Admin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Soscla

Sidor: [1] 2 3 ... 24
1
Filmer och TV-serier / SV: Cruella (2021)
« skrivet: Idag kl. 16:45:38 »
Emma Stone är för ung! Vi behöver fler gamla härliga skurkar, ge roller till de äldre skådisarna också!

2
Filmer och TV-serier / SV: Vem är bäst som Bamse
« skrivet: Igår kl. 15:39:04 »
Egentligen är Olof bäst, men jag ger min röst till Peter Haber för jag tycker han gör ett utmärkt jobb i filmerna!

3
En grud som slåss in pansarvagn mot Hitler

En Disney film om en lönnmördare

En Disney film 15 års gräns

Visst att det vore intressant men det kommer aldrig hända. Barnen är ju deras största kassako så att inte låta dem se filmen i fråga vore att skjuta sig i foten.

Jag vet inte riktigt vad jag vill se, kanske nåt från Mesopotamien? Jag vill ha nåt som är en saga som bara är en trevlig saga utan att peta in metatext med "ska du börja sjunga nu, prinsessan?"-kommentarer. Den där nya filmen (det kanske var Pixar) som började med enhörningar i ett magiskt land såg jättelovande ut men sen visade det sig att även sagolandet har hamnat i "modern tid" så det finns flygplan och huvudpersonstrollet lyssnar på sin iPod. Snark!

4
Off-topic / SV: Världens högsta bergochdalbana
« skrivet: 31 juli 2019 kl. 22:22:56 »
Intressant program på SVT Play:
Världens högsta bergochdalbana: :o
https://www.svtplay.se/video/19787388/omojlig-ingenjorskonst/omojlig-ingenjorskonst-sasong-3-varldens-hogsta-bergochdalbana

Programmet innehåller dessutom några scener från en betydligt blygsammare bergochdalbana, den nu 105 år gamla banan på Tivoli i Köpenhamn. Den har jag åkt åtskilliga gånger, och där går nog gränsen för vad jag själv skulle våga åka i... :)

Jag åkte bergsbanan på Tivoli för bara nån vecka sen. Skitkul, men det bästa är ju arbetarna som sitter i vagnen och bromsar! De gör det till en show och de var sååå coola!

5
Off-topic / SV: Twlight
« skrivet: 31 juli 2019 kl. 14:43:29 »
Om jag återgår till ämnet; tänkte lyssna igenom Twilight-böckerna efter jag är klar med min nuvarande ljudbok. Är det mest värt att lyssna på engelska originalet eller ska jag satsa på den svenska översättningen?  :)

Vilken lyssnar du på nu? :D Jag har bara läst i papper så har ingen åsikt, dock fått för mig att jag på gamla dar fått koncentrationssvårigheter så att svenska är lättare för mig att fatta. Samt är partisk till översättningsskrået (är översättare) så skulle rösta på svenska  ::). Tror inte språket är direkt fullt av poetiska formuleringar som man går miste om.

(Orelaterat, men vad tycker du om att man säger att man läser en bok även om det är i ljudboksformat? Tycker att det funkar, för själva "läsandet" innebär ju bara att man tillgodogör sig texten på nåt sätt...)

6
Dubbningar och röster / SV: När/Hur blev ni intresserade av dubbning
« skrivet: 31 juli 2019 kl. 13:11:05 »
När jag hörde att Sailor Moon lät precis som Jessie i Pokémon och kugghjulen började snurra.

7
Off-topic / SV: Twlight
« skrivet: 31 juli 2019 kl. 13:03:50 »
Hur gick vi från Twilight-böckerna till dödsstraff?? Jag hade kul när jag läste Twilight, de är underhållande och lättlästa. Perfekta ungdomsböcker, om man kanske tar dem med en nypa salt. Filmerna är lite sega, men har många ikoniska scener och har gjort ett stort kulturellt avtryck och det är väl bra?
Lite ledsen över att ni inte gillar Lindgren, förstår inte hur det ens är möjligt. Hon är ju vår nationalskatt.

(Och man ska inte döda och tortera folk man inte gillar, utan ge dem kärlek och förståelse. Att visa barmhärtighet är otroligt svårt, tänk bara så svårt det är att förlåta nån som varit dum mot en, men så bra det kan bli i slutet!)

8
Off-topic / SV: nakenhet i tecknad film för barn (!)
« skrivet: 24 juli 2019 kl. 13:21:47 »
Nakenhet i tecknad film ämnad åt barn har förekommit i t.ex Asterix 12 stordåd, med scenen med gudarna där Afrodite är helt naken.

