Författare Ämne: Lambert Det Fåraktiga Lejonet  (läst 788 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Elias Prenbo

  • Gäst
Lambert Det Fåraktiga Lejonet
« skrivet: 6 juli 2016 kl. 21:55:50 »
Hittade ingen tråd om denna kortfilm från Disney.

Jag har aldrig sett denna film i svensk dubbning (bara i originalspråk på YouTube ett antal gånger), så nu är jag intresserad av en sak.

Har filmen dubbats till svenska? Isåfall, när dubbades den och vilka gör rösterna? (naturligtvis till berättaren, samt Herr Stork, det är bara de som pratar i filmen).

Utloggad Daniel Hofverberg

  • Administratör
  • *****
  • Antal inlägg: 7 366
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: Lambert Det Fåraktiga Lejonet
« Svar #1 skrivet: 6 juli 2016 kl. 22:31:33 »
Ja, Lambert - det fåraktiga lejonet har dubbats till svenska. Den finns åtminstone med på DVD:n Walt Disney Sagobibliotek volym 5 (tillsammans med några andra klassiska kortfilmer) och är där svenskdubbad. Tyvärr fanns det inga tillförlitliga dubbcredits med på den DVD:n, utan bara en lång lista på röster i grupp vars tillförlitlighet nog bör ses som tveksam.

Jag skulle gissa att dubbningen borde ha gjorts för den DVD-utgåvan, då jag inte hittar något som tyder på att filmen använts i något äldre sammanhang med svensk dubb. Då DVD:n gavs ut 2005 innebär det således precis i gränsen mellan KM Studios "era" och Sun Studios, varför man inte kan veta med säkerhet vilket dubbningsbolag som gjort dubben. Jag frågade KM Studio om alla Walt Disney Sagobibliotek för ett par år sedan, och fick då svaret att de inte kunde hitta något i sina register om att de dubbat kortfilmerna för dessa volymer utan bara bonusmaterial för DVD:erna. Kanske betyder det att det var Sun Studio som dubbade Lambert the Sheepish Lion och övriga nydubbade kortfilmer i dessa volymer, eller så finns det bara inte arkiverat hos KM Studio under de titlarna (trots allt är det ju inte solklart vilken titel man ska söka under i arkiven när det gäller sådana här samlingsvolymer).

I och med att jag håller på att flytta till en ny lägenhet har jag tyvärr inte den här DVD:n tillgänglig, då den är överflyttad till min nya bostad medan datorn är kvar i min gamla, så därför kan jag tyvärr inte kolla på den för att höra om jag känner igen rösterna. Det får jag lov att återkomma med.

Elias Prenbo

  • Gäst
SV: Lambert Det Fåraktiga Lejonet
« Svar #2 skrivet: 6 juli 2016 kl. 22:49:32 »
Okej, men tack iallafall.