Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Dubbning o skådespeleri - tidningar och annat  (läst 324 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

  • Gäst
Dubbning o skådespeleri - tidningar och annat
« skrivet: 30 september 2018 kl. 10:39:08 »
Som ni alla kanske redan känner till har Christian Hedlund flitigt predikat i sin podcast att dubbning ska ha större plats i Sveriges kulturlandskap, där han har föreslaget att flitiga röstskådespelare ska hyllas med en nån form av statyett under gala-liknande förhållanden, likt Kristallgalan. Jag ser inga motsättningar alls för det och ser inga förhinder med det. Go for it, som amerikanerna säger. Anlita någon att skapa en statyett, en jury och hyr en lokal.

Frågan blir snarare följande: Vem ska stå för kalaset? Att hålla en gala eller mindre sammankomst kostar en slant.

En annan sak man kan göra för svensk dubbnings-kulturen är att ge ut en mindre tidning, digitalt och/eller fysiskt, en gång i månaden eller så där man uppmärksammar, kritiserar och hyllar olika insatser. Med dagens teknologi kostar det knappt ett öre, om man utesluter elens kostnad.