Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Rainbow brite

Startat av quintero.barcelona, 12 februari 2014 kl. 15:17:15

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

quintero.barcelona

Är det någon som kommer ihåg den gamla serien/filmen om Rainbow brite?
Vet att jag skall ha långfilmen hemma någonstans "Rainbow brite och jakten på stjärnljuset"
Har för mig att serien hette "Regnbågsbarnen" nånting... Intressant var den i vilket fall hehe

Experten

Jag har faktiskt "Rainbow Brite och jakten på stjärnljuset"...
Dock har jag inte sett den på flera år så jag har helt och hållet glömt bort filmen...

Cadpig

Vet inte om jag såg serien som barn, men har för mig att den visades på Barntrean mot slutet av dess existens.

Soker_rainbowbrite

Hej!

Jag har länge sökt efter rainbow brite med den Svenska orginaldubbningen. Jag har en kopia av denna filmen på en bränd DVD som tyvärr börjar bli lite för sliten för att rädda.

Jag har varit i kontakt med KIT som dubbade denna initialt, men blev refererad hit. Är det någon som har denna på någon DVD/VHS alternativt en kopia på datorn som man kan ta del av/köpa? Den verkar synnerligen svår att få tag i.

Tack på förhand!

Daniel Hofverberg

Jag förmodar att du syftar på VHS-dubben av Rainbow Brite från 1980-talet, som Kit & Co. gjorde? I så fall tror jag att jag ska ha VHS-utgåvorna med alla avsnitt; åtminstone vet jag att jag har en del av dem. Jag vill tyvärr minnas att de var ganska slitna, så osäkert hur kvaliteten är, men om inte annat bör säkerligen åtminstone ljudet gå att rädda för att kunna synka till någon av DVD-boxarna.

Just nu håller jag dels på att flytta till en ny lägenhet, och dels har jag datorstrul då min stationära dator (eller åtminstone dess hårddisk) verkar hålla på att lägga av. Därför kan jag tyvärr inte kolla upp det här närmare jusr nu eller digitalisera mina VHS-ex, men kommer givetvis att göra det när jag har tid och möjlighet. Jag gör gärna kopior åt dig om och när jag lyckas att digitalisera mina kassetter. :)

Omdubben från TV3, som jag gissar att Mediadubb International dubbade, har jag däremot redan digitaliserat.

Soker_rainbowbrite

Tack för svar!

Ursäkta om jag var otydlig, men jag letar faktiskt efter filmen som gjordes med dubbning av KIT.

Här är IMDB-entry av filmen: http://www.imdb.com/title/tt0089877/ på svenska heter den "RAINBOW BRITE OCH JAKTEN PÅ STJÄRNLJUSET"

Daniel Hofverberg

Ursäkta missförståndet. Långfilmen Rainbow Brite och jakten på stjärnljuset (som liksom VHS-dubben av TV-serien gjordes av Kit & Co. hos Videobolaget) har jag en mycket risig kopia av - det går att se, men är ingen toppenkvalitet. Ljudet är dock relativt bra, så egentligen hade man behövt synka om ljudet till den amerikanska DVD-utgåvan - något jag hittills inte haft ork eller tid att göra...

Vill du fram tills dess ha en kopia av mitt risiga ex är det dock inga problem, och känner du för att synka är du mycket välkommen att göra det (i vilket fall jag gärna skickar en svensk ljudfil till dig).  :)

Soker_rainbowbrite

Hej!

Jag skulle vara jättetacksam om jag fick en kopia av vad du har, den jag har hackar sig nämligen igenom hela filmen och helt sonika hoppar över delar så allting är bättre än det.

Hur ska vi lösa det rent praktiskt? Rippar du den och skickar över internet eller gör du en VHS-kopia och postar? Oavsett vad så betalar jag gärna för arbetet och porto. Kan swisha dig. :)

Soker_rainbowbrite


Rainbowbrite

Hej! Ramlade på denna konversationen i min jakt på Rainbow brite-filmer med svenskt tal. Hur gick det för dig, fick du ihop nån bra version? I såfall är jag mycket intresserad av att köpa en kopia :)

gstone

Jag vill ha en VHS med Rainbow Brite !

gstone

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 30 oktober 2016 kl. 02:45:14
Ursäkta missförståndet. Långfilmen Rainbow

Brite och jakten på stjärnljuset
(som liksom VHS-dubben av TV-serien gjordes av Kit & Co. hos Videobolaget) har jag en mycket risig kopia av - det går att se, men är ingen toppenkvalitet. Ljudet är dock relativt bra, så egentligen hade man behövt synka om ljudet till den amerikanska DVD-utgåvan - något jag hittills inte haft ork eller tid att göra...

Vill du fram tills dess ha en kopia av mitt risiga ex är det dock inga problem, och känner du för att synka är du mycket välkommen att göra det (i vilket fall jag gärna skickar en svensk ljudfil till dig).  :)

Jag vill ha en kopia :D

gstone

Jag skulle vilja köpa Rainbow Brite och jakten på stjärnljuset  p
å VHS !

Var kan jag göra det ?

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet 11 februari 2021 kl. 13:57:32
Jag skulle vilja köpa Rainbow Brite och jakten på stjärnljuset  p
å VHS !

Var kan jag göra det ?
Jag rekommenderar att du håller koll på exempelvis Tradera regelbundet. Så sent som för 3 - 4 månader sedan fanns det mer än ett exemplar av den filmen till salu (eller via auktion) på Tradera, så är man beredd att acceptera ett kraftigt överpris är det förmodligen inte jättesvårt.

Men billigt blir det verkligen inte - jag har hittills inte lyckats hitta någon Tradera-auktion eller försäljning som stannat på under 600 kr; vilket i mina ögon är på tok för dyrt för en VHS-film... :(

Dessutom kan man inte vara säker på vilket skick filmerna är i. Jag köpte en sådan för 600 kr för ungefär ett halvår sedan, men den led tyvärr av stora ljudstörningar och åtminstone på min videobandspelare kunde jag inte få till ett bra ljud... :'(