Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Tecknade ryska kortfilmer i jullovsmorgons programmet: Midvinterbio (1988-89)

Startat av dubbnings_proffsen, 7 februari 2017 kl. 17:18:03

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

dubbnings_proffsen

Hej

Jag är ute efter lite äldre tecknade ryska folksagor som var dubbade till svenska som har gått på Jullovsmorgons programmet: Midvinterbio med Lennart R. Svensson (1988-89)

Och bl.a. har jag lyckas få tag på en kortfilm med originaltiteln om Tuppen och hövdingen (Петух и боярин) (1986), som jag såg på ett inspelad videoband som vart överspelad på kort tid och sen såg jag den igen i repris, 5:e januari 1996.
Originalversion:
https://www.youtube.com/watch?v=7PZx0UwG4aQ

Om detta är nåt som ni kanske känner igen. Skulle vara roligt om det fanns nån på forumet som har den svenska dubben inspelad på VHS som skulle kunna tänka sig lägga ut den på Youtube?.

:) LEO

dubbnings_proffsen

Hej igen.

Jag har i alla fall kontaktat via mail till de på Öppet arkiv.se, och bett de kolla på efter svenska credits till den ryska kortfilmen. Och
de har kommit fram till:

Svensk titel: Den listiga tuppen

Svenska röster: Jan Nygren & Fillie Lyckow-Widding
Svensk bearbetning: Ragna Nyblom

Sändes på Midvinterbio (1988-1989) den 6:e januari 1989.

:) LEO