Admin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Disneyfantasten

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Off-topic / Bolibompa
« skrivet: 21 september 2020 kl. 22:11:27 »
Jag startade en ny tråd då jag inte kom på var jag skulle fråga detta…

Är det någon som minns vem som spelade Giraffen som under en period var med i Bolibompa? (tror det var ca 2000-2001-2002) Jag har ett minne av att jag såg en giraff på Bolibompa när jag var liten, det var egentligen en kvinna i giraffdräkt och hon höll en giraffdocka i handen…

2
Off-topic / Angående husdjurshållning
« skrivet: 30 augusti 2020 kl. 22:32:25 »
Jag äger inga husdjur själv av flera logiska anledningar, bl.a. att man måste lägga ansvar, komma ihåg att mata dem, osv.

Men tänkte att det vore trevligt att prata med de som har husdjur eller kan tänka skaffa sig ett…

Jag har här lite info om husdjurshållning;

(många av dessa meningar har jag lånat från Lilla Djursjukhuset som jag sett på SVT Play, men som utgick dagsskiftet fredag/lördag denna vecka)

Sköldpaddor;

Ska man ha en sköldpadda som husdjur ska man först och främst tänka på att det finns många olika sorters sköldpaddor och om man ska ha en landsköldpadda så ska man först och främst tänka på att inte välja de större sorterna, det är få hushåll som kan ha det.

Man ska också tänka på att landsköldpaddor är faktiskt jättesvårskötta, det stor man inte, många säger som när man pratar om, "ja men min får bara gurka och den har klarat sig på det i flera år", och det gör de också men de tar lång tid att dö på sig, vilket innebär att det är ett väldigt svårskött djur och egentligen ett ganska olämpligt husdjur och så till vidare men är man beredd att ta reda på jättemycket, man tar reda på jättemycket om kost, UV-ljus, ska de ha kalcium? föda, osv. när man tycker att man är påläst så kan man läsa på en gång till och då gäller det framförallt när det gäller sköldpaddor så är det mycket som handlar om kosten, alltså maten, att det är rätt föda och UV-ljus som det heter det är som solen ger som vi blir solbrända av på sommaren, det behöver också sköldpaddor, det är livsnödvändigt…

Ormar;

Hur vet man hur stort terrariet ska vara?

Är den en meter lång så ska dess terrarium (alltså buren som ormen har kallas terrarium), dess bur ska vara minst lika lång som ormen är lång, alltså en meter om det är en meter och sen på höjden och djupet ska det minst vara halva ormens längd, alltså en halv meter, så ett terrarium som är en meter, en halvmeter djupt och en halvmeter högt kan alltså enligt lag och för ormens trivsel ha en Kungspytonorm som blir ca 100-200 cm lång.

Kan man skaffa en orm hursomhelst?

Det kan man, men då ska man tänka på en sak; olika delar av Sverige, beroende på om man bor högt upp i Sverige eller långt ner i Sverige, så är där olika kommuner och det är de som bestämmer om det krävs ett tillstånd för att ha ormar, annars är faktiskt Kungspytonormen en jättebra husdjursorm, den blir inte så stor och är en ganska lugn ormart, vilket är perfekt. Dock är det en tropisk orm som lever vilt i västra och centrala Afrika så man får också tänka lite på klimatet inne i terrariet.

Annars finns det även andra ormarter som kommer från t.ex. Nordamerika där vi på vissa delar har samma klimat som i Sverige, så de tål lite svalare, de tål kanske att värmelampan går sönder en dag, lite mer tåliga och till exempel en sådan är Majssnoken, det är en jättebra nybörjarorm.

Vad vissa djur INTE får äta;

Varför får inte hundar äta choklad?

