Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Kidnappningen

Startat av Lilla My, 11 juli 2012 kl. 02:36:52

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Lilla My

Jag undrar lite smått (som vanligt) om det går att få tag i Kidnappningen (Porwanie w Tiutiurlistanie) med svenskt tal någonstans? Försökt ett bra tag utan resultat, eller bara fått med polsk dubbning. Skulle vara mycket tacksam för att få tag i denna igen!

Mysan

#1
Det finns en film som heter Kidnappningen (Gunnar Ernblad, Peter Harrysson och Beatrice Järås mfl dubbar). Är det den du söker?

Jag skickar dig ett pm

Daniel Hofverberg

Kidnappningen släpptes på VHS i Sverige 1987 av Wendros, men jag kan inte hitta något som tyder på att den ens släppts någon mer gång. Den har tyvärr inte släppts på DVD i Skandinavien, och jag hittar inget som tyder på att den ens släppts på DVD i något annat land än hemlandet Polen.

VHS-utgåvan är förstås utgången sedan decennier tillbaka, så det är begagnatmarknaden som gäller för att kunna få tag i den. Man får med andra ord ta till sajter som Tradera eller Blocket, second hand-butiker (typ Myrorna) eller loppmarknader. Tyvärr är det inte lätt att hitta åt så här gamla VHS-filmer någonstans, och jag har själv letat efter den här filmen i ett års tid utan framgång.

Mysan

Den som jag har är märkt Videopocketklubben, (wendros dubbning)

Elios

Kan man fortfarande få tag på Kidnappningen någonstans?


Daniel Hofverberg

Citat från: Elios skrivet  5 december 2021 kl. 03:46:44
Kan man fortfarande få tag på Kidnappningen någonstans?
Kan och kan... Kidnappningen har tyvärr aldrig släppts på DVD, och finns heller inte på någon streamingtjänst. Filmen släpptes på VHS 1987 av Wendros, och senare även av Videopocketklubben med annat omslag (men samma dubbning). För att få tag i den är det alltså bara begagnade VHS-exemplar som gäller, exempelvis via Tradera, second hand-affärer och loppisar (men så här års är det ju ont om loppisar...).

Jag är ganska säker på att jag ska ha ett exemplar på VHS, troligen från Videopocketklubben, och kan vid tillfälle gärna digitalisera den till DVD om du är intresserad. :)

Kidnappningen är alltså en polsk tecknad långfilm från 1986, som heter Porwanie w Tiutiurlistanie i original och är producerad av Studio Filmów Rysunkowych:
https://www.imdb.com/title/tt1399070/reference

Citat från: Elios skrivet  5 december 2021 kl. 03:48:36
Är det denna?? https://osc.boavideo.com/product_info.php?products_id=33607&osCsid=d93375d38d3ead27b7b2127390366cd2
Nej, det där är en annan film som råkar ha fått samma svenska titel. Det här är rätt film:
https://osc.boavideo.com/product_info.php?products_id=32645&osCsid=d93375d38d3ead27b7b2127390366cd2
(Förutom att det bara är ett omslag, och Boavideo har alltså inte hela filmen i dagsläget)