Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Små Einsteins  (läst 1289 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Anders M Olsson

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 2 527
  • Kön: Man
    • Visa profil
    • Disneyania / D-zine
Små Einsteins
« skrivet: 10 mars 2014 kl. 12:51:57 »
Till min förvåning hoppade SVT över ett avsnitt av Små Einsteins förra veckan. Avsnitt 9 sändes den 2 mars följt av avsnitt 11 den 9 mars.

Jag frågade på tittarservice varför, och fick svaret att de hade plockat bort avsnitt 10 eftersom det innehöll faktafel.

Man skulle gärna vilja veta vad det är för faktafel som är så grovt att avsnittet måste utgå. En sak är säker - de flesta avsnitten av Små Einsteins innehåller mer eller mindre grova fel, men kan ändå sändas. Man får se det som fantasier som ligger väldigt, väldigt långt från fakta. Naturligtvis finns geografiska landmärken, musik och konst på riktigt, men det är väl ungefär så långt som sanningen sträcker sig...

Det gick ju bra att visa avsnittet hösten 2006 när serien sändes första gången. Om jag ska göra en gissning är det troligare att avsnittet innehåller något som med dagens mått mätt inte anses politiskt korrekt än att det innehåller rena faktafel. Om man är lite överkänslig kan man lätt se spöken överallt, t.ex. i ansiktet på den första draken som June möter...

Avsnittet heter Lilla draken / Dragon Kite och finns på DVDn Små Einsteins: Legenden om den gyllene pyramiden.

Det kan även ses på engelska på YouTube:
http://youtu.be/VP1SOWMcdWA