Jo, det är utav två orsaker, framförallt;
- choklad innehåller väldigt mycket socker och fett
- det finns också ett (för hundar) giftigt ämne som kallas teobromin och om de får i sig för mycket av det kan de bli väldigt dåliga och de kan få problem med både kräkning och diarré och de kan t.o.m. dö av för mycket choklad helt enkelt

Här är en lista över det som hundar och katter INTE får äta;
- choklad (som sagt)
- druvor & russin
- tuggummi
- avokado och liknande grejer
- jordgubbar & hallon
- lök

Hamstrar, marsvin och kaniner ska man INTE ge citrusfrukter, för det är väldigt surt för dem, de kan också få problem med jästsvampinfektion och liknande i munnen…

Angående kattallergi;

Katterna utsöndrar ett ämne både genom saliv men också genom urinen och via huden som gör att människor kan bli allergiska mot dem och det är ett ganska så starkt ämne vilket gör att det är mycket vanligare att man blir allergisk mot en katt än en hund till exempel, så att man skulle absolut kunna prova, det finns fantastiska uppfödade och katthem som faktiskt lånar ut katter så att man faktiskt kan prova att låna hem en fin liten katt och testa och se hemma om det faktiskt fungerar och om man kan ha katten hemma, för det skulle vara väldigt ledsamt om man köpte en så här fin katt och sen inte kunde behålla den, så jag tycker absolut att om man verkligen vill ha en katt så tycker jag att man kan se om man inte kan låna en och prova först innan man faktiskt köper en.

Nakenkatten är fantastisk på många sätt och vis men de utsöndrar fortfarande de här ämnena via sin hud även om de har päls! (många tror att det sitter i själva pälsen, men det är långt ifrån bara där utan det produceras på många andra ställen i kroppen också, så de är jättefina och väldigt häftiga men man kan bli allergisk mot nakenkatter också)

Det som rekommenderas på prob är Sibirisk Katt, sedan finns det de som hävdar att Ragdoll också är en katt som man faktiskt skulle kunna prova sig på, så det finns ett antal kattraser som man skulle kunna prova, och Sibirisk Katt är en av dem, den är fantastiskt vacker!

Hamstrar;

Varför biter hamstrar?

Det kan vara många anledningar till att en liten hamster bits;

- Hamstrar är djur som egentligen lever på nattetid, vilket gör att ofta när man väcker hamstern eller när man tar kontakt med hamstern så finns det risk att man faktiskt väcker den och att den har lite dåligt morgonhumör, vilket kan göra att den nafsar till litegrann

- om man luktar väldigt hott om sina händer så kan hamstern tro att du faktiskt är mat istället för en människohand (så man ska alltså helst inte äta pizza och sedan sticka ner handen, det får man gärna göra men då ska man tvätta händerna innan så att man inte luktar så gott, för då kan det bli att man blir "hamstermat")

Det är också viktigt att få sin hamster riktigt tam så man måste hantera dem mycket från dess att de är små!

Om man ska ha en hamster så måste man först och främst skaffa en bur av en tillräckligt bra storlek för att hamstern ska kunna leva och bo i, ett litet hus eller ett litet bo där de kan lägga sig till rätta och sova när de vill och så att de får strån eller sprö i buren och att man är noga hemma med att hamstern är ganska så känslig, framförallt så måste man tänka på att ha en ganska så jämn temperatur!

Hamster är inget bra förstagångsdjur, det finns många andra typer av djur och små gnagare som man skulle kunna tänka sig istället, marsvin till exempel är ett fantastiskt djur som är större än hamstern och de är vakna på dagtid och lite lättare att hålla och hantera och kanske göra tama på ett annat sätt än vad en hamster är!

Kaniner;

Kan man klippa klorna på sin kanin?

Absolut! Man måste och kan och ska ta förvana att titta på sin kanins klor med jämna mellanrum för att se om de börjar bli för långa! För kaniner som lever i fångenskap använder inte riktigt sina kloroch sliter inte sina klor på samma sätt som en kanin i det vilda, där de gräver och håller på, det ska de egentligen göra, då att en kanin som bor hemma ska man absolut titta på klorna och klippa!

Kaniner är fantastiska djur, de är jättemysiga och man kan ju välja ras på kanin beroende på vad man vill ha, kaniner kan bo inomhus i lägenhet och bli mer eller mindre som en hund, alltså att de blir rumsrena och går på lådan och du kan sitta och titta på TV med kaninen i soffan och de kan bli jättemysiga och sen kan man ha en utekanin som lever och bor utomhus och tycker att det är underbart, så där kan man välja lite beroende på vad man vill ha!

