Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Berättarröster i CD-skivor  (läst 1282 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Elias Prenbo

  • Gäst
Berättarröster i CD-skivor
« skrivet: 24 april 2016 kl. 16:44:05 »
Jag försöker att identifiera vissa berättarröster i CD-skivor av Disneyfilmer.

Jag minns att Ingemar Carlehed var berättarröst i Aladdin, samt Lejonkungen 2 Simbas Skatt och så minns jag även att Gösta Pruzelius var berättare till Dumbo, som hade 1972-års dubbning. Även Monica Forsberg var berättare i Ett Småkryps Liv.

Det finns även vissa CD-skivor där en karaktär från filmen varit berättare och det är Djungelboken (Gösta Pruzelius, rösten till Bagheera), AristoCats (Hans Lindgren, rösten till Roquefort), Robin Hood (Rolf Bengtsson, rösten till Alan i dalen), Pongo och De 101 Dalmatinerna (Anders Öjebo, rösten till Pongo själv).

Jag undrar om något vet några mer?

Jag har försökt att identifiera berättarrösten till Lejonkungen, men lyckas inte riktigt sätta fingret på det, den finns på YouTube: www.youtube.com=RAddm_6sqi0.

Utloggad Erik Friman

  • Seniormedlem
  • ****
  • Antal inlägg: 280
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: Berättarröster i CD-skivor
« Svar #1 skrivet: 26 april 2016 kl. 08:31:12 »
Jag har försökt att identifiera berättarrösten till Lejonkungen, men lyckas inte riktigt sätta fingret på det, den finns på YouTube: www.youtube.com=RAddm_6sqi0.
Det är Hans Gustafsson med sin vanliga röst. Om man tänker honom som var berättare i visa musiksagor under 80-talet som ex den här:
https://www.youtube.com/watch?v=7r7IcUODsbA