Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Dubbning - verkligen kulturskatter?  (läst 552 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

  • Gäst
Dubbning - verkligen kulturskatter?
« skrivet: 3 oktober 2017 kl. 10:25:20 »
Är dubbning och dess röstskådespelere verkligen kulturskatter som Christian Hedlund hävdar? Är det allmänt erkänt, eller är det något som bara Hedlund själv hävdar utan något erkännande eller evidens från kulturhistoriker?

Utloggad Daniel Hofverberg

  • Administratör
  • *****
  • Antal inlägg: 11 779
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: Dubbning - verkligen kulturskatter?
« Svar #1 skrivet: 3 oktober 2017 kl. 11:17:02 »
Såvitt jag vet finns det väl ingen vedertagen definition på ordet kulturskatt, och vad man läser in i det - frågar du 10 personer lär du sannolikt få 10 olika svar.

Således blir det omöjligt att dra någon slutsats om vad som faller inom det begreppet, utan det handlar i mångt och mycket om tycke och smak. Jag tror knappast att någon kulturhistoriker ens har tagit upp konceptet dubbning i någon avhandling eller dylikt, men huruvida det betyder att de inte anser dubbning som kulturskatter eller bara inte har tänkt tanken får du nog fråga kulturhistorikerna själva om...

Följaktligen blir det här en omöjlig fråga att besvara, då man kan läsa in lite vad man vill i begreppet och det mestadels handlar om eget tyckande vad man klassar som kulturskatter.