Det som är viktigt att tänka på när man skaffar en kanin är att en kanin lever ganska länge, vilket betyder att man kommer att ha ansvar för ett djur som behöver mycket skötsel och omvårdnad i hela sitt liv, dels gäller det att om man ska ha kaninen utomhus så ska det vara en stor bur med möjlighet så att den kan komma ut och röra sig fritt på gräset så att man kan komma ut med den i koppel eller ha en större rastgård till den och ska man ha den inomhus så måste man kaninsäkra sitt hem, för de är ganska duktiga på att gnaga på det mesta så att elsladdar osv. måste man se till att säkra så att kaninen inte kan komma åt och på något vis skada sig själv genom att tugga på någonting, så att man har lite arbete framför sig!

Det rätta sättet att hålla en kanin är under magen och rumpan och så kan man gärna ta kaninen tätt intill sig och låta kaninen få lov att sticka in huvudet under armen, då brukar de oftast bli lite extra trygga!

Håll aldrig en kanin bara i öronen! (alltså inga såna där trolleritrick)

Viktigast av allt är att hålla undertill, för om man bara håller framdelen så kan kaninen bli så rädd att den sparkar till och då kan den knäcka ryggen!

Har man varit ute kan man lätt få öronskabb och då blir det brunt i öronen och så kan kaninen klia sig där!

Tänderna är en annan viktig del av en kanins anatomi där de kan få problem för om de inte kan tugga maten får de snabbt problem med magen och tarmsystemet! Om better fastnat kan de få nabbar på kindtänderna för att de inte har slitit ner tänderna ordentligt, därför är det jätteviktigt att kaniner får hö så att de slipar ner tänderna!

Vad finns det för tydliga tups på att hur kaninen egentligen mår?

Ett viktigt observarotium är om kaninen slutar äta och då är det faktiskt ganska bråttom att komma in till veterinären för att få hjälp, då är det fara å färde!

De blir lätt spända i magen, de ska inte vara spända i magen, för de får lätt gaser och sen får de inte upp det andra håller och det tar stopp!

Eftersom kaniner är bytesdjur för andra djur i naturen brukar de normalt sätt inte visa att de är dåliga eller sjuka! De vill helt enkelt inte visa sig svaga! Så om du märker att din kanin inte verkar må bra måste du snabbt åka till en djurklinik, för då kan det vara ganska bråttom!

Två hiskliga skukdomar är Kaningulsot och Kaninpest, det är inget man vill ha på sin kanin! Det förekommer först och främst i södra delarna av Sverige, t.ex. Skåne! Både utekaniner och innekaniner bör vaccineras mot det!! Bägge dessa sjukdomar är dödliga!

Hästar;

Vad kan det bero på att vissa hästar inte vill ha sadeln på sig?

Det kan vara många orsaker men den vanligaste orsaken är att man tycker det är ett obehag när man drar åt sadelgjorden att den helt enkelt spänner för mycket i när man drar åt sadelgjorden att det helt enkelt spänner för mycket i när man drar åt sadelgjorden så att man kan pröva i att man gör det lite försiktigt att man tar och spänner gjorden ett hål efter det andra, det kan ibland också vara en annan orsak att de kanske har ont i magen, men då får man ju tillkalla en veterinär som hjälper en att titta om det är det som är problemet!

Det är också ganska vanligt att hästar blåser upp sig när man ska sadla på dem, så man får bara ta det lite lungtoch vänja dem lite långsammare och ta det nätt upp så att säga!

Hästar har framtänder, sen är det ett område i munhålan som som inte har några tänder, och sen går det lite längre bak i munhålan har vi kindtänderna! Med framtänderna river de av gräset och transporterar tungan det in till det område d'r de inte har tänder och där kan hästen med tungan separera och sortera om de vill ha kvar det som är kanske obehag och stickande så kan man peta ut det på sidorna och det som är gott och det som de vill ha i sig tuggar de och så skjuter de det bakåt med tungan till kindtänderna och där maler de sönder maten tills att det kan sväljas ner till magen!

(OBS! allt får inte plats, resten kommer i nästa inlägg!)

