Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Pokémon - The ORIGIN  (läst 1860 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad TBT_STR_QR

 • Seniormedlem
 • ****
 • Antal inlägg: 350
 • Kön: Man
  • Visa profil
Pokémon - The ORIGIN
« skrivet: 25 augusti 2013 kl. 18:39:43 »
Jag har just hört talas om att det lär släppas en ny Pokémon film som, konstigt nog, inte inkluderar Ash (Satoshi) som huvudperson. Det blir Red istället, från Pokémon Red/Blue spelen. Jag förmodar att det var en film och inte en serie,  fast  jag är inte säker vilket. Hitills släpps filmen endast på japanska den andra oktober. Tror ni att filmen lär dubbas till engelska, svenska etc, som alla andra Pokémon serier och filmer har gjort? Vilket dubbningsbolag tror ni kommer dubba filmen? Lär det bli samma bolag som dubbat alla de andra filmerna eller ett nytt?

Källan: http://www.youtube.com/watch?v=6m_985-nr78
Cartoon World Play-tecknad streamingtjänst:
http://cartoonworldplay.com/se/se.php

Classic Film Play-klassisk film streamingtjänst:
http://lyllosentertainment.com/classicfilmplay/se.php

LyllOs Entertainment:
https://lyllosentertainment.com

Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

Tom

 • Gäst
SV: Pokémon - The ORIGIN
« Svar #1 skrivet: 25 augusti 2013 kl. 19:19:30 »
Det är en Anime-special, ingen film. Tror inte vi kommer få den dubbad.

Utloggad Daniel Hofverberg

 • Administratör
 • *****
 • Antal inlägg: 13 159
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Pokémon - The ORIGIN
« Svar #2 skrivet: 25 augusti 2013 kl. 19:28:23 »
Det är alltid väldigt svårt att sia om vilka filmer som kommer att dubbas till svenska - det handlar ju främst om vad som faktiskt kommer till Sverige, på DVD och/eller TV.

Men då alla filmer och serier med Pokémon mig veterligen dubbats till svenska utifrån den engelskspråkiga dubbningen, så är det nog en förutsättning att den här filmen först släpps i något engelskspråkigt land med engelsk dubbning innan det kan bli aktuellt med svensk dubb. Dubbas den inte till engelska lär den med största sannolikhet heller inte dubbas till svenska.

Det är för övrigt lite märkligt att det är den engelskspråkiga versionen av Pokémon som dubbats till svenska; i synnerhet som den svenska dubbningen av de senaste 3 - 4 säsongerna av serien beställts och samordnats av det japanska produktionsbolaget och med japaner som producenter och kreativa ledare.

Sen dess att produktionsbolaget i Japan tog över ansvaret för alla världens dubbningar av Pokémon har de svenska dubbningarna gjorts av SDI Media, så jag förmodar att det kommer att fortsätta så även med eventuella kommande filmer.