Jag har två frågor.
Första frågan: Finns det fler tillfällen där det förekommer nakenhet i tecknad film för barn? (viktigt: Tecknade filmen måste vara ämnad åt barn, annars är det nånting helt annat  :-[)
Andra frågan: Hur tillåter censuren att en film får G-rating trots att det finns en naken kvinna och hur tänker skaparna när man lägger till nakenhet?

Länk för Asterix-scenen - vid 59:20: https://www.youtube.com/watch?v=s7uw9zQBNOk

Afrodite är väl knappt aldrig ordentligt påklädd på alla sina statyer, så varför skulle hon vara det nu?  ;) Och man ser ju bara lite rumpa och sideboob, väldigt tamt tycker jag. Sånt finns i massor av andra filmer,  kommer visserligen inte på så många på rak arm, men rumpa: Miguel och Tulio springer nakna genom skogen i Vägen till El Dorado och i Prinsen av Egypten är väl Moses naken lite då och då?
Taran och den magiska kitteln har en allvarligt bystig häxa som trakasserar barden vad jag minns. Visserligen är hon påklädd, men det är knappt.

9
Filmer och TV-serier / SV: Sorgliga filmer
« skrivet: 24 juli 2019 kl. 13:07:13 »
Har väldigt lätt för att gråta, men bara för att jag gråter betyder det inte att jag tycker det är över-sorgligt.

Den film jag gråtit mest till nu på senaste tiden är The Silent Voice / Koe no Katachi. En anime-film som handlar om mobbning och självkänsla. Den fick mig att gråta vid ett par tillfällen, men det fanns två tillfällen då jag satt och hulkade och nästan var tvungen att stänga av för det gjorde så ont att se. Mycket tack vare hon som röstskådespelar en av huvudpersonerna, som är döv. Hennes röst skär rakt in i hjärtat på mig...

För er som är intresserade, dock kan vissa scener i klippet räknas som spoilers och det blir en annan känsla när man följt karaktärerna genom hela filmen. Jag rekommenderar filmen verkligen, hela  ligger ute på Youtube både med engelsk tal och text (föredrar den textade dock, mest p.g.a. Shoko's röstskådespelare :-* ).

Scenen som fick mig att gråta som ett barn ( FYI; hon försöker säga "förlåt", om och om igen. ): https://youtu.be/43jPLg8l_y8?t=126

Nej fy fan för A Silent Voice! Jag visste ju att den skulle handla om mobbning men det var så VÄLDIGT mycket mobbning. Jag mådde nästan lite illa. Sjukt bra, ja! Sjukt jobbig ja!

10
Filmer och TV-serier / SV: Avengers: Endgame
« skrivet: 9 juli 2019 kl. 09:48:18 »
Jag tyckte Far from home var trevlig och rolig, men Homecoming var nog snäppet vassare för mig.

11
Dubbningar och röster / SV: Gay människor
« skrivet: 7 juli 2019 kl. 20:59:32 »
Inte riktigt dubbning, men Mark Levengood har ju läst in alla Muminböcker på ljudbok...

12
Dubbningar och röster / SV: Kön
« skrivet: 7 juli 2019 kl. 20:57:24 »
Det finns väl nån (typ datoranimerad) barnserie med ett rött flygplan som var en pojke i original som blev en flicka på svenska? Har inte mer koll än så haha!

13
Dubbningar och röster / SV: Hajar som. Hajar
« skrivet: 7 juli 2019 kl. 20:55:35 »
Jävla du argument.

Folk tar för läytt illa up idag och der är deeras fel inte dom som gör mediat. Sluta säja att saker är ratistika och sexistska Du är dum. Sluta klaga på allt !

Draktränarn är skräp . Sex humor ska vara i barn film !

Tycker mest det är du som verkar ta illa upp när folk säger att de inte gillar Hajar som hajar. Lilla My var bara väldigt saklig och förklarade vad hon tyckte utan större känslosvallningar (som jag tolkade saken).

14
Off-topic / SV: Udda tecknat
« skrivet: 7 juli 2019 kl. 20:45:57 »
Sex off-screen? Det låter inte möjligt, det är ju barnpro---VAD I HELAAAAA!! Hahahaha! Hjälp jag var inte beredd på det där! Sjukt kul!

15
Dubbningar och röster / SV: Coolaste gäströst i animerad film?
« skrivet: 4 juli 2019 kl. 09:26:55 »
Jag höll på att ramla av stolen när Skansen-Jonas dök upp i Hitta Doris! Bästa, mest passande rösten nånsin!

Sidor: [1] 2 3 ... 24