3
Dubbningar och röster / Pluk och Hans Bärgningsbil
« skrivet: 23 augusti 2020 kl. 19:41:01 »
Skulle uppskattas om någon kunde fixa credits till denna serie på Dubbningshemdidan…

Det är en serie med 4 stycken avsnitt och att döma av eftertexterna verkar den vara producerad av Warner Bros…

Det var längesedan denna serie gick på SVTB/Barnkanalen…

Jag minns att jag skymtade Jan Modin i rollistan, men i övrigt minns jag inte rollistan…

Jag tror förresten att serien inte alls har givits ut på DVD, helt säker är jag dock inte…

En bra serie förresten, ungefär som en "Mupparna", alltså blandning mellan riktiga människor och djurdockor som talar, bl.a. fiskmåsen Charlie, den där duvan som väntar på att hennes ägg ska kläckas, kackerlackan Sasha, den där långa hästen, en kanin, en ekorrpappa med sin unge…

4
Dubbningar och röster / Fuschia Den Lilla Häxan
« skrivet: 23 augusti 2020 kl. 19:34:52 »
Jag hittade inget ämne om denna film…

Jag längtar med spänning på att få se creditlistan här på Dubbningshemsidan, var längesedan den gick på SVTB/Barnkanalen, jag gissar att den aldrig givits ut på DVD men kan mycket väl ha fel…

Jag vill minnas att jag skymtade Maria Kihl i rollistan men är inte helt säker…

Förresten så är det lite lustigt att Walt Disney Pictures loggan syns i filmens början trots att den är producerad i Tyskland…

5
Dubbningar och röster / Zookeeper (2011)
« skrivet: 21 augusti 2020 kl. 21:49:11 »
Hittade inget ämne om denna film…

Vilka är rösterna i denna filmen?

Såg om filmen idag men kunde inte riktigt placera rösterna även fast de lät bekanta…

Den verkar iallafall inte ha letat upp sig på Svenska röster & credits…

6
Off-topic / Angående släktingar
« skrivet: 4 augusti 2020 kl. 19:38:15 »
Tänkte att vi kunde diskutera vidare i detta ämne…

>Mamma = Mother

>Pappa = Father

>Dotter = Daughter

>Son = Son

>Moster/Faster = Aunt

>Morbror/Farbror = Uncle

>Mormor/Farmor = Grandmother

>Morfar/Farfar = Grandfather

>Kusin = Cousin

>Systerdotter/Brorsdotter = Niece

>Systerson/Brorson = Nephew

>Dotterdotter/Sondotter = Granddaughter

>Dotterson/Sonson = Grandson

>Gammelmoster/Gammelfaster = Great/Grand Aunt

>Gammelmorbror/Gammelfarbror = Great/Grand Uncle

>Gammelmormor/Gammelfarmor = Great Grandmother

>Gammelmorfar/Gammelfarfar = Great Grandfather

>Systerdotterson/Systersonson/Brorsdotterson/Brorsonson = Great Nephew

>Systerdotterdotter/Systersondotter/Brorsdotterdotter/Brorsondotter = Great Niece

Har jag missat några…?

I "DuckTales" så kallar är Fru Matilda "grandmother" till Anki, men här är det lite virrigt med vad hon egentligen är eftersom Matilda i gamla DuckTales kallas "farmor" och i nya kallas hon "mormor", så vilket är vilket egentligen?  ???

7
Christian Hedlund
- Andy = Andy-serierna
- Fåret = Ugglan & Company
- Zazu = Lejonkungen (2019)
- Steve = Drömparken
- Dromedaren = Deckar-Jack
- Lemuren = Deckar-Jack
- Sonic
- Benny = Lego Filmen 2
- Thomas = Pelle Kanin
- Emak = Grottmannen Dug
- Robin = Lego Batman
- Virgil = Thunderbirds
- SickZoo = Träd Fu Tom

Linn Ehrner
- Linn = Piratöarna
- Ines = Zorro Legenden Föds
- She-Ra

Annika Herlitz
- Elsa = Frost
- Mary Poppins = Mary Poppins Kommer Tillbaka
- Bianca = Snö+7
- Annie = Den Stora Nötkuppen
- Marimonda = Elena Från Avalor
- Hilde Dystergök = 7D
- Lydia Branwell = Shadowhunters
- Twilight Sparkle = My Little Pony The Movie
- Harriet = Andys Dinosaurieäventyr

Daniel Sjöberg
- Ville Kvickfot = Framåt
- Morrhår = Sofia Den Första
- José Carioca = Musse och Racergänget
- Hulken
- Victor Krum = Harry Potter och Den Flammande Bägaren
- Tony Stark = Iron Man Amored Adventures
- Chikatro Vizago = Star Wars Rebels

