad gstone

 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 12 502
 • Jag har Aspergers och älskar film !
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #13 skrivet: 16 augusti 2020 kl. 20:03:19 »
Sök på en films namn och sedan " svenska röster" efter det

Utloggad Simon Axelsson

 • Filmfan
 • Hjältemedlem
 • *****
 • Antal inlägg: 2 392
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Hur hittade du Dubbningshemsidan?
« Svar #14 skrivet: 16 augusti 2020 kl. 20:23:37 »
Sök på en films namn och sedan " svenska röster" efter det

Vill minnas att det var samma för mig