Säg till om ni kommer på fler karaktärer dessa spelat!  ;)

8
Dubbningar och röster / Röstskådespelare i svenska spelfilmer
« skrivet: 6 juli 2020 kl. 23:18:12 »
Ibland har det hänt att skådespelare i svenska filmer inte pratat utan låtit andra dubba karaktärerna, några sådana exempel;

Några filmer av Astrid Lindgren;

- Världens Bästa Karlsson = här spelas titelrollen av Jan Nygren (som även spelar Arga Gubben, Bonden och Polisen i På Rymmen Med Pippi Långstrump)

- Pippi Långstrump TV-serien = här spelas Dunder-Karlsson och Blom av Gösta Prüzelius och Hans Lindgren (bägge dessa medverkar även i långfilmen De Sju Haven där de spelar Sjörövar-Kalle och Sjörövar-Kapten Oskar, dessutom så spelar Lindgren också Doktorn i Emil-filmerna), Per Sjöstrand medverkar också i TV-serien där han spelar Kling

Vet någon fler exempel?

9
Som jag förstått det så streamas Country Bears på svenska här på Disney+, med en redan befintlig svensk dubbning… (att döma av rollistan så skulle jag gissa att den bör ha dubbats ca 2001-2002-2003-2004)

Enligt info så har Timon och Pumbaa försetts med tilläggsdubbning där Pumbaa precis som i Lejonvakten spelas av Gustav Levin…

Så då undrar jag följande;

- hur ser resten av avsnitten ut ur Säsong 3 av Timon och Pumbaa?

- är alla de tidigare dubbade avsnitten ur Timon och Pumbaa orörda?

- hur ligger det till med Darkwing Duck? (som aldrig dubbades vid Säsong 3 men som förhoppningsvis förses med tilläggsdubbning)Uppdelad från tråden om Disney+:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=5503.0


10
Filmer och TV-serier / Pop Culture skämt i familjefilmer/serier
« skrivet: 21 juni 2020 kl. 20:25:01 »
Jag tänkte först starta ett ämne med Pop Culture skämt i Disneys produktioner (inkl. Pixar och Mupparna), men kom på att det nog vore bredare med ett ämne där även DreamWorks, Don Bluth, Warner Bros, Nest Family Entertainment, Blue Sky Studios, Illumination Entertainment, Universal, 20th Century Fox, m.fl. kan få ingå, så jag valde "familjefilmer/serier"…

En Disneyfilm som innehåller mängder av skämt om Pop Culture är Zootropolis, där har de t.ex. Carrot istället för Apple, man ser björnar klia sig som Baloo i Djungelboken, man ser två elefant-flickor gå utklädda som Anna och Elsa ur Frost, man ser lampan ur Aladdin i Yaxs nudist-center, man ser tjuv-vesslan Duke Weaselton sälja filmer som Wrangled (Trassel), Wreck-It-Rhino (Wreck-It-Ralph), Pig Hero 6 (Big Hero 6), Meowana (Moana) och Floatzen 2 (Frozen 2), osv.

Även i Shrek-filmerna av DreamWorks förekommer en hel del Pop Culture skämt, däribland Burger Prince (istället för Burger King)

Likaså förekommer även sådana i en del TV-serier, ett sådant exempel är ett avsnitt ur Annedroider, där Shania (eller vad den där flickan hette) döper maskar; Snömask, Maskungen, Den Lilla Maskjungfrun, Lejonmasken…

11
Dubbningar och röster / Micke och Molle
« skrivet: 29 maj 2020 kl. 19:39:12 »
Jag hittade inget ämne om denna film…

De enda saker som fattas i creditlistan är vem som stått för "Musikalisk ledning", samt vilka som sjunger sången "Adjö Är Ej För Alltid"…

www.youtube.com/watch?v=k5Kp8d8fRrA (sjunger vid 3:03)

I övrigt det 13 skådespelare som har en roll var (okej, fyra av dem gör de två huvudrollerna både som barn och som vuxna), vilket gör det till en av de lättare dubbningarna att hålla reda på!

Förresten så var detta en av mina favoritfilmer som barn och jag älskar den fortfarande… (också en av de många bästa svenska dubbningar genom tiderna, mycket är förstås Doreen Dennings förtjänst)

12
Vet ni om det förekommit fall där en skådespelare hoppat in i en replik hos en karaktär som man ibland missat att dubba?

Enligt Alexander Lundahl så var så fallet hos titelrollen i Herkules (som i större delen av filmen spelas av Niclas Wahlgren, förutom i början där det är Nick Atkinson, plus Stefan Nykvist vid sång) där Daniel Bergfalk hoppat in i repliken "Kom igen Pegasus" när Herkules ska flyga iväg* för att stoppa Hades…

*Ja, Herkules kan ju naturligtvis inte flyga själv, men Pegasus är ju en bevingad häst och kan därmed flyga, alltså är det naturligtvis på honom som Herkules flyger…

Enligt TonyTonka kan så vara fallet även hos Bo Peep i Toy Story 2 vid repliken "Buzz" när Buzz Lightyear glider ner för stupröret för att försöka rädda Woody…

13
Dubbningar och röster / Speakers i trailers för biofilmer
« skrivet: 17 maj 2020 kl. 22:05:14 »
Här tänkte jag starta ett ämne där jag tar upp olika biotrailers, både de där jag vet och de där jag efterlyser…

Följande bio-reklamer vet jag att jag sett;

>Bernard och Bianca i Australien (svensk biopremiär 29 november 1991) = Roger Storm
(denna trailer förekommer på 1991-års VHS-utgåva av Den Lilla Sjöjungfrun)

>Peter Pan (svensk nypremiär på bio 31 juli 1992) = Peter Wanngren
(denna trailer förekommer på 1992-års VHS-utgåva av Farbror Joakim och Knattarna i Jakten på Den Försvunna Lampan)

>Skönheten och Odjuret (svensk biopremiär 20 november 1992) = Anders Öjebo
(denna trailer förekommer på 1992-års VHS-utgåvor av Askungen och Bernard och Bianca i Australien)

>Aladdin (svensk biopremiär 19 november 1993) = Mikael Roupé
(denna trailer förekommer på 1993-års VHS-utgåvor av Skönheten och Odjuret och Djungelboken, dessutom så återanvänds den även som videotrailer i 1994-års VHS-utgåva av Bambi)

>AristoCats (svensk nypremiär på bio 18 mars 1994) = Mikael Roupé
(denna trailer förekommer på 1994-års VHS-utgåva av Bambi)

>Lejonkungen (svensk biopremiär 18 november 1994)
i detta fall förekommer två trailers;
- en med "bakom kulisserna" (där Mikael Roupé är speaker) som används på 1994-års VHS-utgåva av Aladdin
- en som visar både "bio & filmmusiken" (där Roger Storm är speaker) som förekommer på 1994-års VHS-utgåva av Snövit och De Sju Dvärgarna)

>Pocahontas (svensk biopremiär 17 november 1995)
i detta fall förekommer tre olika trailers;
- en kort teaser på endast ca 20 minuter (där Roger Storm är speaker och Pocahontas har en kort replik av Myrra Malmberg), som används på 1995-års VHS-utgåvor av AristoCats och Mästerdetektiven Basil Mus
- en "musikvideo" variant (med sången "Färger i En Vind") (där Mikael Roupé är speaker och Pocahontas har en replik och likaså John Smith som där spelas av Anders Öjebo), som används på 1995-års VHS-utgåva av Lejonkungen, samt även på 1995-års VHS-utgåva av Djungelboken (spelfilmen från 1994)
- en "vanlig" biotrailer (med Jan Modin som speaker och autentiskt filmljud), som förekommer på 1995-års VHS-utgåva av Pinocchio

>Toy Story (svensk biopremiär 8 mars 1996) = Mikael Roupé
(denna trailer förekommer på 1996-års VHS-utgåvor av Micke och Molle och Pongo och De 101 Dalmatinerna, dessutom så återanvänds den även som videotrailer på 1996-års VHS-utgåvor av Pocahontas och Törnrosa, samt 1997-års VHS-utgåva av Aladdin och Rövarnas Konung)

>Ringaren i Notre Dame (svensk biopremiär 15 november 1996) = Johan Hedenberg
(denna trailer förekommer på 1996-års VHS-utgåvor av Pocahontas och Törnrosa, dessutom så används en "bakom kulisserna" variant på 1996-års VHS-utgåva av Toy Story, även där är Johan Hedenberg speaker)

>101 Dalmatiner (spelfilm) (svensk biopremiär 7 februari 1997) = Roger Storm
(denna trailer förekommer på 1996-års VHS-utgåva av Toy Story, samt 1997-års VHS-utgåvor av Aladdin och Rövarnas Konung, Dumbo och Den Otroliga Vandringen 2 På Rymmen i San Fransisco)

>Lady och Lufsen (svensk nypremiär på bio 25 juli 1997) = Johan Hedenberg
(denna trailer förekommer på 1997-års VHS-utgåva av Oliver och Gänget)

>Herkules (svensk biopremiär 14 november 1997) = Johan Hedenberg
(denna trailer förekommer på 1997-års VHS-utgåvor av Ringaren i Notre Dame, Kul Med Engelska: Familj och Mat, Kul Med Engelska: Kropp och Kläder, Quack Pack: Ärlighet Varar Längst, Bonkers: Ett Jobb För Bonkers, Filmen om Nalle Puh, 101 Dalmatiner (spelfilmen) och D3 The Mighty Ducks, troligtvis också Älskling Vi Krympte Oss Själva och James och Jättepersikan, äger ännu ej de sistnämnda men jag tror det iallafall)

>Den Lilla Sjöjungfrun (svensk biopremiär 30 januari 1998) = Roger Storm
(denna trailer förekommer på 1997-års VHS-utgåva av Lady och Lufsen, samt 1998-års VHS-utgåva av Askungen)

>Flubber (svensk biopremiär 20 mars 1998) = Roger Storm
(denna trailer förekommer på 1997-års VHS-utgåva av Lady och Lufsen, samt 1998-års VHS-utgåvor av Askungen, Lilla Djungelboken: Född Att Vara Fri och Mighty Ducks The Movie, dessutom så återanvänds den även som videotrailer på 1998-års VHS-utgåvor av Peter Pan, Taran och Den Magiska Kitteln, Herkules, Kul Med Engelska: Skola och Motsatser, Kul Med Engelska: Stad och Hus, Lilla Djungelboken: Det Var En Gång i Djungeln och Lilla Djungelboken: Monkey Business, plus 1999-års VHS-utgåvor av Nalle Puh: Det Stora Honungsrånet, Nalle Puh: Puh Bland Molnen, Nalle Puh: Nalle Puhs Stora Överraskning, Galen i Piff och Puff och Nalle Puh: Spökligt Roligt)

>Lånarna (svensk biopremiär 11 september 1998) = har ingen aning om vem speakern är
(denna trailer förekommer på 1998-års VHS-utgåvor av Djungel George, Peter Pan och Herkules)

>Mulan (svensk biopremiär 13 november 1998) = har ingen aning om vem speakern är
(denna trailer förekommer på 1998-års VHS-utgåvor av Herkules, Kul Med Engelska: Skola och Motsatser, Kul Med Engelska: Stad och Hus, Lilla Djungelboken: Det Var En Gång i Djungeln, Lilla Djungelboken: Monkey Business, Den Lilla Sjöjungfrun, Flubber, Robin Hood och Skönheten och Odjuret 2 Den Förtrollade Julen, dessutom så återanvänds den även som videotrailer på 1999-års VHS-utgåvor av Lejonkungen 2 Simbas Skatt, Pocahontas 2 Resan Till En Annan Värld (suger!), Lånarna, Bernard och Bianca i Australien och Belles Magiska Värld, äger ännu ej den sistnämnda men jag tror det iallafall)

>Ett Småkryps Liv (svensk biopremiär 5 februari 1999) = Roger Storm
(denna trailer används som videotrailer på 1999-års VHS-utgåvor av Bernard och Bianca i Australien, Belles Magiska Värld (jag tror det iallafall), Mulan och Joe Jättegorillan, visserligen verkar den inte förkomma som biotrailer på någon utgåva, men med tanke på att rösterna är annorlunda gentemot filmen så är jag ändå rätt säker på att den ursprungligen var avsedd som förspel på bio, liksom biotrailers brukar vara)

>Tarzan (svensk biopremiär 12 november 1999) = har ingen aning om vem speakern är
(denna trailer förekommer på 1999-års VHS-utgåvor av Mulan, Joe Jättegorillan och Ett Småkryps Liv, dessutom så återanvänds den även som videotrailer på 2000-års VHS-utgåvor av Pinocchio, Djungelboken, Gadget (spelfilm) (jag tror det iallafall), Dumbo, Svärdet i Stenen, Bernard och Bianca och Mästerdetektiven Basil Mus, även om jag i dagsläget ej äger de 5 sistnämnda så tror jag det iallafall)

>Toy Story 2 (svensk biopremiär 4 februari 2000) = Benke Skogholt
(denna trailer förekommer på 2000-års VHS-utgåva av AristoCats och återanvänds även som videotrailer på 2000-års VHS-utgåva av Tarzan, dessutom så används även en kortare variant av trailern på 2000-års VHS-utgåvor av Micke och Molle och Mowglis Äventyr, även om jag i dagsläget inte äger 2000-års utgåva av Micke och Molle så är jag ändå rätt säker på det)

>Tigers Film (svensk biopremiär 1 september 2000) = Torsten Wahlund
(denna trailer förekommer på 2000-års VHS-utgåvor av Djungelboken, Gadget (spelfilm), Dumbo, Svärdet i Stenen, Bernard och Bianca, Mästerdetektiven Basil Mus och Tarzan, även om jag i dagsläget inte äger Gadget eller 2000-års utgåvor av Dumbo, Svärdet i Stenen, Bernard och Bianca eller Basil Mus så är jag ändå rätt säker på detta)

>Dinosaurier (svensk biopremiär 17 november 2000) = Benke Skogholt
(denna trailer förekommer på 2000-års VHS-utgåvor av Tarzan, Micke och Molle (jag tror det iallafall) och Toy Story 2)

>Kejsarens Nya Stil (svensk biopremiär 9 februari 2001) = Torsten Wahlund
(denna trailer förekommer på 2001-års VHS-utgåvor av Törnrosa och Tigers Film, även om jag i dagsläget inte äger den förstnämnda så är jag ändå rätt säker på detta)

Så, då undrar jag, vilka är speakers i följande biotrailers (om någon har dem kvarbevarade från en kopiering);

>Oliver och Gänget (svensk biopremiär 1 december 1989)

>Den Lilla Sjöjungfrun (svensk biopremiär 30 november 1990)

>Askungen (svensk nypremiär på bio 9 augusti 1991)

>Snövit och De Sju Dvärgarna (svensk nypremiär på bio 27 mars 1992)

>Djungelboken (svensk nypremiär på bio 26 mars 1993)

>Bambi (svensk nypremiär på bio 30 juli 1993)

>Pongo och De 101 Dalmatinerna (svensk nypremiär på bio 17 mars 1995)

>Micke och Molle (svensk nypremiär på bio 28 juli 1995)

>Törnrosa (svensk nypremiär på bio 8 september 1995)

>Janne Långben The Movie (svensk biopremiär 26 juli 1996)

Om någon råkar veta svar på ovannämnda frågor så hör gärna av er!  :)

14
Dubbningar och röster / Muserna och Ödesgudinnorna i Herkules
« skrivet: 15 maj 2020 kl. 23:21:47 »
Hej!

Är det någon här som kan hjälpa mig att kunna vem som är vem av Muserna respektive Ödesgudinnorna i Herkules?

Jag har dålig koll på dem nämligen… (enligt creditlistan heter Muserna Thalia, Terpsichore, Kalliope, Klio och Melpomene, tyvärr kan jag dock inte namnen utantill)

Dock vet jag att Gladys Del Pilar Bergh, Sharon Dyall, Anki Albertsson, Sussie Eriksson och Vivian Cardinal spelar Muserna (samt att en av den är fet och att en av dem är längre än de andra)

Hos Ödesgudinnorna vet jag att Monica Forsberg spelar alla (dock ej i filmen, där en spelas av Marie Kühler-Flack, dock spelas alla av Monica i Hos Musse), enligt creditlistan heter dessa Atropos, Klotho och Lachesis… (tyvärr kan jag inte heller dessa utantill) (dock vet jag att en av den är kortare och enögd)

15
Dubbningar och röster / Herkules (Disney)
« skrivet: 13 maj 2020 kl. 17:46:14 »
Vet någon vilka som spelar Titanerna i Herkules? (de står inte med i rollistan nämligen, det är de enda som fattas)

Sidor: [1] 2 3 ... 8